GRANBAZÁN LIMOUSIN ALBARIÑO

Ulkonäöltään viini on kirkas, vaaleankeltainen kultaisin häivähdyksin. Tyylikäs, moniulotteinen bouquet muodostuu trooppisten ja kuivattujen hedelmien, vaaleiden kukkien sekä yrttien aromeista. Lisäksi siinä voi aistia hennon mausteisia, lääkemäisiä ja savuisia elementtejä. Suussa viini on melko täyteläinen ja pyöreä. Maun aromeissa on erityisesti kypsää sitrusta, yrttejä, mausteisuutta ja mineraalisuutta. Runsas hapokkuus on tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja mineraaliset elementit tuovat oman silauksensa kokonaisuuteen. Jälkimaku on viipyvä, elegantti ja hieman glyseriininen.

Granbazán Limousin Albariñon rypäleet ovat peräisin Valle de Salnésin Vilanova de Arousasta, mikä tunnetaan köyhästä, graniittipitoisesta maaperästään sekä aurinkoisesta mikroilmastostaan. Viinitarhoilla kasvaa kukkia ja yrttejä eikä siellä käytetä kasvimyrkkyjä tai kemiallisia torjunta-aineita. Kasvuympäristö on kaikin puolin mahdollisimman luonnonmukainen. Rypäleet poimittiin käsin ja valittiin huolellisesti tilan vanhimmista köynnöksistä, jotka sijaitsevat myös korkeimmalla merenpinnasta. Kylmämaseraatio 12 tuntia. Alkoholikäyminen terästankeissa villihiivoilla. Kypsytys vähintään 12 kuukautta sakkansa päällä ranskalaisissa tammitynnyreissä (500 ja 600 litran vetoisia). Viinin valmistuksessa käytetään vain ensipuristuksen rypälemehua. Granbazán Limousin on ensimmäinen ranskalaisessa tammessa kypsytetty Albariño Rías Baixasista.

Albariñoa voidaan kuvailla espanjalaiseksi Rieslingiksi: se kypsyy kauniisti ja sen piirteet vain kaunistuvat viinin ikääntyessä. Hedelmäisyys syvenee, aromien kirjo moninaistuu ja terävät hapot tasoittuvat, mutta tuovat edelleen ryhtiä viinille. Tammikypsytys lisää vielä tämän viinin viehkeyttä sen ikäätyessä.

39.98

Tuottaja

BODEGAS GRANBAZAN

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Rias Baixas

Rypäle

Albarino

Vuosikerta

2017

Jäännössokeri

3

Hapot

7

Alkoholi %

13.0%

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen, Rasvainen kala, Riistalinnut

Ruokasuositukset

Tämä tyylikäs albariño sopii monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Sanomattakin lienee selvä, että kaikki merenelävät sopivat viinin kanssa nautittavaksi. Se maistuu erinomaisesti sekä vähärasvaisen että rasvaisen kalan, hummerin, kampasimpukoiden ja mustekalan kanssa. Niin ikään viini maistuu foie-gras’n ja erilaisten pateiden kanssa. Myös riistalinnut sopivat viinin makumaailmaan. Tammikypsytyksen ansiosta viini tukee runsaita, kermaisia ja savustettuja elementtejä.

Tuottajan tarina

Bodegas Granbazánin viinejä löytyy miltei mistä tahansa arvonsa tuntevasta ravintolasta Espanjasta ja sen viinit ovat jo vuosia nauttineet arvostusta kansainvälisillä kentillä. Vuonna 1981 perustettu bodega oli vuoden 2017 syksyyn asti Oteron perheen käsissä, jolloin se siirtyi Riojassa päämajaansa pitävän, perheomisteisen Bodegas Baigorrin omistukseen. Bodegas Granbazánin tilukset ja tarhat sijaitsevat Rías Baixasin sydämessä, Valle del Salnésissa, missä on koko alueen viilein ilmasto.

Viinitarhat olivat ensimmäisten joukossa Salnésin laaksossa ja ne istutettiin tieteelliseltä pohjalta. Laakson ilmasto-olosuhteet, kuten Rías Baixasissa yleensäkin, ovat hyvin vaativat. Viiniköynnökset istutettiin pergola -tyylisesti, jotta lehvästö suojelee rypäleitä sateilta. Vuotuinen sademäärä alueella on jopa yli 1500 mm ja kosteus tuo mukanaan sienitauteja, jotka ovat suurin uhka rypäleille. Bodegalla on yhteensä 17 hehtaaria omia viinitarhoja ja niiden lisäksi sillä on pitkäaikaisia sopimuksia pienten paikallisten viljelijöiden kanssa Valle de Salnésissa. Maaperä alueella on graniittia.

Bodegas Granbazán oli mukana perustamassa DO Rías Baixasia ja vaikka bodega on suhteellisen nuori, se on ehtinyt tehdä paljon töitä ja toimia pioneerina DO -alueella. Se on muun muassa kehittänyt kylmämaseraatiota ja valmistanut alueen sekä ensimmäisen sakkakypsytetyn että ensimmäisen ranskalaisessa tammessa kypsytetyn Albariñon Rías Baixasissa.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.