GUERRIERI RIZZARDI POJEGA VALPOLICELLA CLASSICO RIPASSO SUPERIORE

Viini on ulkonäöltään kirsikanpunainen. Tuoksussa voi aistia erityisesti punaisia kypsiä marjoja, pähkinää, orvokkia, hentoa lakritsaa sekä miellyttävää mausteisuutta. Suussa viini on keskitäyteläinen. Maun aromeissa on punaisia kypsiä marjoja, hieman lakritsaa ja tammea, erityisesti jälkimaussa. Tuntuva tasapainoinen hapokkuus ja alkoholi pyöristävät maun elegantiksi kokonaisuudeksi, jota ryhdittävät kuivattavat tanniinit. Pitkä jälkimaku. Pehmeän elegantti, todella viinillinen kokonaisuus.

Pojega Ripasso Superiore Pojega on palstaviini, jonka rypäleet tulevat sen nimen mukaiselta tarhalta. Tarha sijaitsee Negrarissa, Valpolicella Classicon sydämessä. Viini on sekoite seuraavia rypälelajikkeita: Corvina 45 %, Corvinone 30 %, Rondinella 15 % ja Merlot 10 %. Sitä on kypsytetty 12 kk ranskalaisessa tammessa. Viini on palkittu muun muassa Italian arvostetussa Gambero Rossossa tre bicchierillä eli ”kolmella lasilla”, mikä on erinomainen saavutus ripassolle! Se on elegantti, gastronominen ripasso ja siinä on jäännössokeria huomattavasti vähemmän kuin ns. kaupallisissa ripassoissa. Ripasson valmistuksesta voit lukea oheisesta blogikirjoituksestamme: https://www.viiniateljee.fi/category/viinitasting/.

Pojega on paitsi viinitarhan ja viinin nimi, se on myös vuonna 1783 rakennetun puutarhan nimi. Pojegan puutarha on aikakautensa viimeinen italialaistyylinen puutarha, jota Guerrieri Rizzardin perhe ylläpitää. Tämä huikea puutarha on peräti 54 000 m2 kokoinen ja siellä on muun muassa amfiteatteri. Puutarha on avoin yleisölle pientä sisäänpääsymaksua vastaan.

 

19.99

Tuottaja

GUERRIERI RIZZARDI

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOC Valpolicella Ripasso Superiore Classico

Rypäle

Corvina, Corvinone, Merlot, Rondinella

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

0,6

Hapot

5,3

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen

Ruokasuositukset

Pojega Ripasso Superiore on tyylukäs, gastronominen viini. Viinintekijän tarkoituksena on välttää ylikypsää hillomaisuutta ja valmistaa pikemminkin klassinen Valpolicella Ripasso. Viini maistuu erityisen hyvin punaisen lihan (härkä, nauta, vasikka, lammas, riista) kanssa joko paistettuna, grillattuna tai padassa haudutettuna. Niin ikään viini maistuu risoton ja pastaruokien kanssa. Lisukkeena saa olla yrttejä ja metsäsieniä. Juustolautaselta kovat kypsytetyt juustot sopivat tämän viinin kanssa yhdistettäväksi.

Tuottajan tarina

Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe omisti 600 vuotta vanhan tilan Bardolinossa, jonka tiluksiin kuuluu alueen parhaita viinitarhoja. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649.

Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Guerrieri Rizzardin ”päämaja” sijaitsee Bardolinossa, Garda -järven rantamilla. Uusiin tiloihin he muuttivat vuonna 2011 Bardolinon keskustassa olevista tiloista, joissa talo oli pitänyt päämajaansa aina vuodesta 1450.

Bardolinon viininvalmistamo on suunniteltu viimeisen päälle ympäristöystävällisten standardien mukaan. Siellä käytetään muun muassa painovoimaa hyväksi rypälemehun siirtämisessä terästankkeihin. Tila käyttää myös aurinkoenergiaa, mitä aurinkoisessa Bardolinossa kertyy niin paljon, että siitä riittää vielä muillekin myytäväksi! Viinitarhoilla arvostetaan biodiversiteettia eli luonnon monimuotoisuutta, ja niinpä tarhojen reunuksille on istutettu puita ja pensaita, ja köynnösten väliin aluskasvillisuutta. Näiden tarkoituksena on houkutella hyönteisiä ja lintuja sekä vahvistaa mullan alla asustavaa pieneliökuntaa.

Guerrieri Rizzardi on erityisen kuuluisa amaroneistaan ja se kuuluukin Amarone Families -nimiseen järjestöön. Siihen kuuluu perheomisteisia, top -tuottajia, joiden joukossa siis on Guerrieri Rizzardi. Amarone -viinien lisäksi Guerrieri Rizzardi valmistaa muun muassa Ripassoa ja muita Valpolicellan alueen punaviinejä, Soave -valkoviinejä, kuohuviinejä sekä Bardolino -laatuluokiteltuja viinejä.

Vuonna 1783 Luigi Trezza suunnitteli kreivi Antonio Rizzardille ja tämän perheelle kuuluisan Pojegan puutarhan, mikä on aikakautensa viimeinen italialaistyylinen puutarha. Tämä huikea puutarha on peräti 54 000 m2 kokoinen ja siellä on muun muassa amfiteatteri. Guerrieri Rizzardin perhe ylläpitää puutarhaa ja siellä voi vierailla pientä sisäänpääsymaksua vastaan. Puiston vieressä sijaitsee Villa Rizzardi -niminen huvila, minkä Rizzardin perhe rakennutti 1870-luvulla. Huvilan suunnitteli arkkitehti Filippo Messedaglia.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.