PHILIPPE LE HARDI CLOS DE VOUGEOT GRAND CRU

Viini on ulkonäöltään lähes läpinäkyvä, kirsikanpunainen. Sen tyylikkäässä, moniulotteisessa tuoksukentässä voi aistia erityisesti vadelman, kirsikan ja kypsän karpalon aromeita yhdistettynä orvokin, ruusun sekä hennon mausteisiin ja paahteisiin aromeihin. Suutuntuma on keskitäyteläisen samettinen. Siinä yhdistyvät marjaiset, kukkaiset ja hennon mausteiset aromit. Tanniinit tuovat taustalla ryhtiä, mutta ovat jo pyöristyneet. Hapot ovat niin ikään ryhdikkäät. Viipyvä, moniulotteinen jälkimaku. Kokonaisuus on harmonisen vivahteikas.

Philippe Le Hardilla on Clos de Vougeot’ssa 0,85 ha tarhoja rinteillä, jotka antavat itään. Tarha on istutettu vuonna 1925. Maaperä on rinteen matalimmissa osissa savisempaa ja korkeammalla kivisempää. Rypäleitä maseroidaan kahden viikon ajan ja 50 % rypäleistä maseroidaan kokonaisina terttuina. Viiniä kypsytetään 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30 % on uusia.

Domaine du Château Philippe le Hardin (entinen Château de Santenay) juuret ulottuvat vuoteen 1342. Se oli aikoinaan Burgundin ensimmäisen herttuan majesteettinen kartano. Philippe le Hardi sai herttuakunnan isältään, Ranskan kuninkaalta, ja hänestä tuli kuuluisa kieltäessään Gamay-rypäleiden viljelyn Côte d’Orissa. Hän määräsi vuonna 1395 antamassaan ediktissä, että vain Pinot Noir -rypäleitä saa käyttää punaviinien tuotannossa jo ennestään legendaarisilla rinteillä.

Vuosi 2019 oli vastakohtien vuosi. Se aiheutti viininviljelijöille paljon stressiä, mutta loppujen lopuksi sadonkorjuu sujui hyvin ja tulokset ovat upeita! Tuottajan mukaan viiniä voi kellaroida jopa 20 vuotta vuosikerrasta optimaalisissa olosuhteissa.

249.00

Tuottaja

DOMAINE DU CHÂTEAU PHILIPPE LE HARDI

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

14,50 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOP Clos de Vougeot Grand Cru, Bourgogne

Rypäle

Pinot Noir

Jäännössokeri

0,0

Hapot

3,7

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Kypsytys

18 kk ranskalaisessa tammessa

Vastuullisuus

Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatti, Terra Vitis -kestävän kehityksen sertifikaatti

Ruokasuositukset

Naudan liha, Riistalinnut, Sienet

Ruokasuositukset

Philippe Le Hardi Clos de Vougeot Grand Cru on upea viini erityisiin hetkiin. Huippuviini vaatii kumppanikseen erinomaiset raaka-aineet. Viini sopii erittäin hyvin riistalintujen, lihapatojen ja laadukkaan naudanlihan kanssa nautittavaksi. Sen seuraan istuvat myös sienet ja kypsennetyt kasvikset. Niin ikään pehmeät, lehmänmaidosta valmistetut juustot kuten l’époisses ja brie sopivat tälle premium -viinille.

Aivan oivallinen viini on niin sanottuna meditaatioviininä takkatulen ääressä tai erityisenä hetkenä nautittuna. Viinille kannattaa antaa aikaa hetki puhjeta kukkaansa, ja tarjota isoista punaviinilaseista.

Tuottajan tarina

Domaine du Château Philippe le Hardin (entinen Château de Santenay) juuret ulottuvat vuoteen 1342. Se oli aikoinaan Burgundin ensimmäisen herttuan majesteettinen kartano. Philippe le Hardi (suomeksi Rohkea) sai Burgundin herttuakunnan syntymälahjaksi isältään, Ranskan kuningas Juhana II:lta (Jean II le Bon). Philippe sai lisänimen Rohkea poikkeuksellisesta urheudestaan Poitiers’n taistelussa ollessaan vasta 14-vuotias.  Hän oli keskiajalla vaikutusvaltainen ruhtinas, joka yhdessä veljiensä kanssa vaikutti syvästi sekä politiikkaan että kulttuuriin.

Pinot Noir -edikti

Philippe Rohkeasta tuli kuuluisa kieltäessään Gamay-rypäleiden viljelyn Côte d’Orissa. Hän määräsi vuonna 1395 antamassaan ediktissä, että vain Pinot Noir -rypäleitä saa käyttää punaviinien tuotannossa jo ennestään legendaarisilla rinteillä.

Tila oli Ranskan kuningassuvun, Valois’n hallussa vuoteen 1443, jonka jälkeen se oli eri aatelisperheiden omistuksessa Ranskan vallankumoukseen asti. Vasta 1960-luvulla tilalla aloitettiin mittavat kunnostustyöt ja Domaine du Château Philippe Le Hardi nousi uuteen kukoistukseensa, kun Crédit Agricole -pankki osti sen vuonna 1997.

Viinitilalla on yhteensä noin 100 hehtaaria viinitarhoja Côtes des Nuits’n, Côtes de Beaunen ja Chalonnais’n alueilla. Domaine du Château Philippe Le Hardilla on viinitarhoja 35 kylässä. Tarhoista noin 65 %:lla viljellään Pinot Noiria ja 35 %:lla Chardonnayta. Viinitila sai luomusertifikaatin vuonna 2024. Lisäksi sillä on kestävän kehityksen sertifikaatit Terra Vitis ja HVE (Haute Valeur Environmentalle).

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.