CHRISTOPHE SEMASKA ELIXIR D’ARIANE COTE ROTIE

Viini on ulkonäöltään syvän rubiininpunainen tiilenpunaisin häivähdyksin. Moniulotteinen bouquet vie mennessään. Suutuntuma on samalla runsas ja silkkisen pehmeä, jota ryhdittävät tasapainoiset hapot ja elegantti mineraalisuus. Tanniinit ovat tuntuvat, mutta kauniisti pyöristyneet. Kokonaisuus on nimensä mukaan suussa sulavaa nektaria.

Tämä Côte Rôtien huippuviini ja tuottajan “signature wine” on nimetty kreikkalaisen viininjumala Dionysioksen vaimon, Ariadnen, mukaan. Rypäleet on valittu tarkkaan arvostetulta Côte Brunes’n terassoiduilta palstoilta ja viiniä on kypsytetty 36 kk uudessa ranskalaisessa tammessa. Domaine Christophe Semaska kuuluu Rhônen huipputiloihin ja se on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila.

299.99

Tuottaja

DOMAINE CHRISTOPHE SEMASKA

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Cote Rotie

Rypäle

Syrah

Vuosikerta

2015

Jäännössokeri

0,1

Hapot

6,2

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Tunnelmointiin

Tarjoilu

Dekantoi

Tuottajan tarina

Domaine Christophe Semaska

Tämä Côte Rôtien huippuviini vaatii kumppanikseen erinomaiset raaka-aineet. Viini sopii erittäin hyvin punaisen lihan, riistan sekä lihapatojen kanssa nautittavaksi. Myös juustot, sekä pehmeät että pitkään kypsytetyt, sopivat tälle premium -viinille. Aivan oivallinen viini on niin sanottuna meditaatioviininä takkatulen ääressä tai erityisenä hetkenä nautittuna. Viinille kannattaa antaa aikaa hetki puhjeta kukkaansa, ja tarjota isoista punaviinilaseista.

Tuottajan tarina

Domaine Christophe Semaska

Domaine Christophe Semaskan viinitarhat sijaitsevat 1500-luvulla rakennetun Château de Montlysin ympärillä, Côte Rôtien maastossa Rhônen Ampuissa. Historiallinen tila säilyi Ranskan vallankumouksen tuhoilta ja sen viinit olivat tunnettuja ympäri Ranskan.

Viimeisin Château de Montlys valmistettiin ensimmäisen maa- ilmansodan aikoihin, mutta sota sekä viinikirva tuhosivat köynnökset. Christophe Semaska niin sanotusti antoi uuden elämän linnaa ympäröiville viinitarhoille, kun hän elvytti viininviljelyn vuonna 1988. Tänä päivänä Château de Montlysin 38 hehtaarin viinitarhoista 15 on otettu uudelleen viininviljelyyn.

Château de Montlysin lisäksi Semaska valmistaa Condrieu, St. Joseph, Côteau de Vienne ja Côte du Rhône -apellaatioissa viiniä. Vanhan linnan tilat eivät vastanneet 2000-luvun tarpeita, joten uudelle, modernille viinimölle oli tarve. Domaine Christophe Semaska kuuluu Rhônen huipputiloihin ja se on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila. Tila on tunnettu lukuisista huippuviineistään, joita on tarjoiltu mm. Ranskan presidenteille.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.