CHRISTOPHE SEMASKA LYS D’OR CONDRIEU

Viini on ulkonäöltään kuultavan kullankeltainen. Upeassa tuoksussa voi aistia persikkaa, savua, hunajaa, mausteisuutta ja myskiä. Kuiva suutuntuma on runsaan hedelmäinen. Pureskeltava persikka ja miellyttävä mausteisuus ovat tasapainoissa hapokkuuden kanssa. Pitkä, moniulotteinen jälkimaku. Elegantti kokonaisuus.

Lys d’Or (suomeksi kultainen lilja) on Pohjois-Rhônen Condrieusta, mikä on Viognierin tunnetuin ja arvostetuin viljelyalue koko maailmassa. Rypäleet kasvavat terassoiduilla palstoilla graniitti -maaperässä. Viiniä on kypsytetty 12 kk ranskalaisessa tammessa sakkansa päällä. Domaine Christophe Semaska kuuluu Rhônen huipputiloihin ja se on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila. 

59.91

Tuottaja

DOMAINE CHRISTOPHE SEMASKA

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Condrieu

Rypäle

Viognier

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

1

Hapot

5

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Gastronominen

Tuottajan tarina

Ruokasuositukset

Tämä Condrieun huippuviini on monipuolinen ja tyylikäs ruokaviini. Se maistuu erityisen hyvin kalan, simpukoiden ja äyriäisten kanssa. Kampasimpukat, hummeri ja ravut saavat erityismaininnan.  Kastikkeessa saa myös olla mausteita, yrttejä ja kermaa.

Tuottajan tarina

Domaine Christophe Semaska

Domaine Christophe Semaskan viinitarhat sijaitsevat 1500-luvulla rakennetun Château de Montlysin ympärillä, Côte Rôtien maastossa Rhônen Ampuissa. Historiallinen tila säilyi Ranskan vallankumouksen tuhoilta ja sen viinit olivat tunnettuja ympäri Ranskan.

Viimeisin Château de Montlys valmistettiin ensimmäisen maailmansodan aikoihin, mutta sota sekä viinikirva tuhosivat köynnökset. Christophe Semaska niin sanotusti antoi uuden elämän linnaa ympäröiville viinitarhoille, kun hän elvytti viininviljelyn vuonna 1988. Tänä päivänä Château de Montlysin 38 hehtaarin viinitarhoista 15 on otettu uudelleen viininviljelyyn.

Château de Montlysin lisäksi Semaska valmistaa Condrieu, St. Joseph, Côteau de Vienne ja Côte du Rhône -apellaatioissa viiniä. Vanhan linnan tilat eivät vastanneet 2000-luvun tarpeita, joten uudelle, modernille viinimölle oli tarve. Domaine Christophe Semaska kuuluu Rhônen huipputiloihin ja se on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila. Tila on tunnettu lukuisista huippuviineistään, joita on tarjoiltu mm. Ranskan presidenteille.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.