L’ESPRIT DE MAUCOIL CHATEAUNEUF-DU-PAPE

Viini on ulkonäöltään syvä, tummanpunainen. Tuoksussa voi aistia luumua, tummaa kirsikkaa, pähkinää, kahvia, lakritsanjuurta ja miellyttävää mausteisuutta, tammen paahdetta ja yrttisyyttä. Suussa viini on runsaan täyteläinen, mutta samalla samettisen pehmeä. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja kehittynyt pähkinäisen kermainen rakenne luovat pitkän ja viipyvän jälkimaun.

L’Esprit de Maucoil (“Maucoil’n henki”) on tilan lippulaivaviini, jota valmistetaan vain parhaimpina vuosina, luomuperiaatteiden mukaisesti. Viini on valmistettu kaikista 13 apellaatiolle sallitusta lajikkeesta, joita on yhteensä 8 punaista ja 5 valkoista lajiketta: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Clairette, Bourboulenc, Vaccarese, Counoise, Muscardin, Picpoul, Picardan, Roussanne ja Terret Noir. Rypäleet ovat keskimäärin yli 70-vuotiaista köynnöksistä, ja ne poimitaan ja lajitellaan käsin. Kaikki rypälelajikkeet käyvät alkoholikäymisen yhdessä. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään 228 litran tai 600 litran tammitynnyreissä (30 % uusia ja 70 % toisen kerran käytössä olevia) noin 12 kuukautta. Rajallinen saatavuus.

Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Bonnet’n perheen käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja luomu ovat lähellä sydäntä. Viini on optimaalinen nautittavaksi heti (suositellaan dekantointia) ja säilyy optimaalisena noin 15 vuotta etiketin vuosikerrasta.

99.98

Tuottaja

CHATEAU MAUCOIL

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Chateauneuf-du-Pape

Rypäle

Chateauneuf-du-Papen alueen 13 sallittua rypälelajiketta

Vuosikerta

2012

Hapot

4,8

Jäännössokeri

2

Alkoholi %

15,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Gastronominen, Tunnelmointiin

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

L’Esprit de Maucoil on erinomainen gastronominen viini ja tunnelmallisten hetkien herkku. Viini sopii monipuolisesti punaisen lihan kanssa eri tavoin valmistettuna. Se maistuu niin naudan, härän, lampaan, karitsan kuin suurriistan kanssa. Viinin makumaailmaan sopivat myös sienet, yrtit ja kypsennetyt kasvikset Välimeren tyyliin. Juustotarjottimelta erityisesti voimakkaat kypsytetyt juustot sopivat tämän upean paavin kanssa nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan. Sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2009, jolloin myös ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Nykyään Château Maucoil on Bénédicte ja Charles Bonnet’n käsissä.

Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Rypäleitä viljellään perinteiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Luomurekisteröinti saatiin vuonna 2014. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.

Château Maucoil’n viinitarhat sijaitsevat luoteisosassa Châteauneuf-du-Papea, Rhône -joen vasemmalla rannalla. Maaperä tarhoilla on savensekaista kalkkia ja niissä on alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.