KAMNIK THE ORANGE

Ulkonäöltään viini on kuultavan meripihkan värinen. Aromaattisessa tuoksukentässä voi aistia erityisesti kypsää aprikoosia, kumkvattia, miellyttävää mausteisuutta ja parfyymisuutta sekä hunajaa. Suussa viini on puolikuiva ja runsaan hedelmäinen, mausteinen sekä tyylikkään litsiluumuinen. Nousevat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Pitkä hunajaisen mausteinen jälkimaku. Kokonaisuus on tasapainoinen, elegantti ja vivahteikas.

The Orange on Pohjois-Makedonian ensimmäinen oranssiviini, jonka ensimmäinen vuosikerta lanseerattiin vuonna 2017. Viini on valmistettu ikivanhalla menetelmällä, minkä mukaisesti rypälekuoria uutetaan rypälemehun kanssa peräti 6 kuukauden ajan! Kuorikontaktin ansiosta oranssi viini saa paljon muutakin kuin oranssin sävyisen värinsä. Oransseissa viineissä nimittäin yhdistyvät viehkeästi punaviinin rakenne ja tekstuuri tanniinit mukaan lukien. Myös niiden aromimaailma on intensiivisempi.

Oranssiviinit ovat pääosin gastronomisia viinejä, sillä ruoka pehmentää niiden tanniinirakennetta ja vahvistaa niiden aromimaailmaa. Esimerkiksi kovat kypsytetyt juustot, mausteiset padat ja pähkinäiset ruoat sopivat erityisen hyvin oranssien viinien makumaailmaan. Viini käy spontaanin käymisen lämpötilakontrolloiduissa olosuhteissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään sakkansa päällä tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan. Rypälelajike voi vaihtua vuosikerrasta riippuen. Vahasta tehdyn kapselin saa parhaiten auki kapselileikkurilla varovasti puristaen. Viinin takana on Château Kamnik, Pohjois-Makedonian palkituin viinitila.

29.90

Tuottaja

CHÂTEAU KAMNIK

Alkuperämaa

Pohjois-Makedonia

Alue

Skopje Wine District

Rypäle

Gewurztraminer

Vuosikerta

2019

Jäännössokeri

12.0

Hapot

5,2

Alkoholi %

13,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen, Itämainen ruoka, Kasvisruoka

Ruokasuositukset

The Orange on monipuolinen ja monikäyttöinen ruokaviini. Rakenteensa ja aromimaailmansa puolesta se sopii erityisesti mausteisille, aasialais- ja marokkalaistyylisille annoksille. Niin ikään se sopii runsaiden kasvisruokien, possun ja merenelävien kumppaniksi. Viinin rakenne kestää myös kermaa. Juustolautaselta erityisesti kovat, kypsytetyt juustot sopivat viinin makumaailmaan.

Tuottajan tarina

Chateau Kamnik on vaatimattomasti Pohjois-Makedonian palkituin viinitila ja se sijaitsee maan pääkaupungissa Skopjessa. Tilan omistaa Ilija Malinkovski, intohimoinen viinialan ammattilainen.

Chateau Kamnik perustettiin vuonna 2004 ja samana vuonna istutettiin myös ensimmäiset viiniköynnökset. Tilalla on yhteensä 17 hehtaaria viljelyksiä ja ne sijaitsevat 300 metriä merenpinnan yläpuolella. Ensimmäinen sato oli valmis vuonna 2008 ja ensimmäiset palkinnot Kamnik pokkasi vuonna 2009. Maaperä alueella on rikkaan mineraalipitoista ja ympäröivä vuoristo antaa erinomaiset edellytykset mikroilmastojen syntymiselle, joista viiniköynnökset nauttivat. Tilan vuosittainen tuotanto on noin 100 000 litraa. Suurinta osaa viineistä kypsytetään amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Chateau Kamnik on löytänyt tiensä hedonistien sydämiin ja niittänyt mainetta eri viinikilpailuissa ympäri Eurooppaa ja heidän viinejään voi maistella esimerkiksi Lontoon Michelin- tähtiravintoloissa. Kamnikin palkintokaapista löytyy mm. arvostetun Decanter World Wine Awardsien kultamitali sekä muiden arvostettujen kansainvälisten viinikilpailujen mitaleita ja kunniamainintoja.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.