GIRL WITH A PEARL EARRING MERLOT

Viini on ulkonäöltään melko syvä, rubiininpunainen. Tummat kypsät marjat, luumu, mausteisuus sekä vihreä paprika muodostavat viinin tuoksukentän. Suussa viini on keskitäyteläinen, kypsän tummamarjainen ja mausteinen. Tanniinit ovat pyöreän pehmeät. Samettisen pehmeä ja maistuva viini lakritsaisella jälkimaulla.

The Girl with a Pearl Earring kuuluu Iso-Britanniassa vuonna 2018 lanseerattuihin taideviineihin (Lethabys Limited on saanut oikeuden käyttää taideteosta etiketissä). Viinipullon etikettiä koristaa alankomaalaisen taidemaalari Johannes Vermeerin (1632–1675) kuuluisa maalaus ”The Girl with a Pearl Earring” (suomeksi Tyttö ja helmikorvakoru tai Turbaanipäinen tyttö).

Tämä Chilen Keskuslaakson (Valle Central) pehmeän hedelmäinen ja mausteinen punaviini on terästankkikypsytetty. Vuosikerrassa 2020 on Merlot’n lisäksi 15 % Carménère -rypälettä mukana, mikä tuo viinille rakennetta ja miellyttävää mausteisuutta. The Girl with a Pearl Earring on reilun kaupan (engl. fair trade) viini, vaikka siitä ei ole etiketissä merkintää. Etikettisäännösten mukaan nimittäin fair trade -merkintä pitäisi olla myös viinin etuetiketissä. Se puolestaan rikkoisi taidemaalauksen intensiivistä tunnelmaa, joten tuottaja teki päätöksen jättää määre pois.

11.69

Tuottaja

ART OF WINE

Alkuperämaa

Chile

Alue

Central Valley

Rypäle

Carmenere, Merlot

Vuosikerta

2020

Jäännössokeri

2,2

Hapot

5,1

Alkoholi %

13,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Reilu kauppa

Ruokasuositukset

Seurustelujuoma, Tapas ja antipasti

Ruokasuositukset

The Girl with a Pearl Earring sopii pehmeän samettisena viininä sellaisenaan nautittavaksi ja monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Viinin kanssa maistuvat keveämmät liharuoat siipikarjasta possuun. Niin ikään kypsennetyt kasvikset kuten paprika ja kesäkurpitsa sopivat viinin makumaailmaan. Syksyn sadonkorjuuteemasta myös kurpitsa on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Juustotarjottimelta erityisesti pehmeät juustot sopivat viinin kanssa nautittavaksi. Pehmeän mausteisen luonteensa ansiosta viini maistuu tapas- ja antipasto -tyylisten annosten kanssa.

Tuottajan tarina

The Girl with a Pearl Earring kuuluu Iso-Britanniassa vuonna 2018 lanseerattuihin taideviineihin. Viinipullon etikettiä koristaa alankomaalaisen taidemaalari Johannes Vermeerin (1632–1675) kuuluisa maalaus ”The Girl with a Pearl Earring” (suomeksi Tyttö ja helmikorvakoru tai Turbaanipäinen tyttö). Taiteilja on onnistunut vangitsemaan nuoren tytön katseen uskomattoman taitavasti. Tytön keltaiset ja siniset vaatteet suorastaan hehkuvat mustaa taustaa vasten ja katsoja jää tytön kauneuden ja viattoman katseen pauloihin. Teos on kansainvälisessä mittakaavassa hyvin tunnettu ja suuri yleisö tuntee sen parhaiten teoksen pohjalta tehdyistä julisteista.

Johannes Vermeer on Rembrandtin ohella kuuluisimpia taiteen kultakauden maalareita Alankomaista. Hänen maalaustapansa on huoliteltu ja pääosa hänen teoksistaan liittyy hänen elämäänsä ja kotikaupunkiinsa. Useassa maalauksessa kuvataan naista. Vermeer käytti teoksissaan kalliita ja voimakkaita värejä, kuten ultramariinia ja keltaista, jotka olivat yleensä täydellisessä sopusoinnussa keskenään. Eläessään Johannes Vermeer ei saavuttanut suurta menestystä kotikaupunkinsa ulkopuolella ja kuolemansa jälkeen hän oli lähes tuntematon aina vuoteen 1842 asti. Tuolloin ranskalainen historioitsija Théophile Thoré-Bürger löysi Vermeerin taiteen ja teki siitä tutkimusta.

Viini on tehty yhteistyössä brittiläisen 1870-luvulla perustetun Ehrmanns Winesin ja Art of Wine -nimisen instanssin kanssa. Art of Wine on saanut neuvoteltua luvan käyttää Vermeerin maalausta ja teoksen nimeä viinipullon etiketissä. Art of Wine -sarjassa tullaan julkaisemaan muitakin viinejä, joita koristaa kuuluisia taideteoksia.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.