DAME DE BOÜARD

Viini on ulkonäöltään syvän tummakirsikanpunainen. Sen tyylikäs tuoksukenttä on monivivahteinen ja herkkä: tummakirsikkainen, mustaherukkainen, karhunvatukkainen, orvokkinen, hennon mausteinen ja hennon lyijykynäarominen. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja elegantti yhdistelmä kypsää tummamarjaisuutta, hentoa mokkaa ja mausteisuutta. Ryhdikäs hapokkuus on tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat silkkiset. Pitkä jälkimaku. Harmoninen kokonaisuus.

Dame de Boüard on Château Clos de Boüardin toinen viini. Se on sekoite Bordeaux’n tyypillisiä punaisia lajikkeita eli Merlot’ta (60 %), Cabernet Francia (30 %) ja Cabernet Sauvignonia (10 %). Köynnöykset kasvavat etelään antavilla tarhoilla saven sekaisessa kalkkimaassa. Malolaktisen käymisen jälkeen viiniä kypsytetään 10-14 kuukautta ranskalaisessa tammessa, josta 30 % on uutta tammea.

Viinin samettiset tanniinit, hedelmäinen luonne ja maun ihana volyymi antavat sille hedonistisen luonteen, joka on heti saavutettavissa, mutta viiniä voi hyvin nauttia kymmenen vuoden päästäkin.

Château Clos de Boüard on Château Angeluksen -aiemmin Saint-Emilion Grand Cru Classé -laatuluokitellun huipputilan- tyttären, Coralïe de Boüardin vetämä viinitila.

35.99

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

14,50 %

Tuottaja

CHÂTEAU CLOS DE BOUARD

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Montagne Saint-Émilion

Rypäle

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Jäännössokeri

0,3

Hapot

5,1

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

HVE -kestävän kehityksen sertifikaatti, Vegaaninen

Ruokasuositukset

Lammas, Naudan liha, Riista

Ruokasuositukset

Dame de Boüard on gastronominen viini, joka sopii erityisesti runsaille ja mausteisille ruoille. Viini on täydellinen kumppani paistetulle tai grillatulle naudanlihalle, kuten entrecôtepihville tai filee mignonille. Lammas, erityisesti yrteillä ja valkosipulilla maustettuna, toimii myös erittäin hyvin. Kokeile myös paistettua ankkaa tai ankankoipia.

Hitaasti haudutetut padat, kuten boeuf bourguignon, joka on klassinen ranskalainen lihapata, tai cassoulet, joka on runsas ja maukas papu- ja lihapata, sopivat erinomaisesti tämän viinin kanssa. Viini paranee vain yhdistettynä riistaruokiin, kuten peuranfileeseen tai villisian paistiin. Juustoista kypsytettyjen kovien juustojen, kuten Comté, Beaufort ja Gruyèren kanssa. Myös sinihomejuustoille, kuten Roquefort tai Stilton.

Tuottajan tarina

Château Clos de Boüardin takana on Coralie de Boüard -nimisen naisen vetämä viinitila Montagne Saint-Emilionin sydämessä. Vuonna 1980 syntynyt Coralie vietti lapsuutensa Saint-Emilionissa, perheensä omistaman maailmankuulun Château Angéluksen mailla. Hän kasvoi pienestä pitäen viininviljelyn ja -valmistuksen maailmassa ja työskenteli isänsä rinnalla Château Angéluksessa kymmenen vuoden ajan. Mainittakoon tässä kohtaa, että Château Angélus kuului aiemmin Saint-Emilion Grand Cru Classé 1955 -kasvuluokiteltuihin tiloihin.

Château Clos de Boüardiin kuuluu 30 hehtaaria viinitarhoja Parsacin kylässä, joka on erityisen tunnettu savensekaisesta kalkkikivimaaperästään. Viinitarhat on sertifioitu Haute Valeur Environnementale -sertifikaatilla, jolla on Ranskassa johtava asema kestävän kehityksen sertifikaattien joukossa.

Coralie de Boüard on intohimoinen ja luova enologi eli viininvalmistaja, mutta hän on myös ylpeä äiti, joka välittää intohimoaan ja perhearvojaan Château Clos de Boüardin kautta, joka on osa kunnianhimoista perheprojektia.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.