SANTA LUCIA FRANCIACORTA ROSÉ BRUT

Kuohuviini on väriltään hennon vaaleanpinkki, elegantein pienin kuplin. Tuoksukenttä koostuu vadelman, mansikan, punaherukan, ruusujen, hennon paahteisuuden ja mantelien aromeista. Suutuntuma on kuiva, raikas ja tasapainoinen. Tuntuva hapokkuus tukee punaista marjaisuutta ja kevyen kukkaisia vivahteita. Pitkä, elegantti ja hedelmäinen jälkimaku.

Santa Lucia Franciacorta Rosé on sekoite Chardonnayta (60 %) ja Pinot Neroa (40 %) eli ranskalaisittain Pinot Noiria. Sitä kypsytetään sakkansa päällä keskimäärin 18 kuukautta. Kuohuviini on luomusertifioitu.

Franciacorta – kuohuviinit valmistetaan Pohjois-Italian Lombardiassa ja ne kuuluvat ylempään DOCG -laatuluokkaan. Kuohuviinit valmistetaan perinteisellä menetelmällä eli samalla tavalla kuin samppanja, mikä tarkoittaa sitä, että ne käyvät toisen käymisen myyntipullossaan. Perinteisestä menetelmästä voit lukea lisää täältä. Suurin osa Franciacorta -kuohuviineistä nautitaan Italiassa ja vain noin 12 % myydään ulkomaille (luku on vuodelta 2023). Franciacortasta voit lukea tarkemmin tästä linkistä, Consorzio Franciacortan sivuilta.

Santa Lucian viinitila sijaitsee Franciacortan sydämessä, Erbuscossa, ja sillä on 30 hehtaaria viinitarhoja kotikuntansa lisäksi arvostettujen Rondengo Saianon, Capriolon, Passiranon ja Rovaton kunnissa. Viinitila on perustettu 1990-luvun loppuvuosina ja se on Villan perheen omistuksessa. Ensimmäinen luomusertifioitu sato saatiin vuonna 2014.

 

40.40

Tuottaja

SANTA LUCIA

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,50 %

Alkuperämaa

Italia

Rypäle

Chardonnay, Pinot Nero

Jäännössokeri

6,0

Hapot

6,7

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Juhlapöytään, Juustot, Rasvainen kala

Ruokasuositukset

Santa Lucia Franciacorta Rosé on erinomainen ja laadukas aperitiivi aurinkoiseen kesäpäivään, mutta se toimii myös monipuolisesti erilaisten ruokien kumppanina. Suosittelemme savustetun lohen, antipastojen, äyriäisten, kuten katkarapujen, simpukoiden ja ostereiden kanssa. Merenelävistä suosittelemme vaaleita kala-annoksia sekä tonnikalaa grillattuna tai tartarina.

Viini sopii myös vaalealle lihalle ja pehmeiden sekä kovien juustojen kumppanina. Jälkiruoista erityismaininnan saavat mansikka- sekä mantelikakku, vadelmapiirakka, marjainen sorbetti ja macaron-leivokset.

Tuottajan tarina

Santa Lucian viinitila sijaitsee Franciacortan sydämessä, Erbuscossa, ja sillä on 30 hehtaaria viinitarhoja kotikuntansa lisäksi arvostettujen Rondengo Saianon, Capriolon, Passiranon ja Rovaton kunnissa. Alueen maaperässä on paljon kalkkikiveä ja mineraaleja, jotka antavat viineille niiden tyypillisen raikkauden ja mineraalisuuden. Viinitila on perustettu 1990-luvun loppuvuosina ja se on Villan perheen omistuksessa. Ensimmäinen luomusertifioitu sato saatiin vuonna 2014.

Santa Lucia on sitoutunut kestävään ja ympäristöystävälliseen viininviljelyyn. Tilalla käytetään luonnonmukaisia menetelmiä rypäleiden viljelyssä ja heidän viininsä ovat sekä vegaanisia, että luomusertifioituja. Tämä kestävän kehityksen lähestymistapa auttaa säilyttämään maaperän terveyden ja biodiversiteetin, mikä on tärkeää viinien laadun ja terroirin ilmentämisen kannalta.

Tilan viinit käyvät läpi toisen käymisen pulloissa, ja ne kypsyvät hiivasakan päällä vähintään 18 kuukautta, mikä antaa viineille niiden hienostuneet kuplat ja monivivahteiset aromit. Viinien valmistuksessa käytetään vain tilan omia rypäleitä, mikä takaa laadun ja alkuperän jäljitettävyyden.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.