ENATE GEWÜRZTRAMINER

Viini on ulkonäöltään melko syvä kullankeltainen. Sen äärettömän tasapainoisesta, aromaattisesta tuoksukentästä löytyy eksoottisia hedelmiä, miellyttävää mausteisuutta, hentoa hunajaa ja vaaleita kukkia sekä ruusua. Suussa viini on kuiva, täyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Hedelmäistä mausteisuutta ryhdittää raikas hapokkuus ja ripaus mineraalisuutta. Pitkä jälkimaku. Kokonaisuus on tasapainoinen ja tyylikäs.

Somontano sijaitsee Pyreneiden vuoriston helmassa, missä mannerilmasto yhdistettynä korkeaan ilmanalaan (n. 550 m merenpinnasta) antaa viinille korkean luonnollisen hapokkuuden. Tämä terästankkikypsytetty viini on yhdistelmä lihaisaa hedelmäisyyttä, eleganttia kukkaisuutta ja mausteisuutta kera silkkisen jälkimaun. Etiketissä olevan taideteoksen on maalannut Vicente Badenes -niminen  espanjalaisen nykytaiteen edustaja vuonna 1995.

19.99

Tuottaja

ENATE

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Somontano

Rypäle

Gewurztraminer

Vuosikerta

2019

Jäännössokeri

3

Hapot

4,8

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Itämainen ruoka, Kasvisruoka, Sushi

Ruokasuositukset

Tätä sofistikoitunutta Gewürztramineria voi luonnehtia gastronomiseksi ässäksi. Se sopii erityisesti ravuille ja simpukoille sekä muille mereneläville. Myös kypsennetyt kasvisruoat laidasta laitaan sopivat tämän tyylikkään viinin seuraan. Sipulikeitto on suorastaan klassinen Gewürztraminerin kumppani! Mausteisen luonteensa ansiosta viini sopii myös aasialaiselle ruoalle. Tuottaja suosittelee viiniä myös sitruunakanan ja jopa haudutetun, rosmariinilla maustetun lampaanpadan kanssa nautittavaksi. Juustolautaselta erityismaininnan saa roquefort. Gewürztraminerin ystäville myös aperitiiviksi tai seurusteluun.

Tuottajan tarina

Bodegas Enate perustettiin Salas Bajas -nimiseen kylään Huescan provinssiin vuonna 1992. Viinit kuuluvat DO Somontano -laatuluokituksen alle, minkä perustamisvuosi on 1984. Somontano tarkoittaa suoraan suomennettuna ”vuoren alla”. Se sijaitseekin Pyreneiden vuoriston helmassa, korkealla tasangolla (noin 550–600 metriä merenpinnasta).

Tila halusi alusta lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Niinpä jokainen Enaten pullo on nykytaiteen ”veistos”. Etiketeissä voi ihailla taiteilijoiden kuten Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, José Beulas ja Salvador Victoria teoksia. Itse teokset luonnollisissa mitoissaan löytyvät Enaten bodegasta eli Enate on sekä viinitila että taidemuseo, jossa voi tutustua yli 100 taiteilijan töihin.

Enatella on yhteensä 400 hehtaaria omia viinitarhoja Enate-, Barbastro- ja Salas Bajas -nimisissä laaksoissa. Maaperä on pääosin savensekaista hiekkaa, mikä läpäisee hyvin vettä. Tilan ultramodernin bodegan suunnitteli kuuluisa madridilainen arkkitehti Jesús Manzanares.

Bodegan kapasiteetti on jopa 4 miljoonaa pulloa ja se on antanut kasvot sekä määritellyt korkean laadun tason alueen muille viinitiloille, jotka ovat keskimäärin suhteellisen nuoria.

Alueella vaikuttaa mannerilmasto, mikä tarkoittaa Somontanon tapauksessa kylmiä, lumisia talvia ja kuumia kesiä. Vuorokauden väliset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisesti suuria. Viileät tuulet pehmentävät lämpötiloja, minkä ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti ja viineissä on korkeampi luonnollinen hapokkuus kuin monilla muilla alueilla Espanjassa.

Nojatuolimatkalle Enaten maailmaan pääset tästä: Welcome to Bodega Enate

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.