PFLÜGER TRADITION PINOT NOIR

Viini on ulkonäöltään läpikuultavan kirsikanpunainen. Sen tuoksu muodostuu kypsän kirsikan ja punaisten marjojen aromeista yhdistettynä lääkemäisyyteen, mausteisuuteen ja maanläheisyyteen. Suutuntuma on pehmeän täyteläinen. Kypsät punaiset marjat, hento yrttisyys ja nahkaisuus edustavat maun aromeita. Hapot ovat tasapainossa hedelämäisyyden kanssa. Tanniinit ovat niin ikään tasapainoiset. Elegantti, hennon mineraalinen Pinot Noir.

Pfalzissa sijaitseva perheomisteinen Pflüger on saksalaisen luomuviininviljelyn pioneereja ja yksi Ecovin -yhdistyksen perustajista. Alexander Pflüger työskenteli ennen omalle tilalle palaamista muun muassa Ranskassa ja hän haluaa ilmentää viineissään paitsi terroir -ajattelua, myös ranskalaista luokittelua villages- ja cru -viineihin (saksaksi ortswein ja gütswein). Tradition Pinot Noir vastaa niin sanottua villages -viiniä eli se on valmistettu Bad Dürkheimin kylän alueella olevien tarhojen luomurypäleistä. Rypäleet ovat peräisin köynnöksistä, jotka ovat Ranskan Bourgognen klooneja. Osa viinistä käytetään ja kypsytetään terästankissa, osa toisen tai kolmannen kerran käytössä olleissa tammitynnyreissä 9 kuukauden ajan.

26.98

Tuottaja

PFLUGER

Alkuperämaa

Saksa

Alue

Qualitätswein aus Deutschland

Rypäle

Pinot Noir

Vuosikerta

2021

Jäännössokeri

4,6

Hapot

0,4

Alkoholi %

13.0%

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Juustot, Naudan liha, Riistalinnut

Ruokasuositukset

Pflüger Tradition Pinot Noir on tyylikäs ruokaviini, mikä sopii monipuolisesti liharuokien kanssa nautittavaksi. Sen kanssa maistuvat erityisesti riistalinnut (ankka, sorsa, teeri, metso, peltopyy, fasaani ja pyy) sekä nauta, josta erityismaininan saa sisäfilee. Sienet tukevat viinin aromimaailmaa. Juustoista erityisesti pehmeät, lehmänmaidosta valmistetut juustot maistuvat tämän elegantin, Burgundi -tyylisen Pinot Noirin kanssa.

Tuottajan tarina

Pfalzin Bad Dürkheimissa sijaitseva Weingut Pflüger on luomuviljelyn edelläkävijöitä Pfalzissa ja koko Saksassa. Tilalla on taustaa viininviljelyssä jo yli 200 vuoden ajalta, mutta mielenkiintoinen aika Weingut Pflügerin historiassa alkoi, kun nykyisen vetäjän, Alexanderin, isä Bernd Pflüger päätti aloittaa luomuviljelyn. Hän oli ensimmäisten luomuviljelijöiden joukossa koko Saksassa ja yksi Ecovin-yhdistyksen perustajista. Vuosi oli 1985.

Alexanderin ottaessa vastuun vuonna 2010 tila siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn. Biodynaamisen viljelyn filosofiana on, että viininviljelijä toimii eräänlaisena katalysaattorina, mutta antaa luonnon tehdä työnsä. Biodiversiteetti eli luonnon monimuotoisuus on avainsana.

Pflüger on yksi noin 30 saksalaisesta biodynaamisesta tilasta ja sen viinejä myydään laajalti Saksassa sekä ulkomailla. Tila viljelee tällä hetkellä viiniköynnöksiä noin 28 hehtaarin alueella ja sen vuotuinen tuotanto on noin 300 000 pulloa. Weingut Pflüger on Saksan suurin Demeter- tuottaja.

Kylpyläkaupunkina tunnettu Dürkheim sai vuonna 1904 määreen “Bad” nimensä eteen mineraalipitoisten lähteidensä ansiosta. Ilmasto Pfalzissa on lämmin ja rypäleistä saadaan auringon lämmön ansiosta miellyttävän täyteläisiä, mutta niissä säilyy kuitenkin ryhdikäs luonnollinen hapokkuus.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.