Enate Uno Chardonnay on ainutkertainen ja persoonallinen viini, mikä on hieno kokemus jo sellaisenaan maistettuna. Viiniä sopii yhdistää monipuolisesti myös parhaiden raaka-aineiden kanssa. Uno Chardonnay maistuu niin vähärasvaisen kuin rasvaisen kalan, rapujen ja simpukoiden kanssa. Niin ikään viinin kanssa maistuvat kypsennetyt kasvikset ja pehmeät, valkohome -tyyliset juustot. Viinin rakenne tukee kermaisia kastikkeita ja savustusta.
ENATE UNO CHARDONNAY
Viini on ulkonäöltään kirkas, kullankeltainen. Moniulotteisessa bouquet’ssa yhdistyvät kauniin hedelmäiset aromit, maaperän mineraalisuus sekä pitkän kypsytyksen tuomat tyylikkään kermaiset ja paahteiset aromit. Kuiva, täyteläinen hedelmäisyys, jota ryhdittävät raikkaat, tasapainoiset hapot ja tyylikäs mineraalisuus. Pitkä, viipyvä jälkimaku. Uniikki viini, jossa yhdistyvät raikkaus ja lihaisa hedelmäisyys.
Uno Chardonnay on palstaviini (Cru Planacor) Somontanosta, Pyreneiden vuoriston helmasta ja sitä kypsytetään ranskalaisessa tammessa lähes 20 kk. Persoonallinen, ainutkertainen viini, joka on samalla raikas ja lihaisa, kasvuympäristöään heijastava, Espanjan arvokkaimpien valkoviinien joukossa oleva viini. Viinin etiketin taideteoksen on maalannut Erwin Bechtold ja alkuperäinen teos on Enaten bodegan taidegalleriassa. Viiniä valmistetaan vain parhaina vuosina; rajallinen saatavuus! Suosittelemme viinin dekantointia.
371.00€
Tuottaja | ENATE |
---|---|
Vuosikerta | 2013 |
Alkoholi % | 15,50 % |
Alkuperämaa | Espanja |
Alue | DO Somontano |
Rypäle | Chardonnay |
Jäännössokeri | 3 |
Hapot | 5,2 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Tarjoilu | Dekantoi |
Ruokasuositukset | Gastronominen, Tunnelmointiin |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Bodegas Enate perustettiin Salas Bajas -nimiseen kylään Huescan provinssiin vuonna 1991. Viinit kuuluvat DO Somontano -laatuluokituksen alle, minkä perustamisvuosi on 1984. Tila halusi alusta lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Niinpä jokainen Enaten pullo on nykytaiteen ”veistos”. Etiketeissä voi ihailla taiteilijoiden kuten Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, José Beulas ja Salvador Victoria teoksia. Itse teokset luonnollisissa mitoissaan löytyvät Enaten bodegasta eli Enate on sekä viinitila että taidemuseo, missä voi tutustua yli 100 taiteilijan töihin.
Pääosin klassisia lajikkeita
Enatella on yhteensä 450 hehtaaria omia viinitarhoja Enate,- Barbastro- ja Salas Bajas- nimisissä laaksoissa. Maaperä on pääosin kalkin ja savensekaista hiekkaa, mikä läpäisee hyvin vettä. Tilan ultramodernin bodegan suunnitteli kuuluisa madridilainen arkkitehti Jesús Manzanares. Bodegan kapasiteetti on jopa 4 miljoonaa pulloa ja se on antanut kasvot sekä määritellyt korkean laadun tason alueen muille viinitiloille.
Somontanossa viljellään pääosin klassisia lajikkeita ja ne ovat Enatellakin pääroolissa. Valkoisista lajikkeista tila viljelee Chardonnayta ja Gewürztramineria, punaisista Cabernet Sauvignonia, Syrah’ta, Merlot’ta ja Tempranilloa. Tämä on pitkälti perua 1800-luvun jälkipuoliskolta, jolloin viinikirva iski Ranskaan. Ranskalaiset viljelijät toivat alueelle tietotaitoa ja lajikkeitaan, ja toisaalta kauppa kukisti molemmin puolin Pyreneiden vuoristoa.
Pyreneiden vuoriston helmassa
Somontano tarkoittaa suoraan suomennettuna ”vuoren alla”. Se sijaitseekin Pyreneiden vuoriston helmassa, korkealla tasangolla (noin 400–1000 metriä merenpinnasta). Alueella vaikuttaa mannerilmasto, mikä tarkoittaa Somontanon tapauksessa kylmiä, lumisia talvia ja kuumia kesiä. Vuorokauden väliset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisesti suuria. Viileät tuulet pehmentävät lämpötiloja, minkä ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti ja viineissä on korkeampi luonnollinen hapokkuus kuin monilla muilla alueilla Espanjassa.
Nojatuolimatkalle Enaten maailmaan pääset tästä: Welcome to Bodega Enate