PAGO DE THARSYS CAVA MILLESIME BARRICA RESERVA BRUT NATURE

Kuohuviini on ulkonäöltään kirkas, kullanketainen ja siinä on paljon pieniä, hienostuneita kuplia. Cavan tuoksukenttä muodostuu kypsän hedelmäisistä, erityisesti keltaisen luumun aromeista sekä vaniljan, paahtoleivän, hennon voin ja muskotin aromeista. Suussa kuohuviini on erittäin kuiva, pyöreän hedelmäinen ja kauniin kermainen. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja mineraalisuus tuo myös ryhtiä kokonaisuuteen. Pitkässä jälkimaussa voi aistia erityisesti pähkinän ja mantelin aromeita.

Tämä vuosikerta reserva -cava on on elegantti 100 %:nen Chardonnay perinteisen cava-alueen ulkopuolelta, Valencian Utiel-Requenasta. Siellä viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 650 metrin korkeudessa merenpinnasta, joten viineissä on korkea luonnollinen hapokkuus. Maaperä viinitarhoilla on savensekaista kalkkia. Tämän cavan valmistukseen käytetään luomusertifioituja rypäleitä. Kuohuviini käy alkoholikäymisen ranskalaisessa tammessa (50 % uutta tammea ja 50 % kerran käytössä ollutta tammea), jonka jälkeen sitä kypsytetään keskimäärin 2 kuukautta sakkansa päällä tammessa. Pullokäymisen jälkeen cavaa kypsytetään vielä vähintään 16 kuukautta sakkansa päällä. Viini on makeusasteeltaan Brut Nature eli siihen ei ole lainkaan lisättyä sokeria korkinvaihdon yhteydessä (dosage 0 g / l). Tuloksena on elegantti, moniulotteinen kuohuviini, joka kuvastaa vuoden 2016 olosuhteita: kesä oli todella kuuma ja kuiva, joten sato jäi normaalia pienemmäksi, mutta sen laatu oli huikea. Vedenpuutteesta johtuen kasvi- ja sienisairaudet pysyivät poissa. Suuret lämpötilavaihtelut yön ja päivän välillä tuottivat konsentroituneita rypäleitä, jotka kypsyivät optimaalisesti ja niihin kehittyi korkea luonnollinen hapokkuus. Tuottaja, Pago de Tharsys, on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tila on nostettu Vinos de Pago -luokkaan, mutta koska cavalla on oma laatuluokituksensa (DO Cava), sitä ei lasketa kuuluvaksi tähän château -tyyliseen laatuluokkaan, mikä hyväksyttiin lailla vuonna 2015. Rajallinen saatavuus.

34.90

Tuottaja

PAGO DE THARSYS

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Cava

Rypäle

Chardonnay

Vuosikerta

2020

Hapot

6,3

Jäännössokeri

3,2

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Juustot, Rasvainen kala, Sienet

Ruokasuositukset

Pago de Tharsys Millésime Barrica Reserva Brut Nature sopii erinomaisesti juhlamaljaksi ja monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Kuohuviini maistuu erityisesti savustetun kalan kanssa ja ylipäänsä sen kanssa maistuvat rasvaiset kalat. Myös carpaccio -tyylisille annoksille, olivat ne sitten lihasta tai kalasta valmistettuja. Kuohuviini maistuu myös kypsytettyjen juustojen kanssa.

Tuottajan tarina

Ana Suria ja Vicente García päättivät alkaa kunnostaa 1800-luvun alusta peräisin olevaa bodegaa vuonna 1991. Tila sijaitsee Requenan viinikaupungissa, Itä-Espanjassa ja se sai nimekseen Pago de Tharsys. Requenan kaupungin historia ulottuu 1500-luvulle e.Kr., jolloin Tharsys -niminen kreikkalainen valloittaja perusti kaupungin. Viinitila on valinnut nimensä kyseisen valloittajan kunniaksi, sillä hän yhdisti viinin juhlintaan ja tärkeisiin hetkiin.

Pago de Tharsyksen viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 650 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ne antavat pohjoiseen ja etelään. Maaperä tarhoilla on hiekansekaista kalkkia. Utiel-Requenan viinialueella vaikuttaa mannerilmasto, jossa on piirteitä Välimeren ilmastosta. Talvet ovat kylmiä ja kesät puolestaan kuumia. Lämpötilaerot yön ja päivän välillä ovat suuret, minkä ansiosta köynnökset joutuvat tekemään enemmän töitä ja aromeista tulee hyvin konsentroituneita. Keskilämpötila on 13°C. Vuotuinen sademäärä on noin 350-400 millimetriä.

Pago de Tharsys valmistaa sekä kuohuviiniä että muita viinejä. Se on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tänä päivänä tilan viinejä ja kuohuviinejä viedään yli 30 maahan. Vicente García on palkittu useaan otteeseen muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä. Työskenneltyään vuosikaudet teknisenä johtajana suurilla cava -tiloilla, Vicente kaipasi synnyinseudulleen Requenaan. Siellä hän pääsi käyttämään tietotaitoaan erityisesti cavan valmistuksessa ja hänet tunnetaan pioneerina nimenomaan Requenan kuohuviinin valmistuksessa. Pago de Tharsys valmistaa viinejä paitsi DO Utiel-Requena ja DO Cava -laatuluokissa, myös château -tyylisessä DO Vinos de Pago -laatuluokassa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.