PHILIPPE LE HARDI CLOS DE VOUGEOT GRAND CRU
Viini on ulkonäöltään lähes läpinäkyvä, kirsikanpunainen. Sen tyylikkäässä, moniulotteisessa tuoksukentässä voi aistia erityisesti vadelman, kirsikan ja kypsän karpalon aromeita yhdistettynä orvokin, ruusun sekä hennon mausteisiin ja paahteisiin aromeihin. Suutuntuma on keskitäyteläisen samettinen. Siinä yhdistyvät marjaiset, kukkaiset ja hennon mausteiset aromit. Tanniinit tuovat taustalla ryhtiä, mutta ovat jo pyöristyneet. Hapot ovat niin ikään ryhdikkäät. Viipyvä, moniulotteinen jälkimaku. Kokonaisuus on harmonisen vivahteikas.
Philippe Le Hardilla on Clos de Vougeot’ssa 0,85 ha tarhoja rinteillä, jotka antavat itään. Tarha on istutettu vuonna 1925. Maaperä on rinteen matalimmissa osissa savisempaa ja korkeammalla kivisempää. Rypäleitä maseroidaan kahden viikon ajan ja 50 % rypäleistä maseroidaan kokonaisina terttuina. Viiniä kypsytetään 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30 % on uusia.
Domaine du Château Philippe le Hardin (entinen Château de Santenay) juuret ulottuvat vuoteen 1342. Se oli aikoinaan Burgundin ensimmäisen herttuan majesteettinen kartano. Philippe le Hardi sai herttuakunnan isältään, Ranskan kuninkaalta, ja hänestä tuli kuuluisa kieltäessään Gamay-rypäleiden viljelyn Côte d’Orissa. Hän määräsi vuonna 1395 antamassaan ediktissä, että vain Pinot Noir -rypäleitä saa käyttää punaviinien tuotannossa jo ennestään legendaarisilla rinteillä.
Vuosi 2019 oli vastakohtien vuosi. Se aiheutti viininviljelijöille paljon stressiä, mutta loppujen lopuksi sadonkorjuu sujui hyvin ja tulokset ovat upeita! Tuottajan mukaan viiniä voi kellaroida jopa 20 vuotta vuosikerrasta optimaalisissa olosuhteissa.

249.00€
Tuottaja | DOMAINE DU CHÂTEAU PHILIPPE LE HARDI |
---|
Vuosikerta | 2019 |
---|
Alkoholi % | 14,50 % |
---|
Alkuperämaa | Ranska |
---|
Alue | AOP Clos de Vougeot Grand Cru, Bourgogne |
---|
Rypäle | Pinot Noir |
---|
Jäännössokeri | 0,0 |
---|
Hapot | 3,7 |
---|
Koko | 750 mL |
---|
Pullokoko | Normaali |
---|
Suljenta | Luonnonkorkki |
---|
Kypsytys | 18 kk ranskalaisessa tammessa |
---|
Vastuullisuus | Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatti, Terra Vitis -kestävän kehityksen sertifikaatti |
---|
Ruokasuositukset | Naudan liha, Riistalinnut, Sienet |
---|