RIVETTO BAROLO LEÓN RISERVA

Viini on ulkonäöltään kehittynyt, tiilenpunainen. Sen tyylikkäässä, moniulotteisessa bouquet’ssa voi aistia kypsän tummamarjaisten aromien lisäksi mausteisia, lääkemäisiä, hiilimäisiä ja nahkaisia elementtejä. Suussa viini on erittäin täyteläinen ja sekä tuntuvat hapot että pyöristyneet tanniinit ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Viipyvä jälkimaku. Elegantin harmoninen kokonaisuus.

Barolo León Riservan rypäleet ovat peräisin Serralunga d’Alban parhaimmilta palstoilta, 340–420 metrin korkeudessa merenpinnasta. Tarhat antavat itään, koilliseen ja kaakkoon. Maaperä tarhoilla on savensekaista kalkkia ja pohjamaassa on monia eri mineraaleja kuten kalkkia, magnesiumia ja rautaa. Rypäleet kerätään käsin mahdollisimman myöhään ja ne valikoidaan tarkoin kolmessa eri erässä. Maseraatio kestää yhteensä 25 päivää. Viiniä kypsytetään tammessa yhteensä noin 40 kuukautta (lähinnä 1500 ja 3000 litran slavonialaisissa botti-tynnyreissä, myös ranskalaisissa barrique -tynnyreissä ja sveitsiläisissä 500 litran tynnyreissä), jonka jälkeen sitä kypsytetään vielä pullossa vähintään 20 kuukautta. Barolo Riservaan valitaan tynnyrimaistatuksissa kaikkein potentiaalisimmat viinit ja viiniä valmistetaan vain parhaimpina vuosina. Barolo saa Riserva -merkinnän, kun viiniä on kypsytetty vähintään viisi vuotta. Barolo Riservaa voisikin kutsua Barolon ylimmäksi olemukseksi.

Rivetto on huippuviinitila neljännessä sukupolvessa arvostetusta Serralunga d’Albasta. Tila siirtyi luomuviljelyyn 2011 (sertifiointi 2016) ja biodynaamiseen viljelyyn 2015 (sertifiointi 2019). Rivetto León Riservalla on Enricon sanoin hänen Baroloistaan paras kypsytyspotentiaali ja viini on parhaimillaan 15-20 vuoden päästä etiketin vuosikerrasta. Suosittelemme viinin dekantoimista.

 

99.00

Tuottaja

RIVETTO

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOCG Barolo Riserva

Rypäle

Nebbiolo

Vuosikerta

2013

Jäännössokeri

0,2

Hapot

6

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Lammas, Naudan liha, Pataruoka, Tunnelmointiin

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Barolo Leon Riserva on gastronominen viini, mikä maistuu suurriistan, naudan, härän ja lampaan kanssa eri tavoin valmistettuna. Myös tuhdit pataruoat sopivat viinin makumaailmaan. Niin ikään sienet ja erityisesti tryffeli sopivat viinin kanssa nautittavaksi tuottajan mukaan missä tahansa muodossa. Juutostarjottimelta erityisesti kypsytetyt juustot maistuvat tämän huippu-Barolon kanssa. Viini sopii erityisen hyvin myös täyteläisten, rodukkaiden viinien ystäville tunnelmallisiin hetkiin.

Tuottajan tarina

Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Vuonna 1938 oli aika laajentaa liiketoimintaa ja silloin hankittiin Tenuta Lirano, joka sijaitsee Serralunga d’Alban ja Sinion kukkuloiden välissä. Vuonna 1970 Enricon isä, Sergio, rakensi uuden kellarin Liranoon ja istutti uusia köynnöksiä sen ympärille. Vuonna 1999 kuvaan astui virallisesti Enrico. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2011 (virallinen sertifiointi vuonna 2016) ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015 (virallinen sertifiointi 2019).

Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. 15 hehtaarin viinitarhoilla kasvaa köynnösten lomassa hedelmäpuita, viljaa, yrttejä ja erilaisia vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin luonto muodostaa oman ekosysteeminsä. Eli toisin sanoen Rivetton tilalla arvostetaan luontoa minimaalisella interventiolla. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton.

Tilaan voit tutustua tarkemmin seuraavasta linkistä: Barolon pioneeri luomu- ja biodynaamisessa viininviljelyssä

Rivetton fiiliksiin pääset esimerkiksi seuraavan videon kautta: Enrico Rivetto’s Way of Thinking

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.