QUINTA DO SIL GODELLO

Ulkonäöltään viini on kirkas, hennon kullankeltainen. Viinin elegantti tuoksukenttä on runsaan hedelmäinen. Sen aromeissa voi aistia erityisesti kypsän omenan, vaalean persikan sekä fenkolin ja aniksen aromeja. Kuiva, leveänhedelmäinen suutuntuma, jota ryhdittävät raikas, tasapainoinen happorakenne sekä tyylikäs mineraalisuus. Pitkä, hieman bitterinen jälkimaku.

Quinta do Sil Godello on naapurialueelta Rías Baixasista tutun Bodegas Granbazánin uusin aluevaltaus. Tila sijaitsee Valdeorrasin pohjoisosassa, Seadur -nimisessä kylässä, Sil -joen kupeessa. Toisin kuin Rías Baixasissa, missä köynnökset sidotaan pergolaan eli lehväkatokseksi, Valdeorrasissa köynnökset kasvavat usein puskina terassoiduilla tarhoilla. Viini on valmistettu vanhoista köynnöksistä.

Viiniä on kypsytetty sakkansa päällä keskimäärin 3 kuukautta.

25.98

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13,00 %

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Valdeorras

Rypäle

Godello

Jäännössokeri

1,6

Hapot

5,3

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Kana, kalkkuna, Salaatit, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Godello on monikäyttöinen viini, mikä sopii monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi sekä sellaisenaan nautittavaksi. Se sopii erityisen hyvin äyriäisille ja vähärasvaiselle kalalle. Sen kanssa voi nauttia myös vaaleaa lihaa kuten kanaa ja kalkkunaa. Niin ikään se maistuu sekä merenelävien että vaalean lihan kanssa höystetyistä salaateista. Viinin rakenne kestää myös kermaisia kastikkeita. Juustolautaselta viini maistuu erityisen hyvin vaalean cheddarin, comtén ja camembertin kanssa.

Tuottajan tarina

Valdeorras sijaitsee Galician sisämaassa Rias Baixasin viinialuesta itään. Alueen nimi, Valdeorras eli kultainen laakso sai nimensä jo roomalaisten aikaan, kun he kaivoivat kultaa alueelta. Kaivantojen jälkeen roomalaiset istuttivat alueelle viiniköynnöksiä ja se nautti arvostuksesta, joka kuitenkin ajan saatossa jäi unholaan.

Ilmasto alueella on mannermainen kuumine kesineen, pitkine leutoine syksyineen ja kylmine talvineen. Alue on noin 300 metriä merenpinnan yläpuolella ja vuosittainen sademäärä on noin 900 mm. Erityisesti pohjoisosan Sil -joen penkereillä olevat Godello-tarhat ovat nousseet arvostukseen, jossa maaperä on liuskekiveä ja kalkkia muistuttaen Alsacen maaperää. Alue sai DO -luokituksen 1959 ja erityisesti uudelleen istutetut Godello -tarhat ovat nousemassa Espanjan merkittäviin valkoviinin tuotantoalueisiin.

Quinta do Sil Godello on naapurialueelta Rías Baixasista tutun Bodegas Granbazánin uusin aluevaltaus. Tila sijaitsee Valdeorrasin pohjoisosassa, Seadur -nimisessä kylässä, Sil -joen kupeessa. Toisin kuin Rías Baixasissa, missä köynnökset sidotaan pergolaan eli lehväkatokseksi, Valdeorrasissa köynnökset kasvavat usein puskina terassoiduilla tarhoilla.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.