THE GREAT WAVE SAUVIGNON BLANC

Viini on väriltään hennon vaaleanviherkeltainen. Mustaherukka, kypsä sitrus ja nokkonen muodostavat viinin tyylikkään aromikentän. Suussa viini on kuiva ja keskitäyteläisen hedelmäinen. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Hento mineraalisuus tuo elegantin silauksen. Viipyvä jälkimaku on kypsän sitruksinen ja pehmeän mausteinen. Raikkaan hedelmäinen ja harmoninen kokonaisuus!

Great Wave Sauvignon Blanc kuuluu Iso-Britanniassa vuonna 2018 lanseerattuihin taideviineihin (Lethabys Limited on saanut oikeuden käyttää taideteosta etiketissä). Viinipullon etikettiä koristaa japanilaisen taidemaalari Katsushika Hokusain (1760–1849) kuuluisa maalaus ”The Great Wave” (suomeksi Suuri aalto). Tämä Sauvignon Blanc on tyylikkään hedelmäinen ja mineraalinen. Viiniä kypsytetään sakkansa päällä keskimäärin 3 kuukautta.

14.99

Tuottaja

ART OF WINE

Alkuperämaa

Uusi-Seelanti

Alue

Marlborough

Rypäle

Sauvignon Blanc

Vuosikerta

2020

Jäännössokeri

4

Hapot

7,2

Alkoholi %

13,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Ruokasuositukset

Kasvisruoka, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

The Great Wave Sauvignon Blanc maistuu erityisen hyvin vähärasvaisen kalan, äyriäisten ja simpukoiden kanssa. Myös raikkaat salaatit edellä mainituin lisukkein tai kera siipikarjan sopivat viinin makumaailmaan. Klassikkoyhdistelmät parsa ja vuohenjuusto toimivat molemmat myös tämän elegantin Marlborough’n Sauvignon Blancin kanssa. Raikkaan hedelmäisen luonteensa ansiosta aromaattisten viinien ystäville myös sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

The Great Wave Sauvignon Blanc kuuluu Iso-Britanniassa vuonna 2018 lanseerattuihin taideviineihin. Viinipullon etikettiä koristaa japanilaisen taidemaalari Katsushika Hokusain (1760–1849) kuuluisa maalaus ”The Great Wave” (suomeksi Suuri aalto). Maalauksen keskiössä on suuri hyökyaalto, jonka kuohuihin on joutunut kolme hädin tuskin näkyvillä olevaa puuvenettä. Taustalla on pyhä Fuji -tulivuori, mikä edustaa pysyvyyttä ja tyyneyttä, ympärillään tapahtuvista asioista viis veisaamatta. Teos on Hokusain kansainvälisesti tunnetuin teos, jonka suuri yleisö tuntee parhaiten teoksen pohjalta tehdyistä julisteista.

Katsushika Hokusain mielenkiinnon kohteisiin lukeutuivat ihmisyys, luonto ja henkimaailma sekä täydellisyyden tavoitteleminen. Fuji -tulivuori edusti taiteilijalle turvaa ja mahdollista kuolemattomuuden lähdettä. Vaikka hän koki elämässään monia murheita ja eli pitkiä aikoja köyhyydessä, hän pyrki aina taiteessa täydellisyyteen. Hokusailta saivat vaikutteita muun muassa Monet ja Van Gogh. Mainittakoon vielä, että Hokusaita pidetään mangan isänä.

Viini on tehty yhteistyössä brittiläisen 1870-luvulla perustetun Ehrmanns Winesin ja Art of Wine -nimisen instanssin kanssa. Art of Wine on saanut neuvoteltua luvan käyttää Hokusain maalausta ja teoksen nimeä viinipullon etiketissä. Art of Wine -sarjassa tullaan julkaisemaan muitakin viinejä, joita koristaa kuuluisia taideteoksia.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.