PFLÜGER BIODYNAMITE

Viini on ulkonäöltään hennon kullankeltainen vihertävin häivähdyksin. Runsas, jopa räjähtävä, tuoksu muodostuu kypsästä sitruksesta, limestä, greipistä ja hunajasta lisättynä kukkeilla, mausteisilla ja yrttisillä aromeilla. Mukana on myös aavistus litsiluumua. Kuivaa (kuivan ja puolikuivan rajalla), runsasta suutuntumaa ryhdittää tuntuva, tasapainoinen hapokkuus ja tyylikäs mineraalisuus. Maun aromeissa voi aistia erityisesti aprikoosia, kypsää sitrusta ja hunajaisia aromeita, jotka johdattavat kohti greipillä ja limellä varustettua hieman makeaa jälkimakua. Tyylikkään runsas ja uskomattoman tasapainoinen kokonaisuus!

Alexander Pflüger kutsuu Biodynamite -viiniä marriage wine -nimellä (vapaasti suomennettuna aviopari -viiniksi). Nimittäin sekä Riesling- että Gewürztraminer -rypäleet kasvavat samassa tarhassa rinta rinnan ja rypäleet myös käyvät yhdessä alkoholikäymisen. Ne ovat siis alusta loppuun saakka yhdessä. Viiniä kypsytetään sakkansa päällä noin 5 kk. Biodynamite on sekä luomu että biodynaaminen viini ja nimensä mukaisesti se on “räjähtävä” eli runsaan hedelmäinen.

22.99

Tuottaja

PFLUGER

Alkuperämaa

Saksa

Alue

QbA Pfalz

Rypäle

Gewurztraminer, Riesling

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

8

Hapot

6,8

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu, Biodynaaminen

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka, Kasvisruoka

Ruokasuositukset

Biodynamite on monipuolinen ruokaviini, mikä maistuu erityisesti kalaruokien ja äyriäisten kanssa. Kaloista erityisesti nahkiainen, ankerias, kuha, ahven, hauki ja siika sopivat viinin makumaailmaan. Myös erilaiset salaatit ja kypsennetyt vihannekset maistuvat viinin kanssa eikä se kaihda siipikarjaa tai porsastakaan. Aivan omiaan viinin kanssa nautittavaksi ovat aasialaisen keittiön herkut, joita Riesling taltuttaa hapokkuudellaan ja Gewürztraminer mausteisuudellaan.

Tuottajan tarina

Pfalzin Bad Dürkheimissa sijaitseva Weingut Pflüger on luomuviljelyn edelläkävijöitä Pfalzissa ja koko Saksassa. Tilalla on taustaa viininviljelyssä jo yli 200 vuoden ajalta, mutta mielenkiintoinen aika Weingut Pflügerin historiassa alkoi, kun nykyisen vetäjän, Alexanderin, isä Bernd Pflüger päätti aloittaa luomuviljelyn. Hän oli ensimmäisten luomuviljelijöiden joukossa koko Saksassa ja yksi Ecovin-yhdistyksen perustajista. Vuosi oli 1985.

Alexanderin ottaessa vastuun vuonna 2010 tila siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn. Biodynaamisen viljelyn filosofiana on, että viininviljelijä toimii eräänlaisena katalysaattorina, mutta antaa luonnon tehdä työnsä. Biodiversiteetti eli luonnon monimuotoisuus on avainsana.

Pflüger on yksi noin 30 saksalaisesta biodynaamisesta tilasta ja sen viinejä myydään laajalti Saksassa sekä ulkomailla. Tila viljelee tällä hetkellä viiniköynnöksiä noin 28 hehtaarin alueella ja sen vuotuinen tuotanto on noin 300 000 pulloa. Weingut Pflüger on Saksan suurin Demeter- tuottaja.

Kylpyläkaupunkina tunnettu Dürkheim sai vuonna 1904 määreen “Bad” nimensä eteen mineraalipitoisten lähteidensä ansiosta. Ilmasto Pfalzissa on lämmin ja rypäleistä saadaan auringon lämmön ansiosta miellyttävän täyteläisiä, mutta niissä säilyy kuitenkin ryhdikäs luonnollinen hapokkuus.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.