CAVA NAVERAN VINTAGE BRUT

Kuohuviini on ulkonäöltään kirkas, hennon vaaleankeltainen ja siinä on pieniä, hienostuneita kuplia, jotka kestävät lasissa todella pitkään. Cavan aromikenttä muodostuu sitruksen ja greipin aromeista sekä hennosta mausteisuudesta, kukkeista elementeistä ja pitkän sur lie -kypsytyksen tuomista elegantin paahteisista aromeista. Suutuntuma on kuiva ja keskitäyteläinen. Chardonnay tuo suutuntumaan pehmeyttä, hentoa kermaisuutta, Xarel.lo puolestaan yrttisyyttä. Macabeo ja Parellada vastaavat sitruksen ja greipin aromeista sekä kukista, joista tuoksuvat erityisesti appelsiininkukka ja jasmiini. Tyylikästä kokonaisuutta raikastavat tasapainoiset hapot. Jälkimaussa maistuvat greippi ja kukkaiset aromit.

Katalonian Alt-Penedèsistä peräisin olevaa, vintage -tyyliä huokuvaa vuosikerta -cavaa on valmistettu vuodesta 1901 lähtien, tilan omista rypäleistä. Se on sekoite cavan päärypälajikkeita lisättynä Chardonnaylla, mikä tuo cavaan eleganssin lisäksi hapokkuutta ja miellyttävää kermaisuutta. Kuohuviiniä on kypsytetty sakkansa päällä 24 kk. Cavas Naveranin juuret ulottuvat 1850-luvulle ja tila on edelleen perheen omistuksessa. Tila on luomusertifioitu.

19.89

Tuottaja

CAVAS NAVERAN

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

11,50 %

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Cava

Rypäle

Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo

Jäännössokeri

3

Hapot

6,2

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Juhlapöytään

Ruokasuositus

Cava Naveran Vintage Brut on monikäyttöinen kuohuviini, mikä sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi kuin läpi aterian nautittavaksi. Monipuolisen hedelmäisten aromiensa ja raikkaan hapokkuutensa ansiosta cava sopii monentyyppiselle ruoalle kermaisista keitoista kalapöytään. Myös pehmeät juustot ovat omiaan tämän vintage -cavan kanssa nautittuina.

Tuottajan tarina

Cavas Naveranin juuret ulottuvat 1850-luvulle, jolloin don Pablo Parellada de Naveran alkoi viljellä rypäleitä. Tila on edelleen perheen omistuksessa ja sillä on omia viinitarhoja Katalonian Alt-Penedèsissä noin 100 hehtaarin verran. Naveran Vintage Brut -cavaa on valmistettu 1900-luvun alusta lähtien, ja niiltä ajoilta huokuu myös cavan upea vintage-etiketti.

Alt-Penedèsissä maaperä on hiekan ja savensekaista kalkkikiveä ja korkeus merenpinnasta on noin 400 metriä, mikä on keskimääräistä korkeampi verrattuna muuhun Penedèsiin. Tämän johdosta lämpötilaerot päivän ja yön välillä ovat korkeammat, minkä ansiosta rypäleet ovat luonnollisesti hapokkaampia ja aromit hyvin konsentroituneita.

Cavas Naveranin filosofiana on valmistaa laatucavoja -ja viinejä- parhaista mahdollisista raaka-aineista. Tila on luomusertifioitu.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.