GUERRIERI RIZZARDI FIOR DI ROSA SPUMANTE EXTRA DRY

Kuohuviini on ulkonäöltään hennon ruusunpunainen ja siinä on paljon pieniä kuplia. Viehkeä tuoksu muodostuu mansikan ja kesäkukkien aromeista sekä hennosta mausteisuudesta ja yrttisyydestä. Puolikuivaa suuntumaa ryhdittävät raikkaat, tasapainoiset hapot sekä hennon mineraaliset elementit. Keskitäyteläinen hedelmäisyys myötäilee tuoksun aromeita ripauksella kypsää sitrusta. Jälkimaussa voi aistia erityisesti sitruunan kuorta ja mineraalisia elementtejä. Kokonaisuus on tyylikkään hedelmäinen.

Fior di Rosa -kuohuviinin virallinen laatuluokitus on DOP Bardolino Chiaretto Spumante Extra Dry Classico. Sen rypäleet (Corvina 70 %, Rondinella 20 % ja Sangiovese & Merlot 10 %) ovat peräisin Cavaionin ja Bardolinon kukkuloilta, jotka kuuluvat kaikki Classico -alueeseen eli alueen niin kutsuttuun sydämeen. Maaperä viinitarhoilla on savensekaista kalkkia, jonka päällä on kiviä. Kuohuviini saa kauniin värinsä 12 tunnin maseroinnista (rypälekuoret ovat kontaktissa rypälemehuun). Se on valmistettu tankkikäymismenetelmällä eli toinen käyminen tapahtuu suurissa terästankeissa. Kuohuviinin annettiin olla sakkansa päällä useita kuukausia ennen pullotusta. Guerrierin perhe on valmistanut alueella viiniä jo 1450-luvulta lähtien.

19.89

Tuottaja

GUERRIERI RIZZARDI

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOP Bardolino Chiaretto Spumante Extra Dry Classico

Rypäle

Corvina, Merlot, Rondinella, Sangiovese

Hapot

5,3

Jäännössokeri

13,5

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Itämainen ruoka, Juustot

Ruokasuositukset

Fior di Rosa on erinomainen aperitiivi ja juhlamalja. Lisäksi se maistuu monipuolisesti muun muassa äyriäisten kanssa (pastat ja salaatit) sekä kiinalaisen ja thai -keittiön herkkujen kera. Viini sopii myös pehmeiden juustojen kanssa nautittavaksi. Jälkiruokapuolelta kuohuviini maistuu mansikkaisten ja vadelmaisten jälkiruokien kanssa, joissa on mukana siltana sitrusta sekä italialaistyylisten kuivakakkujen kanssa.

Tuottajan tarina

Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä.

Guerrierin perhe omisti 600 vuotta vanhan tilan Bardolinossa, jonka tiluksiin kuuluu alueen parhaita viinitarhoja. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakensi Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen. Mainittakoon, että Pojegan puutarha on kuuluisa nähtävyys, viimeinen aikakautenaan rakennettu italialaistyylinen puutarha. Perheen ylläpitämä puutarha on avoinna yleisölle pientä sisäänpääsymaksua vastaan.

Edelleen perheen omistuksessa

Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Guerrieri Rizzardin ”päämaja” sijaitsee Bardolinossa, Garda -järven rantamilla. Uusiin tiloihin he muuttivat vuonna 2011 Bardolinon keskustassa olevista tiloista, joissa talo oli pitänyt päämajaansa aina vuodesta 1450.

Bardolinon viininvalmistamo on suunniteltu viimeisen päälle ympäristöystävällisten standardien mukaan. Siellä käytetään muun muassa painovoimaa hyväksi rypälemehun siirtämisessä terästankkeihin. Tila käyttää myös aurinkoenergiaa, mitä aurinkoisessa Bardolinossa kertyy niin paljon, että siitä riittää vielä muillekin myytäväksi!

Biodiversiteetti ja ympäristöystävällisyys

Viinitarhoilla arvostetaan biodiversiteettia eli luonnon monimuotoisuutta, ja niinpä tarhojen reunuksille on istutettu puita ja pensaita, ja köynnösten väliin aluskasvillisuutta. Näiden tarkoituksena on houkutella hyönteisiä ja lintuja sekä vahvistaa mullan alla asustavaa pieneliökuntaa.

Guerrieri Rizzardi on erityisen kuuluisa amaroneistaan ja se kuuluukin Amarone Families -nimiseen järjestöön. Siihen kuuluu perheomisteisia, top -tuottajia, joiden joukossa siis on Guerrieri Rizzardi. Amarone -viinien lisäksi Guerrieri Rizzardi valmistaa muun muassa Ripassoa ja muita Valpolicellan alueen punaviinejä, Soave -valkoviinejä, kuohuviinejä sekä Bardolino -laatuluokiteltuja viinejä.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.