RIVETTO LANGHE NEBBIOLO

Viini on ulkonäöltään hieman kehittynyt, kirsikanpunainen. Sen vivahteikasta tuoksua hallitsevat kirsikkaiset ja mausteiset aromit sekä kermainen struktuuri. Keskitäyteläinen suutuntuma on kirsikkainen ja miellyttävän mausteinen. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Tuntuvat tanniinit tuovat myös ryhdikkyyttä. Melko pitkä, hedelmäisen kermainen jälkimaku. Kokonaisuutena viini on tyylikkään vivahteikas.

Rivetto on huippuviinitila neljännessä sukupolvessa arvostetusta Serralunga d’Albasta Langhen kukkuloilta, joka siirtyi luomuviljelyyn 2011 (sertifiointi 2016) ja biodynaamiseen viljelyyn 2015 (sertifiointi 2019). Tyylikkään vivahteikas viini on käynyt malolaktisen käymisen ja sitä on kypsytetty 12 kk tammessa. Tilaa luotsaa Enrico Rivetto, jolle luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen on kunnia-asia: “luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia”. Tämä ajattelutapa on Piemontessa vallankumouksellinen.

24.99

Tuottaja

RIVETTO

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOC Langhe

Rypäle

Barbera, Nebbiolo

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

2

Hapot

5,6

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Luomu

Ruokasuositukset

Italialainen keittiö, Mausteiset ja lihaisat makkarat

Ruokasuositukset

Rivetto Langhe Nebbiolo on monipuolinen ruokaviini. Nauta, lammas, poro ja riista sopivat täydellisesti eri tavoin valmistettuna viinin makumaailmaan. Viini maistuu myös pastan (erityismaininta Piemonten erikoisuudelle, tajarin -pastalle), raviolin ja italialaisten herkkujen kuten ilmakuivatun kinkun ja salamin kanssa. Runsaan hapokkuuden ansiosta viini kestää hyvin myös tomaattipohjaisia ruokia sekä lisukkeena mieluusti kypsennettyjä kasviksia ja sieniä, unohtamatta tryffeliä. Myös pitkään haudutetut padat sopivat viinin makumaailmaan.

Tuottajan tarina

Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Vuonna 1932 oli aika laajentaa liiketoimintaa ja silloin hankittiin Tenuta Lirano, mikä sijaitsee Serralunga d’Alban ja Sinion kukkuloiden välissä. Vuonna 1970 Enricon isä, Sergio, rakensi uuden kellarin Liranon kukkulalle (noin 400 metriä merenpinnasta) ja istutti uusia köynnöksiä tilan ympärille. Vuonna 1999 kuvaan astui virallisesti Enrico. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2010 (virallinen sertifiointi vuonna 2016) ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015. Joulukuussa 2019 Rivetto sai ensimmäisenä viinitilana koko Piemontessa virallisen Demeter -sertifioinnin (biodynaaminen sertifikaatti).

Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. Tilalla on yhteensä 30 hehtaaria maata, joista puolessa viljellään viiniköynnöksiä. Köynnösten lomassa kasvaa hedelmä- ja pähkinäpuita, viljaa, yrttejä (salviasta ja rosmariinista valmistetaan öljyä, millä suojataan köynnöksiä sienitauteja vastaan) ja erilaisia vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin luonto muodostaa oman ekosysteeminsä. Eli toisin sanoen Rivetton tilalla arvostetaan luontoa minimaalisella interventiolla. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton. Vuosien saatossa Rivetton viinejä on muun muassa valittu ”Vuoden Baroloksi” ja listattu maailman parhaimpien viinien TOP100 -listaille. Tila valmistaa noin 100 000 pulloa vuodessa. Tilan tuotannosta 90 % on punaviiniä. Viinit käyvät spontaanin käymisen.

Enricoa voisi kuvailla luovaksi vallankumoukselliseksi. Hänen ajatusmaailmansa luonnon biodiversiteetista on vastaan nykypäivän tehotuotannon ajattelumallia. Hänen kilpailijansa pitävät häntä suorastaan hulluna, kun hän on istuttanut mailleen viinitarhojen sijaan muuta kasvillisuutta. Viime vuosina Rivetton tilalle on istutettu yli 300 puuta! Luovuutta Enricolta ei puutu, sillä hän tekee asiat omalla tavallaan ja hänellä on aina uusia projekteja käynnissä.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.