CHRISTOPHE SEMASKA CHÂTEAU MONTLYS CÔTE RÔTIE

Viini on ulkonäöltään syvän rubiininpunainen tiilenpunaisin häivähdyksin. Viinin upea bouquet muodostuu kirsikan, pippurin ja nahan aromeista. Täyteläinen suuntuntuma on tyylikkään hedelmäinen. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat niin ikään tuntuvat, mutta pyöristyneet. Tammen aromit ovat kauniisti integroituneet viiniin. Pehmeän kermainen ja mausteinen jälkimaku.

Château de Montlys on Côte Rôtien ainoa linna ja viinin rypäleet kerätään linnaa ympäröiviltä 4 hehtaarin suuruisilta tarhoilta. Rypäleet on valittu tarkkaan arvostetulta Côte Brunes’n terassoiduilta palstoilta, joiden maaperä on rautapitoista liuskekiveä. Viiniä kypsytetään 24 kk ranskalaisessa tammessa. Domaine Christophe Semaska on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila ja se on tunnettu lukuisista huippuviineistään, joita on tarjoiltu mm. Ranskan presidentille.

69.98

Tuottaja

DOMAINE CHRISTOPHE SEMASKA

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Cote Rotie

Rypäle

Syrah

Vuosikerta

2017

Jäännössokeri

0,1

Hapot

5,4

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Gastronominen, Riistalinnut

Ruokasuositukset

Semaskan Château Montlys Côte Rôtie on tyylikäs ruokaviini. Se maistuu erityisesti lampaan, naudan ja härän sekä riistalintujen (fasaani, kyyhkynen, ankka) kanssa. Niin ikään tryffeli ja sienet saavat tästä viinistä upean kumppanin! Myös tunnelmallisiin hetkiin sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Domaine Christophe Semaskan viinitarhat sijaitsevat 1500-luvulla rakennetun Château de Montlysin ympärillä, Côte Rôtien maastossa Rhônen Ampuissa. Historiallinen tila säilyi Ranskan vallankumouksen tuhoilta ja sen viinit olivat tunnettuja ympäri Ranskan.

Viimeisin Château de Montlys valmistettiin ensimmäisen maailmansodan aikoihin, mutta sota sekä viinikirva tuhosivat köynnökset. Christophe Semaska niin sanotusti antoi uuden elämän linnaa ympäröiville viinitarhoille, kun hän elvytti viininviljelyn vuonna 1988. Tänä päivänä Château de Montlysin 38 hehtaarin viinitarhoista 15 on otettu uudelleen viininviljelyyn.

Château de Montlysin lisäksi Semaska valmistaa Condrieu, St. Joseph, Côteau de Vienne ja Côte du Rhône -apellaatioissa viiniä. Vanhan linnan tilat eivät vastanneet 2000-luvun tarpeita, joten uudelle, modernille viinimölle oli tarve. Domaine Christophe Semaska kuuluu Rhônen huipputiloihin ja se on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila. Tila on tunnettu lukuisista huippuviineistään, joita on tarjoiltu mm. Ranskan presidenteille.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.