PFLÜGER TRADITION RIESLING

Viini on ulkonäöltään kuultavan vaaleankeltainen. Tuoksukenttä muodostuu omenan, limen, savun ja hennon hunajan aromeista. Kuivaa, pyöreää suutuntumaa siivittää melko runsas hedelmäisyys. Maun aromeissa voi aistia omenaa, limeä ja hentoa petrolia. Hapot ovat tuntuvat, mutta tasapainoiset. Tyylikkyyttä viinille tuo elegantti mineraalisuus. Jälkimaussa on hunajaista omenaa. Kokonaisuudessaan tyylikäs ja maukas Riesling!

Vuosikerran 2020 yhteydessä viinin nimi vaihdettiin Dürkheimer Rieslingstä Tradition Rieslingiin, sillä tilan omistaja Alex Pflüger halusi viinille kansainvälisemmän nimen. Kyse on siis samasta viinistä eri nimellä!

Pfalzissa sijaitseva perheomisteinen Pflüger on saksalaisen luomuviininviljelyn pioneereja ja yksi Ecovin -yhdistyksen perustajista. Vuonna 2010 tila siirtyi myös biodynaamiseen viljelyyn. Tradition Riesling on ns. ortswein eli kyläviini, jonka rypäleet poimitaan Bad Dürkheimin kylän parhailta palstoilta, joita ovat muun muassa Fronhof, Nonnengarten ja Steinberg. Mikroilmastolle erityispiirteitä tuovat erityisesti Rein -joki ja Pfälzerwald (Palatine) -metsä, mikä on Saksan suurin metsäalue. Viiniä kypsytetään sakkansa päällä 4-5 kk. Riesling Tradition on Pflügerin tyylille uskollisesti pyöreän hedelmäinen, tyylikkään mineraalinen ja tasapainoisen hapokas.

22.89

Tuottaja

PFLUGER

Alkuperämaa

Saksa

Alue

QbA Pfalz

Rypäle

Riesling

Vuosikerta

2022

Jäännössokeri

8

Hapot

6

Alkoholi %

12,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu, Biodynaaminen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Pflüger Riesling Tradition on monipuolinen ruokaviini, mikä maistuu monipuolisesti kalaruokien, äyriäisten, etanoiden ja vaalean lihan kanssa. Kotimaisista kaloista erityisesti siika, ahven, hauki ja kuha sopivat viinin eleganttiin makumaailmaan. Myös rasvaisemmat kalat lohi mukaan lukien sopii viinin kanssa nautittavaksi, kunhan lisukkeilla saadaan sopiva silta kalan ja viinin välille. Runsaan hapokkuuden ansiosta viinin kanssa maistuvat myös kermaiset keitot ja kastikkeet. Myöskään kasvisruokia ei sovi unohtaa, nimittäin tämän Rieslingin kanssa maistuvat niin raikkaat salaatit kuin kypsytetyt kasvikset vegeruoka mukaan lukien. Viinin runsas hapokkuus tasapainottaa haastavampiakin makuja.

Tuottajan tarina

Pfalzin Bad Dürkheimissa sijaitseva Weingut Pflüger on luomuviljelyn edelläkävijöitä Pfalzissa ja koko Saksassa. Tilalla on taustaa viininviljelyssä jo yli 200 vuoden ajalta, mutta mielenkiintoinen aika Weingut Pflügerin historiassa alkoi, kun nykyisen vetäjän, Alexanderin, isä Bernd Pflüger päätti aloittaa luomuviljelyn. Hän oli ensimmäisten luomuviljelijöiden joukossa koko Saksassa ja yksi Ecovin-yhdistyksen perustajista. Vuosi oli 1985.

Alexanderin ottaessa vastuun vuonna 2010 tila siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn. Biodynaamisen viljelyn filosofiana on, että viininviljelijä toimii eräänlaisena katalysaattorina, mutta antaa luonnon tehdä työnsä. Biodiversiteetti eli luonnon monimuotoisuus on avainsana.

Pflüger on yksi noin 30 saksalaisesta biodynaamisesta tilasta ja sen viinejä myydään laajalti Saksassa sekä ulkomailla. Tila viljelee tällä hetkellä viiniköynnöksiä noin 28 hehtaarin alueella ja sen vuotuinen tuotanto on noin 300 000 pulloa. Weingut Pflüger on Saksan suurin Demeter- tuottaja.

Kylpyläkaupunkina tunnettu Dürkheim sai vuonna 1904 määreen “Bad” nimensä eteen mineraalipitoisten lähteidensä ansiosta. Ilmasto Pfalzissa on lämmin ja rypäleistä saadaan auringon lämmön ansiosta miellyttävän täyteläisiä, mutta niissä säilyy kuitenkin ryhdikäs luonnollinen hapokkuus.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.