PAGO DE THARSYS CAVA MILLESIME ROSÉ RESERVA BRUT

Ulkonäöltään kirkkaassa, sipulinvärisessä kuohuviinissä on paljon pieniä, hienostuneita kuplia. Tyylikkäästä bouquet’sta löytyy erityisesti vadelman ja metsämansikan aromeita, tyylikästä paahteisuutta, pähkinäisyyttä ja mineraalisuutta. Suussa kuohuviini on kuiva, keskitäyteläisen hedelmäinen ja pyöreän kermainen. Maun aromeissa tulevat esille erityisesti kypsä vadelmaisuus sekä paahteisuus. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja mineraaliset elementit tuovan oman silauksensa. Elegantin harmoninen kokonaisuus.

Vuosikerta reserva -cava on on elegantti 100 %:nen Garnacha perinteisen cava-alueen ulkopuolelta, Valencian Utiel-Requenasta. Luomuköynnökset kasvavat savensekaisessa kalkissa tarhoilla, jotka sijaitsevat keskimäärin 650 metrin korkeudella merenpinnasta.Tämän ansiosta rypäleisiin kehittyy korkea luonnollinen hapokkuus. Kuohuviiniä kypsytetään vähintään 24 kk sakkansa päällä, jonka ansiosta se saa reserva -merkinnän. Tuottaja, Pago de Tharsys, on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tila on nostettu Vinos de Pago -luokkaan, mutta koska cavalla on oma laatuluokituksensa (DO Cava), sitä ei lasketa kuuluvaksi tähän château -tyyliseen laatuluokkaan, mikä hyväksyttiin lailla vuonna 2015.

26.98

Tuottaja

PAGO DE THARSYS

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Cava

Rypäle

Garnacha

Jäännössokeri

3

Hapot

5,8

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Rasvainen kala, Tapas ja antipasti

Ruokasuositukset

Pago de Tharsys Millésime Rosé Reserva Brut sopii erinomaisesti juhlamaljaksi ja monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Kuohuviini maistuu erityisen hyvin vaalean lihan, äyriäisten, simpukoiden ja rasvaisten kalojen kanssa. Myös esimerkiksi karamellisoitu sipuli ja possu sopivat hyvin tämän cavan kanssa nautittavaksi. Kuohuviinin hapokkuus nimittäin leikkaa sopivasti rasvaa. Se sopii myös pehmeille juustoille ja tapaksille.

Tuottajan tarina

Ana Suria ja Vicente García päättivät alkaa kunnostaa 1800-luvun alusta peräisin olevaa bodegaa vuonna 1991. Tila sijaitsee Requenan viinikaupungissa, Itä-Espanjassa ja se sai nimekseen Pago de Tharsys. Requenan kaupungin historia ulottuu 1500-luvulle e.Kr., jolloin Tharsys -niminen kreikkalainen valloittaja perusti kaupungin. Viinitila on valinnut nimensä kyseisen valloittajan kunniaksi, sillä hän yhdisti viinin juhlintaan ja tärkeisiin hetkiin.

Pago de Tharsyksen viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 650 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ne antavat pohjoiseen ja etelään. Maaperä tarhoilla on hiekansekaista kalkkia. Utiel-Requenan viinialueella vaikuttaa mannerilmasto, jossa on piirteitä Välimeren ilmastosta. Talvet ovat kylmiä ja kesät puolestaan kuumia. Lämpötilaerot yön ja päivän välillä ovat suuret, minkä ansiosta köynnökset joutuvat tekemään enemmän töitä ja aromeista tulee hyvin konsentroituneita. Keskilämpötila on 13°C. Vuotuinen sademäärä on noin 350-400 millimetriä.

Pago de Tharsys valmistaa sekä kuohuviiniä että muita viinejä. Se on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tänä päivänä tilan viinejä ja kuohuviinejä viedään yli 30 maahan. Vicente García on palkittu useaan otteeseen muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä. Työskenneltyään vuosikaudet teknisenä johtajana suurilla cava -tiloilla, Vicente kaipasi synnyinseudulleen Requenaan. Siellä hän pääsi käyttämään tietotaitoaan erityisesti cavan valmistuksessa ja hänet tunnetaan pioneerina nimenomaan Requenan kuohuviinin valmistuksessa. Pago de Tharsys valmistaa viinejä paitsi DO Utiel-Requena ja DO Cava -laatuluokissa, myös château -tyylisessä DO Vinos de Pago -laatuluokassa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.