TORELLÓ TRADICIONAL CORPINNAT BRUT NATURE

Kuohuviini on ulkonäöltään hennon vaaleankeltainen kultaisin häivähdyksin. Sen moniulotteisessa tuoksukentässä tuoksuvat kypsä sitrus, omena, kiviset hedelmät, elegantti paahteisuus ja mineraalisuus. Suutuntuma on erittäin kuiva ja tyylikkään keskitäyteläinen. Hedelmäiset aromit yhdistyvät kauniisti paahteisiin aromeihin ja hennon kermamaiseen rakenteeseen. Tuntuva hapokkuus on tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Erittäin pitkä, hienostunut jälkimaku kuivatuin hedelmin.

Torelló Tradicional Corpinnat Brut Nature on sekoite seuraavia rypälelajikkeita: Xarel-lo (47 %) Macabeo (33 %), ja Parellada (20 %). Viinin rypäleet viljellään ja kuohuviini valmistetaan Penedèsin alueella Kataloniassa, Torellón perheen Can Martí -tilalla, mikä on ollut perheen omistuksessa jo vuodesta 1395. Kuohuviiniä kypsytetään vähintään 60 kuukautta ennen korkin vaihtoa ja se on siis valmistettu perinteisellä (samppanja-) menetelmällä, mistä voit lukea tarkemmin täältä. Brut Nature -tyyli on tilalle ominainen ja sen tuotannosta 70 % onkin kuohuviinejä, joihin ei ole lisätty lainkaan sokeria. Tästä kertoo etikettimerkintä Brut Nature.

Corpinnat -luokituksesta voit lukea lisää täältä.

34.90

Kypsytys
Tuottaja

TORELLÓ

Alkuperämaa

Espanja

Alue

Corpinnat

Rypäle

Macabeo, Parellada, Xarel-lo

Vuosikerta

2015

Hapot

6,1

Jäännössokeri

0,8

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Äyriäiset, Juhlapöytään, Vähärasvainen kala

Ruokasuositus

Torellón Tradicional Brut Nature on tyylikäs aperitiivi ja juhlamalja. Raikkaan hapokkuutensa ja tyylikkään rakenteensa puolesta se sopii myös läpi aterian nautittavaksi. Kuohuviinin kanssa saavat erityismaininnan simpukat, äyriäiset ja vähärasvainen kala. Niin ikään se maistuu monipuolisesti kasvisten kanssa. Pikkusuolaiset sopivat myös kuohuviinin makumaailmaan, oli sitten kyse kasviksista, juustoista, merenelävistä tai lihasta.

Tuottajan tarina

Torellón viinitilalla on kunnioitettava historia, nimittäin perheen juuret ovat vuodessa 1395. Perheen nykyiset keulamiehet, Toni ja Paco de la Rosa Torelló, edustavatkin suvun 23. sukupolvea! Torellón tila, Can Martí Estate, sijaitsee Penedèsissä, 33 kilometriä Barcelonasta etelään. Tilalla on yhteensä 135 hehtaaria maata, mistä 95 hehtaarin alueelle on istutettu viiniköynnöksiä. Kaiken kaikkiaan Torellón mailla kasvaa 11 eri rypälelajiketta, mutta pääpaino on Macabeon, Parelladan ja Xarel-lon viljelyssä.

Torelló jätti DO Cava -laatuluokan ja perusti vuonna 2019 yhdessä yhdeksän muun tuottajan kanssa Corpinnat -laatuluokituksen, missä korostetaan kasvupaikan ainutlaatuisuutta ja laatua. Corpinnatin sääntöjen mukaisesti rypäleiden tulee olla peräisin tilan omista köynnöksistä, niitä tulee viljellä luomuperiaatteiden mukaisesti ja ne tulee kerätä käsin. Can Martí -tilalla siirryttiin luomuviljelyyn vuonna 2013.

Kuohuviinejä kypsytetään minimissään 24 kuukautta sakkansa päällä. Corpinnatin sääntöjen mukaan vähimmäiskypsytysaika on 18 kk. Torellón tuotannosta 70 % on kuivia kuohuviinejä, joihin ei ole lisätty sokeria. Kuohuviinien lisäksi tila valmistaa DO Penedès -laatuluokiteltuja still -viinejä ja oliiviöljyä.

Corpinnat tulee sanoista cor (sydän), pinna (Penedès) ja nat (syntynyt), ja sen voi suomentaa Penédèsin sydän. Corpinnat -kuohuviinit tulevatkin Penedèsin alueelta Kataloniasta, mikä on niin ikään espanjalaisen, perinteisellä menetelmällä valmistetun kuohuviinin sydänmaata, oli sitten kyse Cavasta tai Corpinnatista.

Corpinnat -tuottajien arvojen keskiössä on alusta lähtien ollut laadukkaiden kuohuviinien valmistus Penedèsin sydämessä, 100-prosenttisesti ekologisista, käsin poimituista rypäleistä, jotka on vinifioitu etikettiin merkityllä viinitilalla. Myös perheellä ja perinteillä on merkittävä osansa, sillä kaikkien tuottajien tulee olla perheomisteisia. Voit tutustua tarkemmin Corpinnat -luokitukseen blogikirjoituksestamme.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.