NUNZI CONTI CHIANTI CLASSICO

Viini on ulkonäöltään rubiininpunainen. Elegantissa tuoksussa voi aistia kypsää kirsikkaa, punaisia marjoja, miellyttävää mausteisuutta sekä kukkeita ja mineraalisia elementtejä. Keskitäyteläistä hedelmäisyyttä ryhdittävät tuntuvat hapot. Tanniinit ovat kuivattavat mutta pyöristyneet. Pitkä, herkän hedelmäinen ja hennon balsaminen jälkimaku. Kokonaisuudessa viini on vivahteikas ja tyylikäs.

Nunzi Conti Chianti Classico on pääosin Sangiovesea (90 %), mihin on lisätty hieman Merlot’ta (10 %) tuomaan viiniin pehmeyttä ja hedelmäisyyttä. Viini valmistetaan tarkoin valikoiduista ja käsin poimituista, tilan omista rypäleistä, jotka kasvavat keskimäärin 250-300 metrin korkeudella merenpinnasta. Puolet viinistä kypsytetään 12 kk tammessa ja toinen puolet terästankissa. Lisäksi viiniä kypsytetään vähintään 3 kk pullossa ennen myyntiinlaskua. Viinin takana on maineikas Nunzi Contin perhetila Chianti Classico Fiorentinon alueelta, joka on muun muassa ollut mukana perustamassa Chianti Classicon tuottajajärjestö Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Neroa. Järjestö tunnetaan viinipullon kaulassa olevasta mustasta kukosta, mikä on Chianti Classico -pullojen tunnusmerkki. Viinipullon etiketissä kuvataan eläimiä, jotka käyskentelevät tilan mailla ja viinitarhoilla.

24.99

Tuottaja

Nunzi Conti

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOCG Chianti Classico

Rypäle

Merlot, Sangiovese

Vuosikerta

2019

Jäännössokeri

0,5

Hapot

5,7

Alkoholi %

13,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Juhlapöytään, Juustot, Naudan liha, Riista, Riistalinnut, Sienet, Tapas ja antipasti

Ruokasuositukset

Nunzi Conti Chianti Classico on monipuolinen ruokaviini, mikä maistuu erityisesti naudan, härän, lampaan sekä suurriistan kanssa. Tomaatit, yrtit ja sienet sopivat niin ikään viinin makumaailmaan. Myös mausteisille makkaroille ja juustotarjottimen herkuille. Viini maistuu myös italialaisen keittiön herkkujen kuten pasta-annosten ja risottojen kanssa, erityisesti edellä mainituilla raaka-aineilla höystettynä.

Tuottajan tarina

Nunzi Contin perhe aloitti seikkailunsa viinibisneksessä 1800-luvun lopulla, kun Gualtiero Nunzi muutti piskuisesta Toscanan vuoristokylästä Firenzeen. Kerättyään omaisuutta muutaman vuoden ajan, Gualtiero pääsi tuottamaan unelmansa ja osti perheen ensimmäisen viinitarhan Mercatale Val di Pesasta Chianti Classicon alueella. Hänen poikansa Antonion intohimona oli myös viininviljely ja niin hän jatkoi isänsä jalanjäljissä. Antonio olikin yksi Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Neron perustajista. Kuluttajalle Gallo Nero eli suomeksi musta kukko tulee parhaiten esille Chianti Classico -viinipullon kaulassa olevasta merkistä. Se tarkoittaa tuottajan kuuluvan Chianti Classicon tuottajajärjestöön.

Toisen maailmansodan jälkeen Antonion veli Gualtiero Armando jätti menestyksekkään kahviliiketoiminnan ja siirtyi perhetilan palvelukseen. Hän toimi elinaikanaan muun muassa presidenttinä arvotetussa Consorzio Vino Chianti Classico -yhdistyksessä vuosina 1994–1997. Gualtiero Armandon aikana viinitila kasvoi entisestään uusilla viinitarhoilla sekä 1400- luvun villalla, mitä he alkoivat kutsua nimellä Villa Barberino. Tänä päivänä villa on Nunzi Contin toiminnan sydän. Tänä päivänä viinitilaa vetää Gualtiero Armandon poika Maurizio sekä hänen lapsenlapsensa Antonio ja Isabella.

Nunzi Contin tilaan kuuluu 80 hehtaaria maata, joista 27 hehtaarin alueella viljellään viiniköynnöksiä. Pääasiallisia lajikkeita ovat Sangiovese, Colorino ja Canaiolo, mutta tilalla viljellään myös pieniä määriä Merlot’ta ja Cabernet Sauvignonia. Viinit valmistetaan 1900-luvulta peräisin olevassa viljavarastossa, mikä on muutettu moderniksi viininvalmistamoksi. Viinit kypsytetään tammitynnyreissä 1400-luvun villan kellareissa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.