Chafandín on kuin tarkoitettu ruoan kanssa yhdistettäväksi. Se maistuu eri tavoin valmistettuna naudan, härän, lampaan ja suurriistan kanssa. Suurriistasta erityisesti hirvi, peura, metsäkauris ja villisika sopivat viinin makumaailmaan. Ruoan lisukkeena saa olla yrttejä, valkosipulia ja kypsennettyjä kasviksia. Juustotarjottimelta kovat, kypsytetyt juustot sopivat viinin kanssa nautittavaksi.
VIÑAS DEL JARO CHAFANDÍN
Ulkonäöltään viini on syvä, tumman kirsikanpunainen. Viinin pehmeän lämmin bouquet on huumaava: siinä voi aistia kypsiä, tummia marjoja, mausteisuutta hasselpähkinää, vaniljaa, suklaata ja tyylikästä tammea. Suussa tämä Ribera del Dueron helmi on täyteläinen ja sen makumaailma on uskomattoman moniulotteinen kypsistä, tummista marjoista, vaniljan, tumman suklaan ja pähkinöiden kautta elegantisti integroituneen tammen aromeihin. Eleganssia tuo niin ikään mineraalisuus. Tanniinit ovat kuivattavat ja tuntuvat. Hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa, samoin hieman lämmittävä alkoholi. Jälkimaku on viipyvä. Tässä viinissä on rotua ja tyyliä!
Viñas del Jaro Chafandín on palstaviini, joka on saanut nimensä viinitarhalta. Tämä aikanaan unohdettu viinitarha tunnettiin nimellä Pago de Chafandín. Tarinan mukaan alueella liikkui 1700-luvulla rosvojoukko, joka piileskeli silloin tällöin kyseisen palstan maastossa.Tarhan köynnökset ovat yli 50-vuotiaita ja ne sijaitsevat 745–800 metrin korkeudessa, joen etelänpuoleisilla rinteillä. Viini on 100-prosenttinen Tinto Fino, jota kypsytetään vähintään 21 kuukautta uudessa ranskalaisessa tammessa (300 litran barrique-tynnyrit). Viinin kypsytyspotentiaali on yli 20 vuotta vuosikerrasta (optimaalisesti kypsytettynä).
Viñas del Jaro sijaitsee Ribera del Dueron kuuluisalla Pesquera -kylän alueella, mikä lasketaan tämän DO -alueen merkittävimpiin ja kuuluisimpaan viininviljelyalueisiin. Pesqueran kylä sijaitsee vain noin kilometrin päässä Duero- joesta eli se luetaan kuuluvaksi niin sanottuun kultaiseen mailiin, ”golden mile”. Naapureina tilalla on vaatimattomasti muun muassa huipputunnettu Vega Sicilia. Tilan tarina alkoi vuonna 1997
Viini tulee Alkon verkkokauppaan lokakuussa 2025.
49.98€
Tuottaja | VINAS DEL JARO |
---|---|
Vuosikerta | 2020 |
Alkoholi % | 14,50 % |
Alkuperämaa | Espanja |
Alue | DO Ribera del Duero |
Rypäle | Tinto Fino |
Jäännössokeri | 0,32 |
Hapot | 5,14 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Kypsytys | 21 kk ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa |
Ruokasuositukset | Lammas, Naudan liha, Riista |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Viñas del Jaro sijaitsee Ribera del Dueron kuuluisalla Pesquera -kylän alueella, mikä lasketaan tämän DO -alueen merkittävimpiin ja kuuluisimpaan viininviljelyalueisiin. Pesqueran kylä sijaitsee vain noin kilometrin päässä Duero- joesta eli se luetaan kuuluvaksi niin sanottuun kultaiseen mailiin, ”golden mile”. Naapureina tilalla on vaatimattomasti muun muassa huipputunnettu Vega Sicilia.
Tilan tarina alkoi vuonna 1997. Finca El Quiñón -nimisen tilan, johon kuuluu yhteensä 65 hehtaaria maata, mailla on muun muassa ikivanha tammimetsä, jonka uudet omistajat nimesivät ”Jaro” -nimellä (jaro tarkoittaa suomeksi vehkaa). Tammimetsä antoi nimen myös viinitilalle, Viñas del Jaro. Tilalla oli ennestään vanha, unohdettu viinitarha, mikä tunnettiin nimellä Pago de Chafandín. Tarinan mukaan alueella liikkui 1700-luvulla rosvojoukko, joka piileskeli silloin tällöin kyseisen palstan maastossa.
Viñas del Jarolla on yhteensä 46 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat 745–800 metrin korkeudessa, joen etelänpuoleisilla rinteillä. Tempranillon, joka Ribera del Duerossa tunnetaan paremmin nimellä Tinto Fino, lisäksi tila viljelee myös pieniä määriä Merlot’ta ja Cabernet Sauvigonia.