MARTHA’S 30 YEARS OLD TAWNY PORT

30-vuotias portviini on ulkonäöltään meripihkankeltainen. Sen ihastuttavan ikääntyneessä tuoksussa hedelmäiset aromit ovat selvästi kuivattujen hedelmien muodossa ja mausteiset, hunajaiset ja pähkinäiset aromit korostuvat. Makea suutuntuma on tasapainoisen täyteläinen ja samettinen. Hapot ovat tasapainoiset ja ryhdittävät kokonaisuutta. Jälkimaku on erittäin pitkä.

Martha’s Wines and Spirits -tila sijaitsee Peso da Réguassa, Baixo Corgon ala-alueella, Douron jokilaaksossa, missä maaperä on graniittia ja liuskekiveä. Portviinin valmistuksessa on käytetty perinteisiä Douron alueen rypäleitä: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Amarela ja Tinta Roriz. Portviiniä on kypsytetty nimensä mukaisesti 30 vuoden ajan tammessa. 30-vuotiaat tawny portviinit ovat eri ikäisten kypsytettyjen viinien sekoitteita.

Martha’s Wines and Spirits on dourolainen portviinituottaja jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen historia portviinien parissa alkoi jo vuonna 1727 ja se ylpeileekin yhtenä vanhimmista, edelleen perheomisteisista portviinitaloista. Tila tunnetaan erityisesti vanhoista tawny -porteistaan. Ne saavat vuosittain arvostusta ja kunniaa osakseen kansallisissa ja kansainvälisissä viinikilpailuissa.

Monen portviinituottajan valikoimassa on 10- ja 20-vuotiaat tawnyt, mutta 30-vuotiaat (ja 40-vuotiaat) ovat harvinaisuuksia. Ne muistuttavat intensiivisyydessään jopa konjakkia ja niissä on selvästi ikääntyneen, maderoituneen portviinin piirteitä. Vanhat tawnyt ovat valmiita nautittavaksi eivätkä ne siis parane pullossa. Rajallinen saatavuus.

168.00

Kypsytys
Tuottaja

MARTHA'S WINES AND SPIRITS

Alkuperämaa

Portugali

Alue

Douro

Rypäle

Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

Jäännössokeri

128

Hapot

4.6

Alkoholi %

20,0 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Fiilistelyyn, Jälkiruoka, Juustot

Tarjoilu

Tarjoile hieman viilennettynä

Ruokasuositukset

Martha’s 30-vuotias portviini on rajallisen saatavuuden tuote, mikä sopii erityisiin hetkiin niin sanotuksi meditaatioviiniksi. Myös hyvän sikarin ystäville (huom. tuottajan suositus ;-)). Sen kanssa voi nauttia myös laadukasta, tummaa suklaata ja kypsytettyjä juustoja kuten esimerkiksi gruyère, cheddar ja stilton.

Tuottajan tarina

Martha’s Wines and Spirits on dourolainen portviinituottaja jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen historia portviinien parissa alkoi jo vuonna 1727 ja se ylpeileekin yhtenä vanhimmista, edelleen perheomisteisista portviinitaloista.

Tilan perustamisvuoteen osuu toinenkin merkkipaalu, nimittäin vuonna 1727 perustettiin Oporton kaupunkiin Feitoria Inglesa do Porto. Se oli brittiläisten kauppiaiden rahoittama ”klubi”, jonka tarkoituksena oli toimia tapaamispaikkana ulkomaisille kauppiaille. Feitoria Inglesa toisaalta symboloi englantilaisten kauppiaiden valtaa ja asemaa menneinä vuosisatoina, mutta sen ansiosta kaupankäynnistä tuli myös säännöllistä.

Martan perheen toinen sukupolvi aloitti omien rypäleiden kaupallistamisen. Neljäs sukupolvi Manuel Nogueiran johdolla alkoi tuottaa ja myydä bulkkiviiniä viinikauppiaille. Manuel Nogueiran nuorin lapsi, Margarida Nogueira de Jesus meni naimisiin Manuel de Almeida Martan kanssa. He alkoivat yhdessä pullottaa ja markkinoida omia portviinejään. Näin ympyrä sulkeutui ja perhe keskittyi huolehtimaan koko prosessista viinitarhoilta loppuasiakkaille.

Martha’s Wines and Spirits -tila sijaitsee Peso da Réguassa, Baixo Corgon ala-alueella, Douron jokilaaksossa, mikä tänä päivänä kuuluu Unescon maailmanperintölistaan. Tila tunnetaan erityisesti vanhoista tawny -porteistaan. Ne saavat vuosittain arvostusta ja kunniaa osakseen kansallisissa ja kansainvälisissä viinikilpailuissa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.