VIÑAS DEL JARO SED DE CANÁ

Sed de Caná on ulkonäöltään viini syvä, tumman kirsikanpunainen. Tyylikkäästä, moniulotteisesta bouquet’sta voi aistia kypsiä tummia marjoja, paahteisuutta, tummaa suklaata, vaniljaa ja balsamisia sekä kukkeita elementtejä, erityisesti orvokkia. Suutuntuma on täyteläisen samettinen. Maun aromeissa voi aistia kypsiä tummia marjoja, lakritsaa, mausteita sekä paahteisia ja vaniljaisia elementtejä.  Suuntuntumaa ryhdittävät tuntuvat, tasapainoiset hapot. Tanniinit ovat pyöristyneet ja mineraalisuus tuo oman elegantin lisänsä. Pitkä, viipyvä jälkimaku. Uskomattoman tasapainoinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Sed de Caná on Viñas del Jaron topviini, 100 %-nen Tinto Fino eli Tempranillo, jonka rypäleet tulevat Chafandín -nimiseltä palstalta (Pago de Chafandín). Köynnökset ovat yli 40-vuotiaita.  Malolaktisen käymisen jälkeen viiniä kypsytetään 21 kuukautta ranskalaisessa tammessa.

Sed de Caná valmistetaan vain parhaimpina vuosina, jolloin Chafandín -palstalta löytyy erittäin potentiaalisia rypäleitä. Viiniä kypsytettäessä sen luonteen kehittymistä seurataan tarkkaan ja niinä vuosina, kun viini osoittaa sellaista persoonallisuutta, että enologilla alkaa sydän tykyttää, pullotetaan Sed de Caná -viiniä. Viinillä on erittäin rajallinen saatavuus. Sen potentiaali on jopa yli 30 vuotta!

Viinitila sijaitsee niin sanotun kultaisen mailin (golden mile) alueella Duero -joesta ja se on Ribera del Dueron arvostetuinta viininviljelyaluetta.

152.00

Tuottaja

VINAS DEL JARO

Vuosikerta

2018

Alkoholi %

14,50 %

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Ribera del Duero

Rypäle

Tinto Fino

Kypsytys

21 kk ranskalaisessa tammessa

Jäännössokeri

0,4

Hapot

5,2

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Lammas, Naudan liha, Riista, Tunnelmointiin

Ruokasuositukset

Vñas del Jaro Sed de Caná on kuin tarkoitettu ruoan kanssa yhdistettäväksi. Se maistuu eri tavoin valmistettuna naudan, härän, lampaan ja suurriistan kanssa. Suurriistasta erityisesti hirvi, peura, metsäkauris ja villisika sopivat viinin makumaailmaan. Ruoan lisukkeena saa olla yrttejä, valkosipulia ja kypsennettyjä kasviksia. Juustolautaselta erityisesti laadukkaiden lampaanmaitojuustojen kanssa nautittavaksi.  Aivan erinomainen tunnelmallisiin hetkiin.

Tuottajan tarina

Viñas del Jaro sijaitsee Ribera del Dueron kuuluisalla Pesquera -kylän alueella, mikä lasketaan tämän DO -alueen merkittävimpiin ja kuuluisimpaan viininviljelyalueisiin. Pesqueran kylä sijaitsee vain noin kilometrin päässä Duero- joesta eli se luetaan kuuluvaksi niin sanottuun kultaiseen mailiin, “golden mile”. Naapuripalstoja viljelevät muun muassa Vega Sicilia, Matarromera ja Alejandro Fernández (Tinto Pesquera).

Tilan tarina alkoi vuonna 1997. Finca El Quiñón -nimisen tilan, johon kuuluu yhteensä 65 hehtaaria maata, mailla on muun muassa ikivanha tammimetsä, jonka uudet omistajat nimesivät “Jaro” -nimellä (jaro tarkoittaa suomeksi vehkaa). Tammimetsä antoi nimen myös viinitilalle, Viñas del Jaro. Tilalla oli ennestään vanha, unohdettu viinitarha, mikä tunnettiin nimellä Pago de Chafandín. Tarinan mukaan alueella liikkui 1700-luvulla rosvojoukko, joka piileskeli silloin tällöin kyseisen palstan maastossa.

Viñas del Jarolla on yhteensä 46 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat 745–800 metrin korkeudessa, joen etelänpuoleisilla rinteillä. Tempranillon, joka Ribera del Duerossa tunnetaan paremmin nimellä Tinto Fino, lisäksi tila viljelee myös pieniä määriä Merlot’ta ja Cabernet Sauvigonia.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.