GUERRIERI RIZZARDI CALCAROLE AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO RISERVA

Viini on ulkonäöltään kehittynyt, tiilenpunainen. Sen moniulottinen bouquet muodostuu kypsän taatelin, luumun, hasselpähkinän ja vaniljan aromeista. Niin ikään viinin tuoksussa voi aistia suklaata, rusinaisuutta, lakrtsia, yrttejä, balsamisuuta, kahvia, mokkaa… Viinin auetessa tuoksusta löytyy uusia, upeita ulottuvuuksia. Suussa viini on suun täyttävä ja samalla pehmeän samettinen. Se ikään kuin sulaa suuhun. Tanniinit ovat pyöristyneet ja hapot tuovat ryhtiä monikerroksiselle hedelmäisyydelle. Uskomattoman pitkä ja viipyvä jälkimaku.

Calcarole Amarone on palstaviini nimensä mukaiselta 5 hehtaarin viinitarhalta, Cru Calcarole, missä keskimäärin yli 25-vuotiaat köynnökset kasvavat terassoidulla, etelään ja lounaaseen antavilla palstoilla. Viini on sekoite seuraavia rypälelajikkeita: Corvina 79 %, Barbera 10 %, Rondinella 5 %, Sangiovese 5 % ja Corvinone 1 % Köynnöksiä viljellään luomuperiaatteiden mukaisesti. Amarone valmistetaan rusinoituneista rypäleistä. Tämän niin kutsutun apassimento -menetelmän ansiosta rypäleet menettävät noin 40 % painostaan. Rusinoituneet rypäleet puristetaan ja kuorien annetaan maseroitua rypälemehussa noin 20 päivän ajan. Alkoholikäymisen jälkeen viini käy malolaktisen käymisen tammessa. Calcarolea ensin 12 kuukautta 5 hehtolitran tammitynnyreissä (pääosin ranskalaista tammea), jonka jälkeen kypsytys jatkuu  24 kuukauden ajan 25 hehtolitran tynnyreissä. Ennen myyntiin laskua viini kypsytetään vähintään 12 kuukautta pullossa.

Calcarole on Riserva -luokiteltu vuosikerrasta 2015 lähtien. Samalla juhlistetaan viinin 30-vuotista taivalta, nimittäin Calcarolen ensimmäinen vuosikerta lanseerattiin vuonna 1985. Viiniä valmistetaan vain parhaimpina vuosina ja sen saatavuus on rajallinen. Vuosikerrasta toisen viini saa Gambero Rosson kolme lasia eli “tre bicchieri” -merkinnän, mikä nostaa viinin Italian huippujen joukkoon. Niin ikään Gambero Rosso valitsi Calcarolen vuosikerran 2009 Italian parhaaksi punaviiniksi ja se oli ensimmäinen kerta, kun Amarone valittiin saapasmaan ykköspunaviiniksi.

Viini kypsytyspotentiaali on vähintään 20 vuotta vuosikerrasta, kun sitä säilyttää optimaalisissa olosuhteissa. Viiniä ei tarvitse dekantoida ennen tarjoilua.

69.90

Tuottaja

GUERRIERI RIZZARDI

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOCG Amarone della Valpolicella Classico

Rypäle

Barbera, Corvina, Rondinella, Sangiovese

Vuosikerta

2015

Jäännössokeri

4,4

Hapot

5,8

Alkoholi %

17,0

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Fiilistelyyn, Lammas, Naudan liha, Riista

Ruokasuositukset

Calcarole Amarone on meditaatioviini vertaansa vailla. Se maistuu myös monipuolisesti punaisen lihan kanssa; erityismaininnan saavat nauta ja lammas. Viinin moniulotteinen aromimaailma tukee mausteisia kastikkeita sekä runsaita kasrvisruokia. Juustoista Calcarolen makumaailmaan sopivat erityisen hyvin kypsytetty Grana Padano, Parmigiano-Reggiano ja Pecorino.

Tuottajan tarina

Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe omisti 600 vuotta vanhan tilan Bardolinossa, jonka tiluksiin kuuluu alueen parhaita viinitarhoja. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakensi Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen. Mainittakoon, että Pojegan puutarha on kuuluisa nähtävyys, viimeinen aikakautenaan rakennettu italialaistyylinen puutarha vuodelta 1783. Puutarha on yleisölle avoin pientä sisäänpääsymaksua vastaan.

Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Guerrieri Rizzardin ”päämaja” sijaitsee Bardolinossa, Garda -järven rantamilla. Uusiin tiloihin he muuttivat vuonna 2011 Bardolinon keskustassa olevista tiloista, joissa talo oli pitänyt päämajaansa aina vuodesta 1450.

Bardolinon viininvalmistamo on suunniteltu viimeisen päälle ympäristöystävällisten standardien mukaan. Siellä käytetään muun muassa painovoimaa hyväksi rypälemehun siirtämisessä terästankkeihin. Tila käyttää myös aurinkoenergiaa, mitä aurinkoisessa Bardolinossa kertyy niin paljon, että siitä riittää vielä muillekin myytäväksi! Viinitarhoilla arvostetaan biodiversiteettia eli luonnon monimuotoisuutta, ja niinpä tarhojen reunuksille on istutettu puita ja pensaita, ja köynnösten väliin aluskasvillisuutta. Näiden tarkoituksena on houkutella hyönteisiä ja lintuja sekä vahvistaa mullan alla asustavaa pieneliökuntaa.

Guerrieri Rizzardi on erityisen kuuluisa amaroneistaan ja se kuuluukin Amarone Families -nimiseen järjestöön. Siihen kuuluu perheomisteisia, top -tuottajia, joiden joukossa siis on Guerrieri Rizzardi. Amarone -viinien lisäksi Guerrieri Rizzardi valmistaa muun muassa Ripassoa ja muita Valpolicellan alueen punaviinejä, Soave -valkoviinejä, kuohuviinejä sekä Bardolino -laatuluokiteltuja viinejä.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.