HABLA DEL SILENCIO

Viini on ulkonäöltään syvä tummankirsikanpunainen violetein häivähdyksin. Monipuolisesta tuoksusta voi aistia tummia kypsiä marjoja, erityisesti karhunvatukkaa ja kirsikkaa, mausteisuutta ja eukalyptusta. Suussa viini on melko täyteläinen ja samettisen pehmeä. Tuntuvat tanniinit ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja niin ikään raikkaat hapot ovat tasapainoiset. Maun aromeista löytyy tummia kypsiä marjoja, balsamisuutta ja miellyttävää mausteisuutta. Tammi on kauniisti integroitunut viiniin ja tuo oman tyylikkään säväyksensä. Hennon mineraalinen. Pitkä jälkimaku jättää hieman kermamaisen suutuntuman. Kokonaisuutena viini on samettinen ja elegantti.

Habla del Silencio, vapaasti suomennettuna mitä hiljaisuus sinulle kertooon valmistettu luomuperiaatteiden mukaisesti viljellyistä rypäleistä: Syrah 45 %, Cabernet Sauvignon 30 % ja Tempranillo 25 %. Viiniä on kypsytetty 6 kk ranskalaisessa tammessa (toiseen kertaan käytössä olevat tynnyrit). Habla on nostanut Extremaduran viinit ihan uusiin korkeuksiin. Aluehan on on perinteisesti tunnettu pikemminkin ilmakuivatuista kinkuistaan kuin viineistään. Tilan nimi, Bodegas Habla, on lainattu renesanssimestari Michelangelon lausahduksesta, joka tarinan mukaan Mooses-patsasta viimeistellessään sanoi patsaalle “puhu” (=habla espanjaksi).

Habla del Silencio palkittiin huhtikuussa 2021 kultamitalilla ja 94 pisteellä arvostetussa London Wine Competition -viinikilpailussa, missä myös Bodegas Habla palkittiin upealla Vuoden viinitila -palkinnolla!

19.99

Tuottaja

BODEGAS HABLA

Alkuperämaa

Espanja

Alue

Vino de la Tierra de Extremadura

Rypäle

Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo

Vuosikerta

2019

Jäännössokeri

0,3

Hapot

5

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Fiilistelyyn, Juustot, Naudan liha

Ruokasuositukset

Habla del Silencio on monipuolinen gastronominen viini, mikä maistuu niin naudan, lampaan kuin suurriistan kanssa. Se sopii hyvin myös erilaisille pataruoille unohtamatta sieniä, yrttejä ja kypsennettyjä kasviksia. Viini maistuu myös juustojen kanssa (erityisesti puolikovat lampaanmaitojuustot) sekä ilmakuivatun kinkun kanssa. Nimensä mukaisesti Habla del Silenciota voi nauttia myös tunnelmallisissa hetkissä, joissa sanoja ei tarvita.

Tuottajan tarina

Tarinan mukaan renessanssin mestarin, Michelangelon, mielestä hänen Mooses -veistoksensa hipoi täydellisyyttä. Niin elävännäköinen patsaasta tuli, että saatuaan Raamatun Moosesta esittävän patsaan valmiiksi, Michelangelon sanotaan sanoneen ”puhu!” (espanjaksi ”¡Habla!”). Vuonna 2000 perustettu Bodegas Habla on valinnut tilansa nimen tämän kaikkien tunteman mestarin mukaan, hänen täydellisyyden tavoittelunsa yhtenä tärkeänä kulmakivenään.

Paitsi ainutkertaisia, laadukkaita viinejä, Habla haluaa tehdä viinejä, joissa kaikki yksityiskohdat ovat tärkeitä. Ulkonäöllä haetaan esimerkiksi nyansseja muodista ja numeroitujen top -viinien nimillä, esimerkiksi Nº2, Nº3, jne haetaan referenssejä hajuvesien maailmasta. Vuosittaiset gaalat ovat säkenöiviä ja viimeiseen yksityiskohtaan asti hiottuja, ja niitä tähdittävät maailman luokan kuuluisuudet. Habla haluaa kuitenkin olla lähellä tavallista kuluttajaa ja tehdä viinien maailman mahdollisimman helpoksi. Niinpä viineistä kerrotaan kansankielellä ja esimerkiksi aromit esitellään viinien kaulan kapseleissa.

Lähellä Portugalin rajaa sijaitsevassa Extremaduran Trujillossa kreikkalaiset viljelivät viiniä 2500 vuotta sitten. Tiradon perhe aloitti vuonna 2000 haastavan projektin ja viljelee tänä päivänä rypäleitä yli 200 hehtaarin alalla. Maaperä on kalkkikiveä, mikä tuo oman eleganssinsa viineihin. Viinitarhoilla toimitaan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi viinejä ei ole luomurekisteröity. Oman maansa ”hedelmien” lisäksi Habla valmistaa tänä päivänä Côtes de Provencen roseeviiniä, joka tunnetaan nimellä Rita, ja hakee inspiraationsa 1940-luvun Hollywoodista. Ympyrä sulkeutuu Moisés (suomeksi Mooses) -nimiseen blanc de blancs -samppanjaan, minkä avulla palataan taustalla olevaan täydellisyyden tavoitteluun ja myyttien maailmaan. Joskin kerran kyse on Hablasta, saamme varmasti lähivuosina kuulla uusista kujeista glamour -viinien maailmasta.

Bodegas Habla palkittiin huhtikuussa 2021 arvostetussa London Wine Competition -kilpailussa huikeallaWinery of the Year 2021 eli Vuoden Viinitila-palkinnolla!

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.