PFLÜGER ME & SUSHI
Sushiviini on ulkonäöltään vaaleanviherkeltainen. Sen ihastuttavassa tuoksussa voi aistia kypsää sitrusta, aprikoosia, miellyttävää herukkaisuutta ja mausteisuutta sekä hentoa hunajaa ja vaaleita kukkia. Puolikuivaa, runsaan hedelmäistä suutuntumaa tasapainottavat ryhdikkäät hapot ja mineraaliset elementit. Kokonaisuus onkin varsin harmoninen ja raikkaan hedelmäinen.
Pfalzissa sijaitseva perheomisteinen Pflüger on saksalaisen luomuviininviljelyn pioneereja ja yksi Ecovin -yhdistyksen perustajista. Me and Sushi on Pflügerin viiniperheen uusin tulokas. Se on sekoite luomuviljeltyjä Sauvignon Blanc-, Riesling-, Gewürztraminer- ja Pinot Blanc -rypäleitä, jotka kasvavat Bad Dürkheimin kylän ympärillä. Maaperä tarhoilla on kvartsiittia eli kiteistä liuskekiveä, mikä antaa köynnöksille lämpimän kasvuympäristön ja tuottaa elegantteja viinejä. Me and Sushi on puolikuiva makeusasteeltaan ja se on tehty nimenomaan sushia ja aasialaista keittiötä varten, jotka hyötyvät jäännössokerin tasapainottavasta kontribuutiosta. Viiniä kypsytetään terästankissa.
18.99€
Tuottaja | PFLUGER |
---|---|
Vuosikerta | 2021 |
Alkoholi % | 12,00 % |
Alkuperämaa | Saksa |
Alue | Qualitätswein aus Deutschland |
Rypäle | Gewurztraminer, Pinot Blanc, Riesling, Sauvignon Blanc |
Jäännössokeri | 12,3 |
Hapot | 5,4 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Kierrekorkki |
Vihreät & Eettiset | Ympäristövastuullinen pakkaus, Vegaaninen, Luomu |
Ruokasuositukset | Äyriäiset, Itämainen ruoka, Sushi |
Ruokasuositukset
Pflüger Me and Sushi on monipuolinen ruokaviini, mikä maistuu monipuolisesti kalaruokien, äyriäisten ja kasvisruokien kanssa. Se on erinomainen sushiviini kuten viinin nimikin enteilee. Viinin tasapainoinen hapokkuus ja jäännössokeri tasapainottavat haastavampiakin makuja ja mausteisuutta, ja viini maistuu hyvin aasialaisen keittiön herkkujen kanssa.
Tuottajan tarina
Pfalzin Bad Dürkheimissa sijaitseva Weingut Pflüger on luomuviljelyn edelläkävijöitä Pfalzissa ja koko Saksassa. Tilalla on taustaa viininviljelyssä jo yli 200 vuoden ajalta, mutta mielenkiintoinen aika Weingut Pflügerin historiassa alkoi, kun nykyisen vetäjän, Alexanderin, isä Bernd Pflüger päätti aloittaa luomuviljelyn. Hän oli ensimmäisten luomuviljelijöiden joukossa koko Saksassa ja yksi Ecovin-yhdistyksen perustajista. Vuosi oli 1985.
Alexanderin ottaessa vastuun vuonna 2010 tila siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn. Biodynaamisen viljelyn filosofiana on, että viininviljelijä toimii eräänlaisena katalysaattorina, mutta antaa luonnon tehdä työnsä. Biodiversiteetti eli luonnon monimuotoisuus on avainsana.
Pflüger on yksi noin 30 saksalaisesta biodynaamisesta tilasta ja sen viinejä myydään laajalti Saksassa sekä ulkomailla. Tila viljelee tällä hetkellä viiniköynnöksiä noin 28 hehtaarin alueella ja sen vuotuinen tuotanto on noin 300 000 pulloa. Weingut Pflüger on Saksan suurin Demeter- tuottaja.
Kylpyläkaupunkina tunnettu Dürkheim sai vuonna 1904 määreen “Bad” nimensä eteen mineraalipitoisten lähteidensä ansiosta. Ilmasto Pfalzissa on lämmin ja rypäleistä saadaan auringon lämmön ansiosta miellyttävän täyteläisiä, mutta niissä säilyy kuitenkin ryhdikäs luonnollinen hapokkuus.