Medianiles Blanco on monipuolinen ruoka- ja seurusteluviini, mikä maistuu erityisesti vähärasvaisen kalan ja äyriäisten sekä kanan kanssa. Erityisen hyvin viini maistuu salaattien kanssa, joiden lisukkeina sopii olla edellä mainittuja raaka-aineita sekä fetaa tai muuta vastaavaa tuorejuustoa. Myös tapasten sekä noutopöydän herkuille.
MEDIANILES BLANCO ECOLÓGICO
Viini on väriltään hennon kullankeltainen vihertävin häivähdyksin. Pehmeän hedelmäinen tuoksu muodostuu trooppisista hedelmistä, omenan ja päärynän sekä hennon mausteisista aromeista. Kuiva suutuntuma on niin ikään pehmeän hedelmäinen ja maistuva. Hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Pehmeän hedelmäinen jälkimaku on keskipitkä.
Medianiles Blanco Ecológico on valmistettu Verdejo- (80 %) ja Macabeo (20 %) -lajikkeista. Viini on luomusertifioitu ja vegaaninen.
Bodegas El Progreso on vuonna 1917 perustettu osuuskunta. Paitsi yli 100-vuotias, osuuskunta on myös Espanjan vanhin viininvalmistusosuuskunta, jonka toiminta on jatkunut keskeytyksettä perustamisestaan lähtien. Viinitila sijaitsee Castilla-La Manchan alueella, korkealla tasangolla, joka sijaitsee keskimäärin 600 metrin korkeudessa merenpinnasta.
9.98€
Vuosikerta | 2023 |
---|---|
Alkoholi % | 13,00 % |
Alkuperämaa | Espanja |
Alue | Vino de la Tierra de Castilla |
Rypäle | Macabeo, Verdejo |
Jäännössokeri | 1,5 |
Hapot | 4,8 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Vihreät & Eettiset | Ympäristövastuullinen pakkaus, Vegaaninen, Luomu |
Ruokasuositukset | Äyriäiset, Kana, kalkkuna, Salaatit, Vähärasvainen kala |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
El Progreso sijaitsee Villarrubia de los Ojosissa, Ciudad Realissa (Castilla-La Manchassa). Tämä on loistava sijainti viininviljelyyn, koska viinitarhat sijaitsevat vuoriston ja La Manchan tasangon välissä, yli 600 metrin korkeudessa merenpinnasta. Aluetta kastelevat Cigüela- ja Guadiana-joet. Lisäksi lähellä sijaitsee Las Tablas de Daimielin kosteikko ja se on yksi Espanjan tärkeimmistä luonnonpuistoista.
Osuuskunnan juuret ovat vuodessa 1917. Tuolloin ryhmittymä yksityisiä viljelijöitä laittoi niin sanotusti hynttyyt yhteen, jotta se sai yhtenä rintamana toimittua tehokkaammin ja kilpailukykyisemmin. Toisen maailmansodan jälkeen ryhmittymä jatkoi kasvuaan sulautumalla kahteen maatalousosuuskuntaan. Kasvu on sittemmin jatkunut ja tänä päivänä osuuskuntaan kuuluu 2300 jäsentä. Sen vuotuinen tuotanto on 64 miljoonaa litraa.
El Progreso on Espanjan vanhin viininvalmistusosuuskunta, jonka toiminta on jatkunut keskeytyksettä perustamisestaan lähtien. Osuuskunta on saanut merkittäviä mitaleja ja tunnustuksia sekä kansallisella että kansainvälisillä areenoilla.