Maucoil Châteauneuf-du-Pape Blanc maistuu monipuolisesti erilaisten äyriäis- ja kalaruokien kanssa (sekä vähärasvainen että rasvainen kala), mukaan lukien eteläranskalainen bouillabaisse -tyylinen keitto. Sen makumaailmaan sopivat myös sienet. Viinin rakenne kestää hyvin myös kermaisia kastikkeita ja hentoa savustusta.
CHÂTEAU MAUCOIL CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE BLANC
Viini on ulkonäöltään kirkas, hennon kullankeltainen vihertävin häivähdyksin. Kypsän hedelmäiset, vaaleakukkaiset, hunajaiset ja hennon paahteiset aromit muodostavat viinin elegantin tuoksukentän. Täyteläinen suutuntuma on yhdistelmä samettista hedelmäisyyttä, hentoa paahteisuutta ja hunajaisuutta. Tasapainoiset hapot ryhdittävät hedelmäisyyttä. Hennon mineraalinen. Pitkä, syvän hedelmäinen ja hennon kermainen jälkimaku.
Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Blanc on valmistettu perinteisistä Châteauneuf-du-Papen valkoisista lajikkeista. Grenache Blancin (40 %) lisäksi viinissä on Clairettea (40 %), Roussannea (20 %). Clairette ja Roussanne ovat vähän harvinaisempi rypälelajikkeita ainakin suomalaiselle kuluttajalle, mutta ne ovat Rhônen alueella arvostettuja ja kuuluvat vakiona alueen valkoisiin sekoitteisiin. Clairette, joka muuten tarkoittaa ranskaksi kevyttä, tuo viiniin hedelmäisiä aromeja, Roussanne puolestaan hedelmäisten aromien lisäksi kukkaisia, mausteisia ja yrttisiä aromeja. Köynnösten keski-ikä on 40 vuotta ja tarhat ovat luomusertifioituja. Viiniä kypsytetään sakkansa päällä ranskalaisessa tammessa 8 kuukauden ajan.
Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Domaine Duseigneurin käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja biodynaaminen viljelytapa ovat lähellä sydäntä.
49.59€
Vuosikerta | 2022 |
---|---|
Alkoholi % | 14,00 % |
Tuottaja | CHATEAU MAUCOIL |
Alkuperämaa | Ranska |
Alue | AOC Chateauneuf-du-Pape |
Rypäle | Clairette, Grenache Blanc, Roussanne |
Jäännössokeri | 1 |
Hapot | 3,1 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Vihreät & Eettiset | Vegaaninen, Luomu |
Ruokasuositukset | Äyriäiset, Keitot, Rasvainen kala, Vähärasvainen kala |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa ja usea perhe on vaikuttanut siihen, millainen tila on tänä päivänä.
1900-luvulla Goguet de la Salmonièren perhe sekä Quiot’n perhe vaikuttivat merkittävästi tilan kehitykseen ja menestykseen. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan ja ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Tila saavutti merkittävän virstanpylvään, kun vuonna 2014 se sai luomusertifioinnin. Uusi sivu kääntyi Château Maucoil’n historiassa, akun vuonna 2022 biodynaamiseen viljelyyn erikoistunut Domaine Duseigneur otti tilan haltuun.
Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 25 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Maaperä viinitarhoilla vaihtelee punaisesta savimaasta savensekaiseen kalkkiin ja hiesuun unohtamatta Châteauneuf-du-Papen alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä. Rypäleitä viljellään perinteiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Viinitarhoja on viljelty luomuperiaatteiden mukaisesti vuodesta 2011. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.