GUERRIERI RIZZARDI RECIOTO DI SOAVE CLASSICO

Guerrieri Rizzardi Recioto di Soave on ulkonäöltään oljenkeltainen kullankeltaisin häivähdyksin. Kypsä sitrus, trooppiset hedelmät sekä miellyttävän kukkeat, hunajaiset ja hennon pähkinäiset aromit muodostavat viinin aromimaailman. Makeaa, runsasta suutuntumaa raikastavat tasapainoiset hapot. Pitkä, viipyvä jälkimaku. Tyylikäs, tasapainoinen kokonaisuus.

Tämä Italian ylempään, DOCG -laatuluokkaan kuuluva Recioto di Soave Classico on palstaviini ja se on peräisin Costeggiolan kylästä, jonka maaperä on kalkkipitoinen ja vulkaaninen. Viini on valmistettu yli 10-40-vuotiaista Garganega -rypäleistä, jotka kasvavat niin sanotussa pergolassa. Tämä tarkoittaa sitä, että köynnökset on istutettu lehtikatokseksi, jotka suojelevat rypäleitä kuumuudelta ja raekuuroilta.  Rypäleet poimitaan käsin ja valikoidaan tarkasti vuosien varrella muotoutuneen valikoinnin ansiosta. Viini valmistetaan niin sanotulla apassimento -menetelmällä eli rypäleitä kuivataan vuosikerrasta riippuen 3-5 kuukautta. Tämän jälkeen hyvin konsentroituneet rypäleet puristetaan ja käytetään viiniksi. Valmista viiniä kypsytetään vähintään 18 kuukauden ajan tammessa. Guerrieri Rizzardi Recioto di Soave Classico kypsytyspotentiaali on vuosikerrasta noin 10 vuotta, kun viiniä säilytetään asiallisissa olosuhteissa.

28.90

Tuottaja

GUERRIERI RIZZARDI

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOCG Recioto di Soave Classico

Rypäle

Garganega

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

138,3

Hapot

5,8

Alkoholi %

13,50 %

Koko

375 mL

Pullokoko

Pieni

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Jälkiruoka, Voimakkaat juustot

Ruokasuositukset

Guerrieri Rizzardi Recioto di Soave Classico on tyylikäs, monipuolinen jälkiruokaviini. Se  maistuu niin kuivakakkujen, jäädykkeiden, moussejen kuin erilaisten hedelmäisten ja pähkinäisten jälkiruokien kanssa. Viini sopii monipuolisesti kakkujen kanssa nautittavaksi panettonesta tiramisuhun ja marenkia sisältäviin jälkiruokiin. Juustoista viini maistuu erityisesti pehmeiden ja puolikovien sekä sinihomejuustojen kanssa.

Tuottajan tarina

Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe omisti 600 vuotta vanhan tilan Bardolinossa, jonka tiluksiin kuuluu alueen parhaita viinitarhoja. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakensi Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen. Mainittakoon, että Pojegan puutarha on kuuluisa nähtävyys, viimeinen aikakautenaan rakennettu italialaistyylinen puutarha. Perheen ylläpitämä puutarha on avoinna yleisölle pientä sisäänpääsymaksua vastaan.

Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Guerrieri Rizzardin ”päämaja” sijaitsee Bardolinossa, Garda -järven rantamilla. Uusiin tiloihin he muuttivat vuonna 2011 Bardolinon keskustassa olevista tiloista, joissa talo oli pitänyt päämajaansa aina vuodesta 1450.

Bardolinon viininvalmistamo on suunniteltu viimeisen päälle ympäristöystävällisten standardien mukaan. Siellä käytetään muun muassa painovoimaa hyväksi rypälemehun siirtämisessä terästankkeihin. Tila käyttää myös aurinkoenergiaa, mitä aurinkoisessa Bardolinossa kertyy niin paljon, että siitä riittää vielä muillekin myytäväksi! Viinitarhoilla arvostetaan biodiversiteettia eli luonnon monimuotoisuutta, ja niinpä tarhojen reunuksille on istutettu puita ja pensaita, ja köynnösten väliin aluskasvillisuutta. Näiden tarkoituksena on houkutella hyönteisiä ja lintuja sekä vahvistaa mullan alla asustavaa pieneliökuntaa.

Guerrieri Rizzardi on erityisen kuuluisa amaroneistaan ja se kuuluukin Amarone Families -nimiseen järjestöön. Siihen kuuluu perheomisteisia, top -tuottajia, joiden joukossa siis on Guerrieri Rizzardi. Amarone -viinien lisäksi Guerrieri Rizzardi valmistaa muun muassa Ripassoa ja muita Valpolicellan alueen punaviinejä, Soave -valkoviinejä, kuohuviinejä sekä Bardolino -laatuluokiteltuja viinejä.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.