¡Qué Bueno! sopii nautittavaksi hyvässä seurassa! Se maistuu myös monipuolisesti tapasten ja antipastojen sekä noutopöydän antimien kanssa. Tuottaja suosittelee testaamaan viiniä myös suklaapohjaisten jälkiruokien tai tumman suklaan kanssa.
¡QUÉ BUENO!
¡Qué bueno! on väriltään rubiininpunainen. Siinä tuoksuvat tummat kirsikat, karhunvatukka, tumma suklaa ja mausteiset elementit sekä hento vanilja. Täyteläisen pehmeä ja hillomainen suutuntuma on kypsän tummamarjainen ja mausteinen. Hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat pyöreät. Melko pitkä, mausteinen ja hieman makea jälkimaku. Kokonaisuus on mehevän tasapainoinen.
Tämä Espanjan sydämestä, Extremadurasta, kotoisin oleva Tempranillo on enemmän kuin vain viini – se on kutsu rentoutua, nauttia Espanjan maaseudun mauista ja juhlistaa unohtumattomia hetkiä. Viini, joka tekee nimensä veroisekseen: ¡Qué Bueno! – Onpa hyvää! Viinin rypäleet ovat peräisin huolella valituilta viinitarhoilta, jotka sijaitsevat aurinkoisilla rinteillä mineraalipitoisessa maaperässä välimerellisessä ilmastossa. Köynnökset ovat noin 20-vuotiaita ja ne kasvavat en vaso eli pensaina.
9.98€
| Tuottaja | VIÑAOLIVA |
|---|---|
| Alkoholi % | 13,50 % |
| Alkuperämaa | Espanja |
| Alue | Vino de la Tierra de Extremadura |
| Rypäle | Tempranillo |
| Kypsytys | Terästankkikypsytys |
| Jäännössokeri | 14,39 |
| Hapot | 4,91 |
| Koko | 750 mL |
| Pullokoko | Normaali |
| Suljenta | Kierrekorkki |
| Ruokasuositukset | Seurustelujuoma, Tapas ja antipasti |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Viñaoliva on vuonna 1988 perustettu toisen tason osuuskunta Extremaduran Amendralejossa, lähellä Portugalin rajaa. Toisen tason osuuskunta tarkoittaa sitä, että se on vähintään kahden osuuskunnan yhteenliittymä. Sen tavoitteena on auttaa jäsenosuuskuntiaan avaamaan uusia markkinoita ja kaupallistamaan tuotteitaan. Viñaoliva koostuu yhteensä 25 osuuskunnasta (eli ensimmäisen tason osuuskunnasta), 15 viinitilasta, 10 öljymyllystä sekä 9 pöytäoliivien puristamosta. Yritys valmistaa paitsi viiniä ja oliiviöljyä, myös rypälemehua ja syötäviä oliiveja.
Jättimäinen yritys kontrolloi jopa 44 000 hehtaaria viinitarhoja, joka on noin puolet koko Extremaduran tuotannosta ja noin 5 % koko Espanjan viinituotannosta. Viñaolivan kapasiteetti on noin 200 miljoonaa litraa. Espanjalaisten lajikkeiden, Tempranillon, Pardinan ja Macabeon lisäksi se viljelee Cabernet Sauvignonia, Merlot’ta ja Syrah’ta. Viinejä tuotetaan DO-viineistä maaviineihin (Vino de la Tierra) ja pöytäviineihin.
Viñaolivalla on BRC-sertifikaatti, joka on kansainvälinen, elintarviketurvallisuutta ja laatua koskeva standardi.

