CHAMPAGNE PALMER GRANDS TERROIRS

Palmer & Co Vintage saa kesällä 2022 uuden nimen “Grands Terroirs”, millä kuvaillaan samppanjan alkuperää Montagne de Reimsin Grand Cru- ja Premier Cru -tarhoilta.

Champagne Palmer & Co. Vintage Brut 2015 on ulkonäöltään kirkas, hennon kullankeltainen. Samppanjan moniulotteisesta tuoksukentästä löytyy kypsän omenan, sitruksen ja kivisten hedelmien aromeja sekä eleganttia paahteisuutta, vaaleita kukkia ja mineraalisuutta. Kuiva, täyteläinen suutuntuma on pehmeän silkkinen ja sitä tasapainottavat ryhdikkäät hapot ja mineraalisuus. Kypsän sitruksen aromit ovat kauniisti tasapainossa briossin ja kuivattujen hedelmien kanssa. Kokonaisuus on harmoninen, elegantti ja uskomattoman raikas varustettuna pitkällä jälkimaulla.

Palmer valmistaa vuosikertasamppanjaa vain parhaina vuosina. Vuosikertasamppanjan tulee ilmentää paitsi kyseisen vuoden ilmastollisia olosuhteita myös talon tyyliä. Se on sekoite Grand ja Premier Cru -tarhojen rypäleitä Montagne de Reimsista. Chardonnay -rypäleet (50 % blendistä) ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, Montage de Reimsista, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen, ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen.

Vuosikertasamppanjan Pinot Noir -rypäleet (38 % blendistä) ovat peräisin Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta sekä Rilly-la-Montagnen, Ludes’n ja Chigny les Roses’n Premier Cru -tarhoilta. Nämä tarhat sijaitsevat Montagne de Reimsin alueella eli Pinot Noirin -oppikirjamaisella viljelyalueella. Edellisiltä Premier Cru -tarhoilta ovat peräisin myös Meunier -rypäleet (12 % blendistä).

Vintage -samppanjaa kypsytetään sakkansa päällä keskimäärin 60 kuukautta. Grands Terroirs 2015  kellaroitiin 16.6.2016.

Vuosi 2015 oli mitatun historian kaikista kuumin vuosi! Kuumuus toi mukanaan ongelmia ja muun muassa sato oli noin 20 % pienempi kuin normaalisti, sillä rypäleet eivät kasvaneet normaalisti. Ongelmien lisäksi se toi mukanaan myös hyvää, sillä kosteus ja siitä aiheutuvat home- ja sienisairaudet pysyivät loitolla. Viljelyolosuhteet vastasivat hyvin pitkälti luomuviljelyn puitteita eikä suurin osa viljelijöistä käyttänyt lainkaan torjunta-aineita. Vuosikerta onkin rankattu erinomaiseksi!

Voit lukea tarkempaa tietoa Grands Terroirs -nimenmuutoksesta blogikirjoituksestamme.

Samppanja on pakattu tyylikkääseen, täysin kierrätettävään ja kompostoitavaan lahjalaatikkoon, jota koristaa kartta niistä Montagne de Reimsin Premier – ja Grand Cru -kylistä, joiden rypäleitä on samppanjassa.

82.98

Kypsytys
Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne, Montagne de Reims

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Vuosikerta

2015

Jäännössokeri

1,0

Hapot

5,2

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen, Juhlapöytään, Tunnelmointiin

Ruokasuositukset

Grands Terroirs 2015 soveltuu paitsi aperitiiviksi, juhlamaljaksi ja yleisesti ottaen ylellisiin hetkiin, myös erinomaisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Erityisen maininnan saavat äyriäiset, vaalea, vähärasvainen kala sekä siipikarja. Rakenteensa puolesta samppanja kestää myös kermaisia kastikkeita. Juustolautaselta Palmerin Vintagen kanssa maistuvat erityisen hyvin comté -tyyppiset, puolikovat ja pehmeät lehmänmaidosta valmistetut juustot.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2021 Palmerin 415 hehtaarista jo 220 hehtaaria oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatilla ja kunnianhimoisena tavoitteena on sertifioida kaikki viinitarhat vuoden 2023 loppuun mennessä.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.