CHÂTEAU MAUCOIL CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE TRADITION

Viini on ulkonäöltään keskisyvä, rubiininpunainen. Tuoksussa voi aistia luumua, kirsikkaa, lakritsanjuurta, miellyttävää mausteisuutta ja yrttisyyttä sekä hentoa orvokkia. Suussa viini on täyteläinen, samettisen pehmeä ja maanläheinen. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Tanniinit ovat tuntuvat. Alkoholi lämmittää hieman, mutta on tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Pitkä lakritsaisen yrttinen jälkimaku. Mehevän elegantti, tasapainoinen kokonaisuus.

Tradition tarkoittaa “perinnettä” ja se on valmistettu perinteisistä Châteauneuf-du-Papen punaisista rypäleistä. Grenachen (60 %) lisäksi viinissä on Syrah’ta (15 %), Mourvèdrea (15 %) ja Cinsault’ta (10 %).  Köynnösten keski-ikä on 40 vuotta ja tarhat ovat luomusertifioituja. Viiniä kypsytetään tammessa 12 kuukautta.

Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Bonnet’n perheen käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja luomu ovat lähellä sydäntä. Viini on optimaalinen nautittavaksi heti (hyötyy dekantoinnista) ja säilyy optimaalisena noin 10 vuotta etiketin vuosikerrasta.

39.98

Tuottaja

CHATEAU MAUCOIL

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Chateauneuf-du-Pape

Rypäle

Cinsault, Grenache Noir, Mourvedre, Syrah

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

2

Hapot

5,5

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Lammas, Pataruoka, Sienet

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Tradition on monipuolinen gastronominen viini, mikä maistuu niin naudan, lampaan kuin suurriistan kanssa. Se sopii hyvin myös erilaisille pataruoille unohtamatta sieniä, yrttejä ja kypsennettyjä kasviksia. Erityismaininnan saakin sienirisotto. Viini maistuu myös kypsytettyjen juustojen kanssa. Tunnelmallisiin hetkiin sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa.

Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan. Sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2009, jolloin myös ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Nykyään Château Maucoil on Bénédicte ja Charles Bonnet’n käsissä.

Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Rypäleitä viljellään perinteiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Luomurekisteröinti saatiin vuonna 2014. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.

Château Maucoil’n viinitarhat sijaitsevat luoteisosassa Châteauneuf-du-Papea, Rhône -joen vasemmalla rannalla. Maaperä tarhoilla on savensekaista kalkkia ja niissä on alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.