• Kaikki kategoriat
  • Alkuviini
  • Cava
  • Corpinnat
  • Crémant
  • Oranssiviini
  • Piemonte
  • Pieni pakkaus
  • Pientuottaja
  • Prosecco
  • Samppanja
  • Viinialue
  • Viinin varastointi
  • Viinitapahtumat
  • Viinitietous
  • Viinivinkit

Champagne Palmer: uusi ilme, sama samppanja

Champagne Palmer: uusi ilme, sama samppanja Champagne Palmer on uusinut osan tuotteidensa ulkoasua. Tavoitteena on brändin päivityksen ohella tuoda paremmin esille logo ja sitä kautta vahvistaa Palmerin imagoa. Uusi logo näkyykin huomattavasti paremmin oli sitten kyse myymälän tai ravintolan displaysta. Eleganttiutta vahvistetaan kohokuvioin ja kultaisin tekstein. Champagne Palmerin uusi ilme viittaa siis vain ulkoasuun itse
Lue lisää

Tiesitkö kuohuviinistä? Crémant – ranskalainen perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini

Tiesitkö kuohuviinistä? Crémant - ranskalainen perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini Tiesitkö kuohuviinistä? -kirjoitussarjassa on vuorossa Crémant -kuohuviini eli ranskalainen perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini. Tällä tarkoitetaan Champagne ulkopuolella, perinteisellä menetelmällä (eli samppanjamenetelmällä) valmistettuja kuohuviinejä. Crémant -laatuluokiteltuja kuohuviinejä saa valmistaa tänä päivänä kahdeksalla alueella Ranskassa. Samppanjamenetelmästä voit lukea tarkemmin samppanjaa käsittelevästä blogikirjoituksesta, jonka löydät tästä linkistä. Samppanjaa vai
Lue lisää

Tiesitkö kuohuviinistä? Samppanja, kuohuviinien kuningas

Tiesitkö kuohuviinistä? Samppanja, kuohuviinien kuningas Viiniateljeen Tiesitkö kuohuviinistä? -kirjoitussarjassa käydään läpi samppanjan - kuohuviinien kuninkaan lisäksi muita kuohuviinien laatuluokituksia. Tällä erää kirjoitukset löytyvät cavasta, proseccosta, corpinnatista ja crémantista. Toivottavasti nautit matkasta! Viileän ilmaston tyylikkäät lajikkeet Champagne sijaitsee Ranskan pohjoisosassa noin 150 km Pariisista koilliseen. Sen tärkeimmät viinikeskukset ovat Reims, missä muuten Ranskan kuninkaat aikanaan kruunattiin,
Lue lisää

Kevään 2024 viinitapahtumat: tervetuloa meitä moikkaamaan!

Kevään 2024 viinitapahtumat: tervetuloa meitä moikkaamaan! Auringonvalon lisääntyessä myös erilaisten tapahtumien määrä kasvaa lähes eksponentiaalisesti pimeään aikaan verrattuna.   Olemme mukana useassa eri viinitapahtumassa huhtikuussa 2024. Tapahtumasuman aloittaa Tårgetin Samppanjamessut 13.4. Turussa. Seuraavana viikonloppuna on vuorossa Helsingin Ruokamessut 19.-21.4. Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä on vuorossa Grand Champagne Helsinki 25.-27.4. Alta löydät tarkemmat tiedot tapahtumista!  
Lue lisää

Tunnetko rypäleen? Pinot Noir

Tunnetko rypäleen? Pinot Noir Pinot Noirin alkuperä on edelleen hämärän peitossa. Siitä on olemassa monta legendaa, joiden mukaan lajike olisi kotoisin, milloin Egyptistä, milloin Rein -joen rantamilta. Myös muinaiset roomalaiset on liitetty tarinaan mukaan, mutta nykytiedon mukaan kyse ei ollut Pinot Noirista. Joka tapauksessa lajike on vanha ja sillä on pitkä historia vanhassa maailmassa. Se
Lue lisää

Klassinen Rioja: alue, jossa on eniten tammitynnyreitä koko maailmassa

Klassinen Rioja: alue, jossa on eniten tammitynnyreitä koko maailmassa Espanjalaisista punaviineistä meistä monelle tulee ensimmäiseksi mieleen Rioja ja sen hedelmäiset, mausteisen vaniljaiset punaviinit. Tämän kertaisen blogikirjoituksen aihe onkin klassinen Rioja, joka on kansainvälisesti tunnetuin Espanjan viinialueista. Alueella ovat vaikuttaneet niin roomalaiset kuin ranskalaiset, jotka ovat jättäneet kädenjälkensä historiaan. Niin ikään tuhotöitä Euroopan viinitarhoilla tehnyt viinikirva
Lue lisää

Grands Terroirs – uusi nimi Champagne Palmerin vuosikertasamppanjalle

Champagne Palmerin Vintage eli vuosikertasamppanja saa kesällä 2022 uuden nimen Grands Terroirs, millä halutaan tuoda paremmin esille samppanjan alkuperä Montagne de Reimsin Grand Cru- ja Premier Cru -tarhoilta. Tarkoituksena on paitsi viestiä Palmerin vuosikertasamppanjoiden korkeaa laatua ja tyyliä, myös mielikuvaa vuosikertasamppanjan alkuperästä eli viinitarhoilta; sieltä, missä kaikki saa alkunsa. Mikäli et vielä tunne Palmerin vuosikertasamppanjoita,
Lue lisää

Mitä on alkuviini? Trendikäs paluu menneisyyteen?

Alkuviini konseptina on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä se on kaikkea muuta kuin uusi keksintö. Itse asiassa alkuviini edustaa sitä, miten viiniä oli tapana valmistaa vuosisatojen ja -tuhansien aikana, ennen kuin tehotuotanto astui kuvioihin. Silti alkuviiniä pidetään tänä päivänä outona lintuna muiden, niin sanotusti normaaleina pitämiemme viinien joukossa. Alkuviini on kuin pisara valtameressä, kuten Master of Wine
Lue lisää

Viiniateljeen vieraskynä: miten varastoida viinit optimaalisesti?

Viiniateljeen vieraskynä: viinin varastoinnin perusasiat Viini on herkkä tuote, minkä varastointi aiheuttaa helposti päänvaivaa niin harrastelijoille kuin ammattilaisille. Se on nimittäin arka valolle, mutta pitää viileydestä ja kosteudesta. Myöskään tärinä ei ole viinille hyväksi, varsinkaan jos viiniä halutaan varastoida pitkään. Lisäksi varaston pitäisi olla hajuton, ettei ilman kanssa kosketuksissa oleva viini pääse imemään ei-toivottuja hajuja
Lue lisää

Oranssiviini – unohda kaikki, mitä luulet tietäväsi viineistä

Oranssiviini – unohda kaikki, mitä luulet tietäväsi viineistä Oranssiviini on ollut viime vuodet hyvinkin trendikäs puheenaihe viinimaailmassa, mutta itse asiassa sen juuret ovat kaukana menneisyydessä. Menneiden aikojen valkoviini oli nykypäivän trendikästä oranssia viiniä, sillä valkoviiniä valmistettiin tuolloin samalla tavalla kuin punaviiniä eli rypälekuorien annettiin olla kontaktissa rypälemehun kanssa. Renessanssin maalauksissakin viini näyttäytyy usein pikemminkin oranssin
Lue lisää

Tiesitkö kuohuviinistä? Corpinnat -kuohuviinit, Katalonian lahja laatutietoisille kuluttajille

Tiesitkö kuohuviinistä? Corpinnat -kuohuviinit, Katalonian lahja laatutietoisille kuluttajille Toukokuussa 2021 kirjoitin cavasta, espanjalaisesta perinteisellä menetelmällä valmistetusta kuohuviinistä. Kirjoitukseen voit tutustua tästä linkistä. Tällä kertaa aiheena on niin ikään espanjalainen, samppanjamenetelmällä valmistettu kuohuviini, joka tunnetaan nimellä Corpinnat. Laatuluokitus on toistaiseksi melko tuntematon, joten se ansaitsee ehdottomasti oman kirjoituksensa Tiesitkö kuohuviinistä ? -sarjassa. Espanjalaisena fanina olin heti
Lue lisää

Tiesitkö kuohuviinistä? Prosecco, Pohjois-Italian trendikäs kuohuviini

Tiesitkö kuohuviinistä? Prosecco, Pohjois-Italian trendikäs kuohuviini Prosecco on Pohjois-Italian hedelmäinen helmi, mikä on saavuttanut runsaasti menestystä ympäri maailman. Päärynäiset, omenaiset, hennon kukkeat ja raikkaat kuohuviinit sopivat niin aperitiiviksi, seurusteluun kuin ruoan kanssa nautittavaksi. Maailmalla prosecco on ollut trendikäs jo pitkään ja viime vuosina se on valloittanut myös suomalaisten sydämet. Tässä Viiniateljee -blogikirjoituksessa käsittelen proseccoa eli
Lue lisää

Tiesitkö kuohuviinistä? Cava, Espanjan vastine samppanjalle

Espanjalla on aina erityinen paikka minun sydämessäni siellä viettämäni vaihto-oppilasvuoden ansiosta. Ja voisinpa sanoa, että espanjalaisella isälläni, Alfonsolla, on ollut myös vaikutusta viiniharrastukseni alkamiseen. Hän oli nimittäin sitä mieltä, että jos en joka ilta nauti hänen kanssaan pientä lasia viiniä, se on sen merkki, että minulla on koti-ikävä enkä viihdy heillä. Ja viihdyinhän minä! Mutta
Lue lisää

Azienda Agricola Gillardi – Perhe Piemonten Syrah’n takana

Kiellettyä rypälettä myytiin salanimellä Gillardi on viinitila neljännessä sukupolvessa eteläisen Piemonten Fariglianosta, mikä on Dolcetto -rypäleen sydänmaata. Tila istutti ensimmäisenä Piemontessa Syrah -köynnöksiä, vuonna 1990, ja se tunnetaankin parhaiten Syrah -viinistään, jota myytiin pitkään salanimellä Harys. Kun viinin nimeä katsoo tarkemmin, huomaa, että se on Syrah väärinpäin kirjoitettuna. Nimittäin rypäleen nimeä ei saanut merkitä etikettiin
Lue lisää

Samppanjaa laskiaiseen

Samppanjaa laskiaiseen Meidän perheessä laskiainen on aina ollut sellainen päivä, jolloin koko suku on kerääntynyt syömään hernekeittoa ja laskiaispullia äidin pöydän ääreen. Tänä vuonna näin ei kuitenkaan voi tehdä, mutta keiton voi kuitenkin pakata termariin ja lähteä luontopolulle nauttimaan talvisesta säästä. Hauskaa lumista laskiaista kaikille! Alexandran koekeittiössä Aloitin siis Alkon nettisivuilta löytyvän reseptin mukaan, joskin
Lue lisää

Laatua pienessä pakkauksessa

Tammikuussa teemana on laatua pienessä pakkauksessa eli vähemmän on enemmän! Esittelyssä siis samppanja ja amarone joka on saatavilla Alkosta myös pienemmässä pakkauskoossa – laadusta tinkimättä, tottakai. Vivahteikas & ryhdikäs  Champagne Palmer Brut Réserve (0,375 l) on valmistettu samppanjamenetelmällä varsinaisessa myyntipullossa, toisin kuin yleensä Champagnessa toimitaan. Vivahteikas & kehittynyt makupalettiin sopiva Guerrieri Rizzardi 3 Cru Amarone Classico 2017 (0,375 l) on puolestaan palkittu Decanterissa Best Amarone
Lue lisää

Barolon pioneeri luomu- ja biodynaamisessa viiininviljelyssä

Rajoja rikkova Rivetto Tässä blogikirjoituksessa esittelemme Piemonten huippualue Barolon luomu- ja biodynaamisen viininviljelyn pioneerin, jopa vallankumouksellisena pidetyn Rivetton viinitilan. Tervetuloa mielikuvamatkalle Sinion kukkuloille! Matkasta tulee vielä huomattavasti parempi, kun lasissa on Rivetton Barolo Serralunga d'Albaa, minkä saa kätevästi tilattua Alkon verkkokaupasta. Lähdetään matkaan! Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä
Lue lisää

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.