Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Tradition on monipuolinen gastronominen viini, mikä maistuu niin naudan, lampaan kuin suurriistan kanssa. Se sopii hyvin myös erilaisille pataruoille unohtamatta sieniä, yrttejä ja kypsennettyjä kasviksia. Erityismaininnan saakin sienirisotto. Viini maistuu myös kypsytettyjen juustojen kanssa. Tunnelmallisiin hetkiin sellaisenaan nautittavaksi.
CHÂTEAU MAUCOIL CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE TRADITION
Viini on ulkonäöltään keskisyvä, rubiininpunainen. Tuoksussa voi aistia luumua, kirsikkaa, lakritsanjuurta, miellyttävää mausteisuutta ja yrttisyyttä sekä hentoa orvokkia. Suussa viini on täyteläinen, samettisen pehmeä ja maanläheinen. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Tanniinit ovat tuntuvat. Alkoholi lämmittää hieman, mutta on tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Pitkä lakritsaisen yrttinen jälkimaku. Mehevän elegantti, tasapainoinen kokonaisuus.
Tradition tarkoittaa “perinnettä” ja se on valmistettu perinteisistä Châteauneuf-du-Papen punaisista rypäleistä. Grenachen (60 %) lisäksi viinissä on Syrah’ta (15 %), Mourvèdrea (15 %) ja Cinsault’ta (10 %). Köynnösten keski-ikä on 40 vuotta ja tarhat ovat luomusertifioituja. Viiniä kypsytetään tammessa 12 kuukautta.
Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Domaine Duseigneurin käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja biodynaaminen viljelytapa ovat lähellä sydäntä. Viini on optimaalinen nautittavaksi heti (hyötyy dekantoinnista) ja säilyy optimaalisena noin 10 vuotta etiketin vuosikerrasta.
49.59€
Vuosikerta | 2020 |
---|---|
Alkoholi % | 15,00 % |
Tuottaja | CHATEAU MAUCOIL |
Alkuperämaa | Ranska |
Alue | AOC Chateauneuf-du-Pape |
Rypäle | Cinsault, Grenache Noir, Mourvedre, Syrah |
Jäännössokeri | 2 |
Hapot | 5,5 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Vihreät & Eettiset | Vegaaninen, Luomu |
Ruokasuositukset | Lammas, Pataruoka, Sienet |
Tarjoilu | Dekantoi |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa ja usea perhe on vaikuttanut siihen, millainen tila on tänä päivänä.
1900-luvulla Goguet de la Salmonièren perhe sekä Quiot’n perhe vaikuttivat merkittävästi tilan kehitykseen ja menestykseen. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan ja ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Tila saavutti merkittävän virstanpylvään, kun vuonna 2014 se sai luomusertifioinnin. Uusi sivu kääntyi Château Maucoil’n historiassa, akun vuonna 2022 biodynaamiseen viljelyyn erikoistunut Domaine Duseigneur otti tilan haltuun.
Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 25 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Maaperä viinitarhoilla vaihtelee punaisesta savimaasta savensekaiseen kalkkiin ja hiesuun unohtamatta Châteauneuf-du-Papen alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä. Rypäleitä viljellään perinteiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Viinitarhoja on viljelty luomuperiaatteiden mukaisesti vuodesta 2011. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.