ENATE UNO TINTO

Viini on ulkonäöltään keskisyvä kirsikanpunainen. Moniulotteinen bouquet muodostaa monikerroksisen tuoksujen sinfonian kypsän tummamarjaisista ja punamarjaisista aromeista, mineraalisista ja savuisista elementeistä sekä tummasta suklaasta, hennosta vaniljasta ja mausteisuudesta. Täyteläinen, samalla samettisen pehmeä ja roteva suutuntuma. Tuntuvat tanniinit ja ryhdikkäät hapot. Tilan ikoniviini, mikä yllättää tyylikkyydellään, harmoniallaan ja moniulotteisuudellaan.

Uno Tinton rypäleet ovat peräisin Las Escaleras ja Los Cadiellos -palstoilta Somontanosta, Pyreiden vuoriston helmasta. Viini on käynyt malolaktisen käymisen tammessa, jonka jälkeen sitä on kypsytetty ranskalaisessa tammessa noin 20 kk. Tuloksena on persoonallinen, lihaisa ja samalla samettinen, elegantti ja kauniin mineraalinen sekoite klassisia rypäleitä. Viinin etiketin taideteoksen on maalannut Erwin Bechtold ja alkuperäinen teos on Enaten bodegan taidegalleriassa. Viiniä valmistetaan vain parhaina vuosina; rajallinen saatavuus! Suosittelemme viinin dekantointia.

230.00

Tuottaja

ENATE

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Somontano

Rypäle

Cabernet Sauvignon, Syrah

Vuosikerta

2010

Kypsytys

20 kk tammessa

Jäännössokeri

3

Hapot

5,7

Alkoholi %

15,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Lammas, Naudan liha, Pataruoka, Tunnelmointiin

Ruokasuositukset

Enate Uno Tinto on moniulotteinen ja uniikki viini, jonka kanssa maistuvat hienoista raaka-aineista valmistetut ruoat. Sen kanssa nautittavaksi sopivat nauta, härkä, lammas ja riista eri tavoin valmistettuna. Viinissä on niin paljon luonnetta, että se ansaitsee vino da meditazione -symbolin.

Tuottajan tarina

Bodegas Enate

Bodegas Enate perustettiin Salas Bajas -nimiseen kylään Huescan provinssiin vuonna 1992. Viinit kuuluvat DO Somontano -laatuluokituksen alle, minkä perustamisvuosi on 1984. Somontano tarkoittaa suoraan suomennettuna ”vuoren alla”. Se sijaitseekin Pyreneiden vuoriston helmassa, korkealla tasangolla (noin 550–600 metriä merenpinnasta).

Tila halusi alusta lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Niinpä jokainen Enaten pullo on nykytaiteen ”veistos”. Etiketeissä voi ihailla taiteilijoiden kuten Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, José Beulas ja Salvador Victoria teoksia. Itse teokset luonnollisissa mitoissaan löytyvät Enaten bodegasta eli Enate on sekä viinitila että taidemuseo, jossa voi tutustua yli 100 taiteilijan töihin.

Enatella on yhteensä 400 hehtaaria omia viinitarhoja Enate-, Barbastro- ja Salas Bajas -nimisissä laaksoissa. Maaperä on pääosin savensekaista hiekkaa, mikä läpäisee hyvin vettä. Tilan ultramodernin bodegan suunnitteli kuuluisa madridilainen arkkitehti Jesús Manzanares.

Bodegan kapasiteetti on jopa 4 miljoonaa pulloa ja se on antanut kasvot sekä määritellyt korkean laadun tason alueen muille viinitiloille, jotka ovat keskimäärin suhteellisen nuoria.

Alueella vaikuttaa mannerilmasto, mikä tarkoittaa Somontanon tapauksessa kylmiä, lumisia talvia ja kuumia kesiä. Vuorokauden väliset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisesti suuria. Viileät tuulet pehmentävät lämpötiloja, minkä ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti ja viineissä on korkeampi luonnollinen hapokkuus kuin monilla muilla alueilla Espanjassa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.