RIOJA VEGA GRAN RESERVA

Viini on ulkonäöltään melko syvä, tiilenpunainen. Viinin tyylikkäässä bouquet’ssa voi aistia tummia kypsiä marjoja, luumua, kahvia, tummaa suklaata, lääkemäisyyttä sekä tupakan ja teen lehtiä. Tuoksukenttä on todella moniulotteinen, joten viini hyötyy dekantoimisesta. Suussa viini on suuntäyttävä ja samalla samettisen pehmeä. Täyteläistä suutuntumaa ryhdittävät hyvät hapot;  tanniinit ovat kuivattavat, mutta tasapainoiset. Maun aromeissa voi aistia erityisesti karhunvatukkaa, lääkemäisyyttä, kahvia sekä hentoa lakritsia. Pitkä, tyylikäs jälkimaku.

Rioja Vega Gran Reserva on sekoite Tempranilloa (75 %), Gracianoa (20 %) ja Mazueloa (5 %). Rypäleet kasvavat 400 metrin korkeudella saven, siltin ja hiesun sekaisessa maaperässä, jossa on seassa pyöreitä kiviä. Viiniä on kypsytetty 36 kk amerikkalaisessa tammessa ja vähintään 24 kk pullossa ennen myyntiin laskua.

Viini on valittu useampaan kertaan DOCa Riojan institutionaaliseksi viiniksi eli paikallisten tuottajien yhdessä valitsemaksi, Gran Reserva -kypsytysluokan edustavimmaksi viiniksi. Näitä institutionaalisia viinejä tarjoillaan DOCa Riojan virallisissa tilaisuuksissa ja illallisilla.  Rioja Vega on perustettu 1882 ja se kuuluu Riojan kolmen vanhimman viinibrandin joukkoon. Lisäksi se on yksi neljästä bodegasta, jonka nimeen on sallittu yhdistettävän sana Rioja.

Viinin kypsytyspotentiaali on 15-20 vuotta vuosikerrasta, kun sitä säilyttää optimaalisissa olosuhteissa.

29.98

Tuottaja

RIOJA VEGA

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DOCa RIOJA

Rypäle

Graciano, Mazuelo, Tempranillo

Vuosikerta

2013

Jäännössokeri

2,3

Hapot

6

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen, Lammas

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Tämä upea Gran Reserva sopii monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Se sopii erityisen hyvin punaiselle lihalle ja lammas erityisesti on klassikko-yhdistelmä Riojan Gran Reserva -viinille. Myös riistalinnut saavat viinistä hyvän kumppanin. Niin ikään erilaiset lihapadat ovat omiaan viinin kanssa nautittuna. Lisukkeeksi sopivat erityisen hyvin kypsennetyt kasvikset, valkosipuli ja yrtit. Juustolautaselta kypsytetyt lampaanmaitojuustot (erityisesti Manchego ja Pecorino) sopivat viinin makumaailmaan.

Tuottajan tarina

Rioja Vegan juuret ulottuvat vuoteen 1882, jolloin perustettiin Bodegas Ugalde Haron kaupunkiin, missä on eniten viinitiloja koko maailmassa! Ugalden perhe yhdisti avioliiton kautta voimat Muerzan perheen kanssa, jolloin tuotantotilat siirrettiin San Adriániin. Vuonna 1983 siitä tuli osa Grupo Príncipe de Vianaa. Uudet, viimeisen päälle modernit tuotantotilat saatiin valmiiksi vuonna 2001 Vianan piskuisessa kaupungissa Logroñon kupeessa.

Rioja Vegalla on pitkä historia ja se ylpeileekin Riojan kolmen vanhimman brandin joukossa. Mainittavaa on myös, että se on yksi neljästä bodegasta, jonka nimeen on yhdistetty sana ”Rioja”. Upea château -tyylinen bodega sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Logroñon kaupungista eli keskellä Rioja Alavesan aluetta. Alueella on viileämpi ilmasto kuin muualla Riojassa eli viineistä tulee luonnollisesti hapokkaampia kuin muilla Riojan ala-alueilla. Tilaa ympäröivillä 70 hehtaarin tarhoilla viljellään Tempranillon lisäksi Mazueloa ja Gracianoa. Rioja Vega tuottaa noin 3 miljoonaa pulloa viiniä vuositasolla.

Rioja Vega ylpeilee Riojan arvostetuimpien viinien joukossa. Rioja Vega Gran Reserva on useamman kerran valittu DOCa Riojan institutionaaliseksi viiniksi eli paikallisten tuottajien yhdessä valitsemaksi, Gran Reserva -kypsytysluokan edustavimmaksi viiniksi. Edeltävä vuosikerta valittiin myös Riojan parhaimmaksi viiniksi.

Bodegas Rioja Vega nimettiin kansainvälisessä Wine & Spirits-kilpailussa yhdeksi vuoden parhaaksi punaviinin tuottajaksi. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista ja vanhimmista viinikilpailuista, joka on perustettu vuonna 1969. Tänä vuonna parhaimmaksi punaviinin tuottajaksi on ehdolla neljä tuottajaa ja voittaja julkistetaan marraskuussa 2020. Bodegas Rioja Vega on ainut espanjalainen tuottaja vuoden kärkivalinnoissa. Kilpailun kärkeen sijoittuminen on merkittävä osoitus tilalle siitä, että yli 130-vuotias bodega on onnistunut pysymään ajassa kiinni, laadusta tinkimättä!

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.