TERREDORA CAMPORE TAURASI RISERVA

Viini on ulkonäöltään erittäin syvä, tummanpunainen. Tummat kypsät marjat, mausteisuus, hento orvokki, tupakanlehti ja mineraalisuus muodostavat viinin elegantin tuoksukentän. Täyteläinen, moniulotteinen suutuntuma on samalla roteva ja silkkisen pehmeä. Hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat pyöristyneet. Viipyvä, moniulotteinen jälkimaku. Elegantti kokonaisuus, mikä kannattaa ehdottomasti dekantoida. Viini pääsee kauniisti avautumaan, kun se saa olla kosketuksissa hapen kanssa.

Aglianico on eteläisen Italian punaviinien kuningas siinä, missä Nebbiolo on pohjoisen kruununpää. Taurasit ovat todella rotevia punaviinejä, jotka vaativat pitkän kypsytyksen. CampoRe Taurasi Riservaa on kypsytetty 30 kk ranskalaisessa tammessa ja 3-4 vuotta pullossa ennen myyntiin laskua. Lopputuloksena on täyteläisen ja moniulotteinen viini, mikä on samalla roteva, mutta silkkinen.

Viinin kypsytyspotentiaali on 25-30 vuotta vuosikerrasta, kun sitä säilyttää optimaalisissa olosuhteissa.

54.89

Tuottaja

TERREDORA DI PAOLO

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOCG Taurasi

Rypäle

Aglianico

Vuosikerta

2008

Jäännössokeri

3

Hapot

6,1

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Riista, Voimakkaat juustot

Ruokasuositukset

Tämä huippu-Taurasi on parhaimmillaan naudan, härän, lampaan tai suurriistan kanssa eri tavoin valmistettuna. Juustoista erityisesti parmigiano ja gorgonzola sekä kovat lehmänmaidosta valmistetut juustot kuten provolone sopivat viinit makumaailmaan. Viinin rakenne kestää myös mausteisia kastikkeita. Italialaisittain ragú sopii tämän Taurasin makumaailmaan, unohtamatta tryffeliä.

Tuottajan tarina

Terredora di Paolo sijaitsee keskellä Apenniinien vuoristoa, Irpiniassa, Campanian sydämessä. Siellä jo muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset viljelivät viiniä ja nykyisen tiedon mukaan ensimmäiset köynnökset istutettiin alueelle 800-750 eaa. Alueelle tyypillisesti köynnökset kasvavat rinteillä ja niitä viljellään 2–3 tasossa. Näin ollen kokonaisviljelyala on paljon suurempi kuin mitä se ensikatsomalta näyttää.

Terredora di Paolo perustettiin vuonna 1994, jolloin jo 60 vuoden ikään ehtinyt Walter Mastroberardino perusti tilan yhdessä vaimonsa Doran ja lastensa Danielan, Lucion ja Paolon kanssa. Perhe kuuluu arvostettuun Mastroberardinon perheeseen, joka on viljellyt viiniä Campaniassa jo 11 sukupolven ajan. 1900-luvun loppupuolella perheriita ajoi veljekset Walterin ja Antonion erilleen. Antonio sai pitää perheen nimen ja viinitilan, kun taas Walter vei mukanaan perheen parhaimpia viinitarhoja. Terredora di Paolon nimi tulee Walterin vaimon, Dora di Paolon nimestä yhdistettynä terre- sanaan, mikä viiittaa maahan.

Tilalla on yhteensä 200 hehtaaria viinitarhoja, joilla viljellään erityisesti valkoisia Grecoa, Fianoa ja Falanghinaa sekä punaisia Aglianicoa ja Piedirossoa. Viinit on luokiteltu Campanian arvostetuimpiin laatuluokkiin: Fiano di Avellino DOCG, Greco di Tufo DOCG ja Taurasi DOCG. Näistä ensimmäiset ovat koko eteläisen manner-Italian ainoat ylemmän laatuluokan valkoviinit. Niin ikään Terredora di Paololla on viinitarhoja Vesuvius -tulivuoren ympäristössä, missä valmistetaan muun muassa Lacryma del Christi del Vesuvio -viinejä.

Viiniköynnökset kasvavat rinteillä noin 400–650 metrin korkeudella merenpinnasta. Kasvupaikkana on useasti nukkuvien tulivuorten rinteet. Campanian alue onkin yksi Euroopan tuliperäisimmistä alueista ja maaperä on tyypillisesti vulkaanista. Pohjamaa on savipitoista kalkkikiveä. Alueelle ovat tunnusomaisia kuumat kesät ja kylmät, lumiset talvet. Vuorien ja kukkuloiden rinteillä on lauhkean ja jopa viileän ilmaston mikroilmastoja ja näiden ansiosta rypäleiden laatu on korkea. Lisäksi viileiden kesäöiden ansiosta rypäleiden aromeista tulee konsentroituneita.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.