GUERRIERI RIZZARDI KEYA CHIARETTO BARDOLINO CLASSICO ROSÉ

Roseeviini on ulkonäöltään hennon lohenpunainen. Tuoksussa voi aistia kypsää vadelmaa ja persikkaa sekä elegantin kukkeita aromeja ja hentoa yrttisyyttä, erityisesti minttua ja salviaa. Suussa viini on kuiva ja keskitäyteläisen hedelmäinen. Maun aromeissa on kypsiä punaisia marjoja, persikkaa ja vaaleita kukkia. Raikas, tuntuva hapokkuus on tasapainossa hedelmäisten aromien kanssa. Tyylikkään lisän tuo hento mineraalisuus. Raikkaan hedelmäinen ja viehkeä kokonaisuus saa veden kielelle!

Guerrieri Rizzardi Keya on sekoite neljää rypälelajiketta: Corvina 46 %, Corvinone 36 %, Sangiovese 10 % ja Merlot 8 %. Viinin rypäleet ovat peräisin Garda -järven ympäristöstä, Cavaionin ja Bardolinon kukkulaisilta rinteiltä, järven itäpuolelta. Maaperä on savensekaista kalkkia ja maanpinnalla on paljon kiviä. Viiniä maseroidaan (rypälekuoria uutetaan rypälemehussa) 12 tunnin ajan, minkä ansiosta se saa kauniin heleän värinsä. Viiniä kypsytetään 4 kuukautta terästankissa sakkansa päällä ennen myyntiin tuloa.

Keya on sanaleikki Chiaretto -sanan kahdesta ensimmäisestä tavusta (ääntämyksellisesti): Chi-a-ret-to (KEYA). Etiketti puolestaan on kunnianosoitus Contessa M.C. Loredanin eli nykyisen vetäjän kreivi Giuseppe Rizzardin äidille, joka johti aikanaan monta vuotta viinitilaa ja teki erityisesti Bardolinon viinejä tunnetuksi. Etiketissä on Contessan eli kreivittären ylhäisistä, venetsialaisista juurista kertovat kolikko ja hattu, jotka olivat Venetsian tasavallan (697-1797) hallitsijan tunnusmerkkejä. Kreivittären suku periytyy suoraan Venetsian vallankahvassa olleesta Loredanin suvusta.

18.99

Tuottaja

GUERRIERI RIZZARDI

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13,00 %

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOC Chiaretto Bardolino Classico

Rypäle

Corvina, Corvinone, Merlot, Sangiovese

Jäännössokeri

4,6

Hapot

5,7

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Äyriäiset, Kasvisruoka, Salaatit

Ruokasuositukset

Guerrieri Rizzardi Keya Chiaretto Classico Rosé sopii niin aperitiiviksi kuin seurusteluun sekä monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Sen kanssa maistuvat salaatit, kypsennetyt kasvikset munakoisosta kesäkurpitsaan sekä kala ja äyriäiset. Myös pastat ja risotot edellä mainituista raaka-aineista sopivat hyvin viinin makumaailmaan unohtamatta antipastoja. Viini maistuu myös ilmakuivatun kinkun kanssa ja aivan ihastuttava yhdistelmä se on vitello tonnaton kanssa.

Tuottajan tarina

Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä.

Guerrierin perhe omisti 600 vuotta vanhan tilan Bardolinossa, jonka tiluksiin kuuluu alueen parhaita viinitarhoja. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakensi Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen. Mainittakoon, että Pojegan puutarha on kuuluisa nähtävyys, viimeinen aikakautenaan rakennettu italialaistyylinen puutarha. Perheen ylläpitämä puutarha on avoinna yleisölle pientä sisäänpääsymaksua vastaan.

Edelleen perheen omistuksessa

Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Guerrieri Rizzardin ”päämaja” sijaitsee Bardolinossa, Garda -järven rantamilla. Uusiin tiloihin he muuttivat vuonna 2011 Bardolinon keskustassa olevista tiloista, joissa talo oli pitänyt päämajaansa aina vuodesta 1450.

Bardolinon viininvalmistamo on suunniteltu viimeisen päälle ympäristöystävällisten standardien mukaan. Siellä käytetään muun muassa painovoimaa hyväksi rypälemehun siirtämisessä terästankkeihin. Tila käyttää myös aurinkoenergiaa, mitä aurinkoisessa Bardolinossa kertyy niin paljon, että siitä riittää vielä muillekin myytäväksi!

Biodiversiteetti ja ympäristöystävällisyys

Viinitarhoilla arvostetaan biodiversiteettia eli luonnon monimuotoisuutta, ja niinpä tarhojen reunuksille on istutettu puita ja pensaita, ja köynnösten väliin aluskasvillisuutta. Näiden tarkoituksena on houkutella hyönteisiä ja lintuja sekä vahvistaa mullan alla asustavaa pieneliökuntaa.

Guerrieri Rizzardi on erityisen kuuluisa amaroneistaan ja se kuuluukin Amarone Families -nimiseen järjestöön. Siihen kuuluu perheomisteisia, top -tuottajia, joiden joukossa siis on Guerrieri Rizzardi. Amarone -viinien lisäksi Guerrieri Rizzardi valmistaa muun muassa Ripassoa ja muita Valpolicellan alueen punaviinejä, Soave -valkoviinejä, kuohuviinejä sekä Bardolino -laatuluokiteltuja viinejä.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.