SANZ EL LOCO VERDEJO

Viini on väriltään vaalean oljenkeltainen vihertävin häivähdyksin. Runsaan aromaattinen, elegantti tuoksu muodostuu trooppisista hedelmistä, kypsästä sitruksesta sekä kukkeista ja yrttisistä elementeistä. Kuiva suutuntuma on Runsaan hedelmäinen ja sitä tasapainottavat pirteät hapot ja mineraalisuus. Jälkimaku on pitkä ja lajikkeelle ominaisesti hieman bitterinen.

 El Loco -viinin (suomeksi “hullu“) rypäleet ovat peräisin arvostetulta Finca La Colina -tarhalta, mikä on yksi alueen tärkeimmistä ja arvostetuimmista palstoista La Secan kunnassa, Ruedan sydämessä. Verdejon lisäksi viinissä on ripaus Sauvignon Blancia (3 %). Viiniä on sakkakypsytetty 4 kk, jotta siihen on saatu lisää rakennetta. Viinin takana oleva vuonna 1870 perustettu Vinos Sanz on Ruedan vanhin bodega.

16.99

Tuottaja

VINOS SANZ

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Rueda

Rypäle

Sauvignon, Verdejo

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

1,2

Hapot

5,7

Alkoholi %

13,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Tuottajan tarina

Vinos Sanz

Vinos Sanz on perinteikäs viinitila, mikä kunniakkaasti kantaa Ruedan vanhimman bodegan titteliä! Donatos-nimellä tunnettu perhe alkoi ensimmäisenä alueella viljellä viiniköynnöksiä ja valmistaa nimenomaan valkoviiniä vuonna 1870. Tuolloin Verdejo, Ruedan oma kruununjalokivi, oli tuntematon rypälelajike. Viiniä myytiin ”arroba”-nimisellä mittayksiköllä, mikä vastaa noin 11,5 kg. Kuljetuksen hoitivat ajan tyyliin härät ja muulit.

Bodegan toiminta kehittyi pikkuhiljaa. Väliin mahtui monta sotaa ja vallanvaihtoa. Merkittävä rajapyykki oli 12.1.1980, jolloin perustettiin Denominación de Origen Rueda eli tuttavallisemmin DO Rueda. Alueen vanhimpana tilana Vinos Sanz luonnollisesti liittyi laatuluokittelun piiriin. Samaan aikaan tila otti suuren harppauksen aloittamalla uuden bodegan rakentamisen. Sittemmin muutoksia on tehty sitä mukaa, kun teknologia on kehittynyt. Vinos Sanzin toiminnan yksi kulmakivi onkin laadun lisäksi innovaatiot. Tällä hetkellä vetovastuussa on perheen 6. sukupolvi.

Vinos Sanzin tarhat sijaitsevat La Secan kunnassa, DO Ruedan sydämessä, Duero-joen läheisyydessä. Tilalla on lähes 100 hehtaaria omia viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Finca La Colina -nimisellä tarhalla, joka on yksi alueen tärkeimmistä ja arvostetuimmista palstoista. Verdejon lisäksi Vinos Sanz viljelee Sauvignon Blancia ja Viuraa, mikä tunnetaan myös nimellä Macabeo.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.