MARTHA’S 20 YEARS OLD TAWNY PORT

Martha’s 20-vuotias tawny -portviini on ulkonäöltään meripihkanruskea. Sen upeasta, moniulotteisesta tuoksumaailmasta voi aistia erityisesti kuivattuja hedelmiä, viikunoita, pähkinöitä ja  paahteisen toffeisia aromeja. Makea suutuntuma on tasapainoisen täyteläinen. Raikkaat hapot ovat kauniisti tasapainossa portviinin upean aromimaailman kanssa. Jälkimaku on erittäin pitkä.

Martha’s Wines and Spirits sijaitsee Peso da Réguassa, Baixo Corgon ala-alueella, Douron jokilaaksossa, missä maaperä on graniittia ja liuskekiveä. Portviinin valmistuksessa on käytetty perinteisiä Douron alueen rypäleitä: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Amarela ja Tinta Roriz. Portviiniä on kypsytetty nimensä mukaisesti 20 vuoden ajan tammessa. Sitä pidetään perheen helmenä, ja yleisesti vanhan tawnyn ideaalisena ikänä pidetään juuri 20 vuotta. Sanotaan, että 20-vuotiaast portviinit ovat upea yhdistelmä hedelmäisiä ja pitkän kypsytyksen tuomia pähkinäisiä ja moniulotteisia vivahteita.

Martha’s Porto on dourolainen portviinituottaja jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen historia portviinien parissa alkoi jo vuonna 1727 ja se ylpeileekin yhtenä vanhimmista, edelleen perheomisteisista portviinitaloista. Tila tunnetaan erityisesti vanhoista tawny -porteistaan. Ne saavat vuosittain arvostusta ja kunniaa osakseen kansallisissa ja kansainvälisissä viinikilpailuissa.

20-vuotiaat tawny portviinit ovat eri ikäisten kypsytettyjen viinien sekoitteita. Vanhat tawnyt ovat valmiita nautittavaksi eivätkä ne siis parane pullossa.

87.90

Tuottaja

MARTHA'S WINES AND SPIRITS

Alkoholi %

20,00 %

Alkuperämaa

Portugali

Alue

Douro

Rypäle

Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

Jäännössokeri

129

Hapot

4,4

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Fiilistelyyn, Jälkiruoka, Juustot

Tarjoilu

Tarjoile hieman viilennettynä

Ruokasuositukset

Martha’s 20-vuotias tawny -portviini on tunnelmallisten ja erityisten hetkien helmi. Se sopii monipuolisesti pähkinöitä, rusinoita ja kuivattuja hedelmiä sisältäville jälkiruoille. Nämä sopivat myös juustolautasen kylkeen naposteltavaksi ja nautittavaksi portviinin kanssa. Juustoista erityisesti kypsytetyt juustot kuten esimerkiksi gruyère, cheddar ja sinihomejuusto sopivat portviinin makumaailmaan. Unohtaa ei sovi myöskään suklaisia jälkiruokia, mukaan lukien suklaamousse. Tuottaja suosittelee 20-vuotiasta tawny portviiniä myös crème brûlén kanssa nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Martha’s Wines and Spirits on dourolainen portviinituottaja jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen historia portviinien parissa alkoi jo vuonna 1727 ja se ylpeileekin yhtenä vanhimmista, edelleen perheomisteisista portviinitaloista.

Tilan perustamisvuoteen osuu toinenkin merkkipaalu, nimittäin vuonna 1727 perustettiin Oporton kaupunkiin Feitoria Inglesa do Porto. Se oli brittiläisten kauppiaiden rahoittama ”klubi”, jonka tarkoituksena oli toimia tapaamispaikkana ulkomaisille kauppiaille. Feitoria Inglesa toisaalta symboloi englantilaisten kauppiaiden valtaa ja asemaa menneinä vuosisatoina, mutta sen ansiosta kaupankäynnistä tuli myös säännöllistä.

Martan perheen toinen sukupolvi aloitti omien rypäleiden kaupallistamisen. Neljäs sukupolvi Manuel Nogueiran johdolla alkoi tuottaa ja myydä bulkkiviiniä viinikauppiaille. Manuel Nogueiran nuorin lapsi, Margarida Nogueira de Jesus meni naimisiin Manuel de Almeida Martan kanssa. He alkoivat yhdessä pullottaa ja markkinoida omia portviinejään. Näin ympyrä sulkeutui ja perhe keskittyi huolehtimaan koko prosessista viinitarhoilta loppuasiakkaille.

Martha’s Wines and Spirits -tila sijaitsee Peso da Réguassa, Baixo Corgon ala-alueella, Douron jokilaaksossa, mikä tänä päivänä kuuluu Unescon maailmanperintölistaan. Tila tunnetaan erityisesti vanhoista tawny -porteistaan. Ne saavat vuosittain arvostusta ja kunniaa osakseen kansallisissa ja kansainvälisissä viinikilpailuissa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.