ENATE UNO CHARDONNAY

Viini on ulkonäöltään kirkas, kullankeltainen. Moniulotteisessa bouquet’ssa yhdistyvät kauniin hedelmäiset aromit, maaperän mineraalisuus sekä pitkän kypsytyksen tuomat tyylikkään kermaiset ja paahteiset aromit. Kuiva, täyteläinen hedelmäisyys, jota ryhdittävät raikkaat, tasapainoiset hapot ja tyylikäs mineraalisuus. Pitkä, viipyvä jälkimaku. Uniikki viini, jossa yhdistyvät raikkaus ja lihaisa hedelmäisyys.

Uno Chardonnay on palstaviini (Cru Planacor) Somontanosta, Pyreneiden vuoriston helmasta ja sitä kypsytetään ranskalaisessa tammessa lähes 20 kk. Persoonallinen, ainutkertainen viini, joka on samalla raikas ja lihaisa, kasvuympäristöään heijastava, Espanjan arvokkaimpien valkoviinien joukossa oleva viini. Vk 2012 palkittiin Concours Chardonnay du Monde -kilpailussa kultamitalilla. Viinin etiketin taideteoksen on maalannut Erwin Bechtold ja alkuperäinen teos on Enaten bodegan taidegalleriassa. Viiniä valmistetaan vain parhaina vuosina; rajallinen saatavuus! Suosittelemme viinin dekantointia.

349.00

Tuottaja

ENATE

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Somontano

Rypäle

Chardonnay

Vuosikerta

2012

Jäännössokeri

3

Hapot

5,2

Alkoholi %

15,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Gastronominen, Tunnelmointiin

Ruokasuositukset

Enate Uno Chardonnay on ainutkertainen ja persoonallinen viini, mikä on hieno kokemus jo sellaisenaan maistettuna. Viiniä sopii yhdistää monipuolisesti myös parhaiden raaka-aineiden kanssa. Uno Chardonnay maistuu niin vähärasvaisen kuin rasvaisen kalan, rapujen ja simpukoiden kanssa. Niin ikään viinin kanssa maistuvat kypsennetyt kasvikset ja pehmeät, valkohome -tyyliset juustot. Viinin rakenne tukee kermaisia kastikkeita ja savustusta.

Tuottajan tarina

Bodegas Enate perustettiin Salas Bajas -nimiseen kylään Huescan provinssiin vuonna 1992. Viinit kuuluvat DO Somontano -laatuluokituksen alle, minkä perustamisvuosi on 1984. Somontano tarkoittaa suoraan suomennettuna ”vuoren alla”. Se sijaitseekin Pyreneiden vuoriston helmassa, korkealla tasangolla (noin 550–600 metriä merenpinnasta).

Tila halusi alusta lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Niinpä jokainen Enaten pullo on nykytaiteen ”veistos”. Etiketeissä voi ihailla taiteilijoiden kuten Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, José Beulas ja Salvador Victoria teoksia. Itse teokset luonnollisissa mitoissaan löytyvät Enaten bodegasta eli Enate on sekä viinitila että taidemuseo, jossa voi tutustua yli 100 taiteilijan töihin.

Enatella on yhteensä 400 hehtaaria omia viinitarhoja Enate-, Barbastro- ja Salas Bajas -nimisissä laaksoissa. Maaperä on pääosin savensekaista hiekkaa, mikä läpäisee hyvin vettä. Tilan ultramodernin bodegan suunnitteli kuuluisa madridilainen arkkitehti Jesús Manzanares.

Bodegan kapasiteetti on jopa 4 miljoonaa pulloa ja se on antanut kasvot sekä määritellyt korkean laadun tason alueen muille viinitiloille, jotka ovat keskimäärin suhteellisen nuoria.

Alueella vaikuttaa mannerilmasto, mikä tarkoittaa Somontanon tapauksessa kylmiä, lumisia talvia ja kuumia kesiä. Vuorokauden väliset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisesti suuria. Viileät tuulet pehmentävät lämpötiloja, minkä ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti ja viineissä on korkeampi luonnollinen hapokkuus kuin monilla muilla alueilla Espanjassa.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.