REGUENGOS RESERVA DOS SOCIOS

Viini on väriltään rubiininpunainen. Sen tuoksu muodostuu kypsistä tummista marjoista, mausteisuudesta, tammen paahteisista aromeista sekä hennosta hiilimäisyydestä ja mineraalisista elementeistä. Täyteläinen suutuntuma on pehmeä ja runsaan hedelmäinen. Hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat tuntuvat. Pitkä jälkimaku. Tyylikäs kokonaisuus, mikä kannattaa ehdottomasti dekantoida. Viini pääsee kauniisti avautumaan, kun se saa olla kosketuksissa hapen kanssa.

Viini on sekoite portugalilaisia rypälelajikkeita: Alicante Bouschet (50 %), Aragones (30 %) ja Trincadeira (20 %). Sitä on kypsytetty 12 kk ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa. Rypäleet ovat kasvaneet osittain vulkaanisessa, osittain liuskekivipitoisessa maaperässä, jotka antavat oman leimansa viinille. Viinin takana on 1971 perustettu osuuskunta, Carmim, mikä on Alentejon suurin tuottaja ja Portugalin markkinajohtaja pullotettujen laatuviinien tuottajana. Tila sijaitsee Alentejon Reguengos -nimisessä kaupungissa.

18.99

Tuottaja

CARMIM

Alkuperämaa

Portugali

Alue

DOC Alentejo

Rypäle

Alicante Bouschet, Aragones, Trincadeira

Vuosikerta

2015

Jäännössokeri

0,7

Hapot

5,2

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Naudan liha, Riista

Ruokasuositukset

Reguengos Dos Socios Reserva on erinomainen ruokaviini, mikä sopii niin naudan, lampaan kuin karitsan kanssa nautittavaksi, pannulla paistettuna, grillattuna tai padassa haudutettuna. Myös suurriistalle. Viinin makumaailma ja rakenne istuvat erityisen hyvin Välimeren alueen keittiön herkkujen kanssa. Juustolautaselta erityisesti puolikovat juustot sopivat viinin seuraan.

Tuottajan tarina

Cooperativa Agrícola de Reguengos de Reguengos de Monsaraz, joka tunnetaan paremmin nimellä Carmim, sai alkunsa vuonna 1971, kun 60 viininviljelijää Alentejon Reguengos de Monsarazista löivät hynttyynsä yhteen. Vuosien varrella Carmim on kasvanut huimasti ja tänä päivänä osuuskuntaan kuuluu 900 jäsentä, jotka kattavat yhteensä 3600 hehtaaria viinitarhoja. Viinien lisäksi osuuskunta tuottaa oliiviöljyä. Carmim on yksi Portugalin suurimmista viinintuottajista ja Alentejon alueen ykkönen.  Suurista tuotantomääristään huolimatta laatu on Carmimin yksi kulmakivistä ja se onkin laatuviinien tuotannossa Portugalin johtaja. Laadusta kertovat myös lukemattomat kansalliset ja kansainväliset palkinnot.

Alentejon alueelle tyypillistä ovat kylmät talvet ja kuumat kesät. Aurinkotunteja vuodessa kertyy jopa 3000 tuntia! Lämpimän ilmaston ansiosta rypäleiden sokeripitoisuus on korkea, mikä puolestaan korreloi syvän värin, täyteläisen suutuntuman ja korkean, mutta tasapainoisen alkoholipitoisuuden kanssa. Reguengos Reserva Dos Socios -viinin rypäleet ovat kasvaneet osittain vulkaanisessa, osittain liuskekivipitoisessa maaperässä, jotka antavat oman leimansa viinille.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.