L’Esprit de Maucoil on erinomainen gastronominen viini ja tunnelmallisten hetkien herkku. Viini sopii monipuolisesti punaisen lihan kanssa eri tavoin valmistettuna. Se maistuu niin naudan, härän, lampaan, karitsan kuin suurriistan kanssa. Viinin makumaailmaan sopivat myös sienet, yrtit ja kypsennetyt kasvikset Välimeren tyyliin. Juustotarjottimelta erityisesti voimakkaat kypsytetyt juustot sopivat tämän huippu Châteauneuf-du-Papen kanssa nautittavaksi.
L’ESPRIT DE MAUCOIL CHATEAUNEUF-DU-PAPE
Viini on ulkonäöltään syvä, tummanpunainen. Tuoksussa voi aistia luumua, tummaa kirsikkaa, pähkinää, kahvia, lakritsanjuurta ja miellyttävää mausteisuutta, tammen paahdetta ja yrttisyyttä. Suussa viini on runsaan täyteläinen, mutta samalla samettisen pehmeä. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja kehittynyt pähkinäisen kermainen rakenne luovat pitkän ja viipyvän jälkimaun.
L’Esprit de Maucoil (“Maucoil’n henki”) on tilan lippulaivaviini, huippu Châteauneuf-du-Pape, jota valmistetaan vain parhaimpina vuosina, luomusertifioiduista rypäleistä. Viini on valmistettu kaikista 13 apellaatiolle sallitusta lajikkeesta, joita on yhteensä 8 punaista ja 5 valkoista lajiketta: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Clairette, Bourboulenc, Vaccarese, Counoise, Muscardin, Picpoul, Picardan, Roussanne ja Terret Noir. Rypäleet ovat keskimäärin yli 70-vuotiaista köynnöksistä, ja ne poimitaan ja lajitellaan käsin. Kaikki rypälelajikkeet käyvät alkoholikäymisen yhdessä. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään 228 litran tai 600 litran tammitynnyreissä (30 % uusia ja 70 % toisen kerran käytössä olevia) noin 12 kuukautta. Rajallinen saatavuus.
Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Domaine Duseigneurin käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja biodynaaminen viljelytapa ovat lähellä sydäntä. Viini on optimaalinen nautittavaksi heti (suositellaan dekantointia) ja säilyy optimaalisena noin 15 vuotta etiketin vuosikerrasta.
103.00€
Vuosikerta | 2019 |
---|---|
Alkoholi % | 15,50 % |
Tuottaja | CHATEAU MAUCOIL |
Alkuperämaa | Ranska |
Alue | AOC Chateauneuf-du-Pape |
Rypäle | Chateauneuf-du-Papen alueen 13 sallittua rypälelajiketta |
Hapot | 4.6 |
Jäännössokeri | 1.1 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Vihreät & Eettiset | Vegaaninen, Luomu |
Ruokasuositukset | Gastronominen, Tunnelmointiin |
Tarjoilu | Dekantoi |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa ja usea perhe on vaikuttanut siihen, millainen tila on tänä päivänä.
1900-luvulla Goguet de la Salmonièren perhe sekä Quiot’n perhe vaikuttivat merkittävästi tilan kehitykseen ja menestykseen. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan ja ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Tila saavutti merkittävän virstanpylvään, kun vuonna 2014 se sai luomusertifioinnin. Uusi sivu kääntyi Château Maucoil’n historiassa, akun vuonna 2022 biodynaamiseen viljelyyn erikoistunut Domaine Duseigneur otti tilan haltuun.
Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 25 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Maaperä viinitarhoilla vaihtelee punaisesta savimaasta savensekaiseen kalkkiin ja hiesuun unohtamatta Châteauneuf-du-Papen alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä. Rypäleitä viljellään perinteiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Viinitarhoja on viljelty luomuperiaatteiden mukaisesti vuodesta 2011. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.