CORAL DUERO ROMPESEDAS

Viini on ulkonäöltään syvän rubiininpunainen. Viinin moniulotteinen bouquet muodostuu tummista kypsistä marjoista, mausteisuudesta, kahvista sekä paahteisista elementeistä. Suutuntuma on täyteläinen: samalla roteva ja silkkinen. Tuntuvat, jo hieman pyöristyneet tanniinit ovat tasapainossa kypsän konsentroituneen ja elegantin hedelmäisyyden kanssa. Hapot ovat niin ikään tuntuvat ja tasapainoiset. Mineraalisuus tuo viiniin oman silauksensa. Pitkä, viipyvä jälkimaku.

Rompesedas on palstaviini, jonka rypäleet ovat peräisin saman nimiseltä, vuonna 1917 istutetulta palstalta. Se on 100-prosenttinen Tinta de Toro eli tuttavallisemmin Tempranillo. Torossa Tempranillosta saadaan kaikin puolin syvempiä ja rotevampia viinejä kuin espanjalaisesta Tempranillosta yleensä, että lajike on nimetty Toron punaiseksi (= tinta de toro). Viiniä on kypsytetty 18 kk tammessa: 90 % uutta ranskalaista tammea ja 10 % uutta amerikkalaista tammea. Coral Duerolla on Toron ja Espanjan vanhimpia viinitarhoja, joista osa on istutettu jo ennen viinikirvaa. Vuonna 2003 perustettu tila on nuoresta iästään huolimatta saanut lukuisia kunnianosoituksia kv-kilpailuissa, viimeisimpänä Rompesedas 2017 kultamitali Mundus Vinissä vuonna 2020.

39.98

Kypsytys
Tuottaja

CORAL DUERO

Alkuperämaa

Espanja

Alue

TORO

Rypäle

TINTA DE TORO

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

0,9

Hapot

4,7

Alkoholi %

15,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Naudan liha, Riista

Ruokasuositukset

Tämän Toron palstaviinin kanssa maistuvat nauta, lammas ja suurriista eri tavoin valmistettuina. Myös kypsennetyt kasvikset espanjalaiseen tapaan sekä sienet sopivat viinin kumppaniksi. Juustoista erityisesti kypsytetyt lampaanmaitojuustot maistuvat tämän upean Toron kanssa. Täyteläisen viinin ystäville myös sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Bodegas Coral Dueron perusti vuonna 2003 Jesús Fernández -niminen liikemies. Hänellä ei ollut viineistä kokemusta, mutta hänellä oli unelma valmistaa Toron parasta viiniä. Unelmansa toteutukseen hän hankki yli 30 hehtaaria vanhimpia, saatavilla olevia viinitarhoja. Ensimmäinen vuosikerta valmistui vuonna 2005 ja ensimmäiset kansainväliset huomionosoitukset seurasivat pian perässä. Vuonna 2008 Coral Duero sai ensimmäisen kultamitalinsa Wine and Spirit Awardseissa.

Vuonna 2019 Jesús päätti vetäytyä eläkkeelle ja tässä kohtaa kuvaan astuu hongkongilainen Grace Li. Hän tuo Hongkongiin viiniä ja myy erityisesti ranskalaisia huippuviinejä, kuten Lafite, Pétrus ja Angelus, Kiinaan. Grace Lin maahantuontiyritys kasvoi pikkuhiljaa ja hän alkoi tuoda maahan myös espanjalaisia viinejä, mukaan lukien Coral Duero, joihin hän ihastui ikihyväksi. Kun hän kuuli Jesúksen päätöksestä myydä bodega, hän otti yhteyttä espanjalaiseen tuttuunsa, Raúl Garcíaan, joka niin ikään tekee työtä viinien parissa. Grace Li houkutteli Raúlin yhteiseen projektiin ja sillä tiellä he ovat: jatkamassa Jesúksen unelmaa Toron parhaista viineistä.

Coral Duerolla on 32 hehtaaria neljällä eri viinitarhalla: Rompesedas, El Salgadero, Los Lastros ja Las Parvas. Tarhoilla viljellään Tinta de Toroa, mikä on Toron oma kruununjalokivi. Lajikehan on yhtä kuin Tempranillo, mutta sanotaan, että Toron viinit ovat niin erilaisia muihin Espanjan Tempranillo -viineihin verrattuna, että lajike on siellä eriytynyt omaksi lajikkeekseen. Coral Dueron rypäleistä saadaan täyteläisiä, voimakkaita, tummanpuhuvia viinejä.

Tilan viinitarhat ovat Espanjan vanhimpien tarhojen joukossa. Vanhimmalla tarhalla (Las Parvas) on jo vuonna 1880 istutettuja köynnöksiä. Ne ovat selviytyneet karuissa viljelyolosuhteissa ja pysyivät hengissä jopa phylloxeran eli viinikirvan tihutöiltä. Viinitarhoja viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ne ovat vegaanisia. Rompesedas -viinin rypäleet ovat peräisin vuonna 1917 istutetulta palstalta.

Mitä sitten Coral Duero tarkoittaa? Coral merkitsee suomeksi korallia, mikä tulee perustajan kytköksestä meriliiketoimintaan. Duerolla puolestaan viitataan alueen läpi virtaavaan Duero -jokeen. Nimen voidaan siis ajatella tarkoittavan Dueron korallia, mikä tilan filosofian mukaisesti viittaa luonnon korkeaan arvostamiseen.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.