ENATE CHARDONNAY BARRICA

Viini on ulkonäöltään kirkas, kullankeltainen. Sen runsas, upea tuoksu muodostuu trooppisista hedelmistä, pähkinäisistä, hennon hunajaisista ja mausteisen paahteisista aromeista. Suutuntuma on kuiva ja suuntäyttävä. Trooppisen hedelmäiset ja tammikypsytyksen tuomat paahteiset aromit sekä hennon kermainen rakenne muodostavat tyylikkään harmonian, jota ryhdittävät raikkaat hapot ja hento mineraalisuus. Pitkä jälkimaku.

Bodegas Enate halusi heti perustamisestaan (1992) lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Chardonnay Barricassa etiketin taideteoksen takana on Antonio Saura -niminen espanjalainen taidemaalari ja se on Enaten ja Espanjan kuuluisimmista viineistä. Tila sijaitsee Somontanossa, Pyreneiden vuoriston helmassa, missä mannerilmasto yhdistettynä korkeaan ilmanalaan (n. 550 m merenpinnasta) antaa viinille korkean luonnollisen hapokkuuden. Viini käy alkoholi- ja malolaktisen käymisen ranskalaisessa tammessa, missä kypsytys jatkuu sakkansa päällä (sur lie) 7 kk ajan.

29.98

Tuottaja

ENATE

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Somontano

Rypäle

Chardonnay

Vuosikerta

2017

Jäännössokeri

3

Hapot

4,8

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Gastronominen, Rasvainen kala

Ruokasuositukset

Enate Chardonnay Barrica on yksi Enaten ja Espanjan kuuluisimmista viineistä. Se sopii monipuolisesti rasvaisten kalojen, kampasimpukoiden
ja runsaampien äyriäisruokien kumppaniksi. Niin ikään viini maistuu vaalean lihan kanssa eivätkä etanatkaan jätä kylmäksi. Viinin rakenne tukee kermaisia
kastikkeita ja savustusta.

Tuottajan tarina

Bodegas Enate perustettiin Salas Bajas -nimiseen kylään Huescan provinssiin vuonna 1992. Viinit kuuluvat DO Somontano -laatuluokituksen alle, minkä perustamisvuosi on 1984. Somontano tarkoittaa suoraan suomennettuna ”vuoren alla”. Se sijaitseekin Pyreneiden vuoriston helmassa, korkealla tasangolla (noin 550–600 metriä merenpinnasta).

Tila halusi alusta lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Niinpä jokainen Enaten pullo on nykytaiteen ”veistos”. Etiketeissä voi ihailla taiteilijoiden kuten Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, José Beulas ja Salvador Victoria teoksia. Itse teokset luonnollisissa mitoissaan löytyvät Enaten bodegasta eli Enate on sekä viinitila että taidemuseo, jossa voi tutustua yli 100 taiteilijan töihin.

Enatella on yhteensä 400 hehtaaria omia viinitarhoja Enate-, Barbastro- ja Salas Bajas -nimisissä laaksoissa. Maaperä on pääosin savensekaista hiekkaa, mikä läpäisee hyvin vettä. Tilan ultramodernin bodegan suunnitteli kuuluisa madridilainen arkkitehti Jesús Manzanares.

Bodegan kapasiteetti on jopa 4 miljoonaa pulloa ja se on antanut kasvot sekä määritellyt korkean laadun tason alueen muille viinitiloille, jotka ovat keskimäärin suhteellisen nuoria.

Alueella vaikuttaa mannerilmasto, mikä tarkoittaa Somontanon tapauksessa kylmiä, lumisia talvia ja kuumia kesiä. Vuorokauden väliset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisesti suuria. Viileät tuulet pehmentävät lämpötiloja, minkä ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti ja viineissä on korkeampi luonnollinen hapokkuus kuin monilla muilla alueilla Espanjassa.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.