CHATEAU MAUCOIL CHATEAUNEUF-DU-PAPE PRIVILEGE

Viini on ulkonäöltään syvä, tummanpunainen. Tuoksussa voi aistia luumua, tummaa kirsikkaa, pähkinää, kahvia, lakritsanjuurta ja miellyttävää mausteisuutta, tammen paahdetta ja yrttisyyttä. Suussa viini on täyteläinen, mutta samalla samettisen pehmeä. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja kehittynyt pähkinäisen kermainen rakenne luovat pitkän ja viipyvän jälkimaun.

Privilège tarkoittaa “etuoikeutta” ja se on perinteinen, luomusertifioitu Châteauneuf-du-Pape, mikä on valmistettu kaikista 13 apellaatiolle sallitusta lajikkeesta. Viiniin käytetyt rypäleet ovat tilan vanhimpia (keskimäärin 70-vuotiaita): Grenache 50 %, Syrah 15%, Mourvèdre 12 %, Cinsault 8 % Clairette ja Bourboulenc 5 % sekä pieniä määriä muita laatuluokitukselle sallittuja rypälelajikkeita: Vaccarese, Counoise, Muscardin, Picpoul, Picardan, Roussanne ja Terret Noir. Rypäleet poimitaan ja lajitellaan käsin. Kaikki rypälelajikkeet käyvät alkoholikäymisen yhdessä. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään 228 litran tai 600 litran tammitynnyreissä (30 % uusia ja 70 % toisen kerran käytössä olevia) 12 kuukautta.

Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Bonnet’n perheen käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja luomu ovat lähellä sydäntä. Viini on optimaalinen nautittavaksi heti (suositellaan dekantointia) ja säilyy optimaalisena noin 20 vuotta etiketin vuosikerrasta.

59.98

Tuottaja

CHATEAU MAUCOIL

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Chateauneuf-du-Pape

Rypäle

Chateauneuf-du-Papen alueen 13 sallittua rypälelajiketta

Vuosikerta

2017

Hapot

2,8

Jäännössokeri

2,3

Alkoholi %

15.50%

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Lammas, Riista, Riistalinnut

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Château Maucoil Privilege Châteauneuf-du-Pape on kuin tehty erilaisten runsaiden ja tyylikkäiden liharuokien kanssa yhdistettäväksi. Se maistuu niin naudan, härän, lampaan, karitsan kuin suurriistan kanssa. Pienriistasta tämä punainen paavi sopii erityisen hyvin metsäkanalinnuille (metso ja teeri) sekä fasaanille. Viini tukee niin ikään yrttejä, valkosipulia, sieniä sekä tuhteja ja mausteisia kastikkeita. Myös kypsille juustoille – ja takkatulen ääreen.

Tuottajan tarina

Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Château- neuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalai- set muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan.

Vuonna 2009 sukupolven vaihdoksen yhteydessä Bénédicte ja Charles Bonnet tulivat tilan johtoon. Silloin myös ympäristöystä- vällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi

Vuonna 2013 Château Maucoil’sta tuli osa Maison Lavauta, mikä on yksi Rhônen alueen harvoista perheomistuksessa olevista, itsenäisistä viinitiloista. Yhdistymisen myötä Bénédicte ja Charles Bonnet alkoivat yhdessä Frédéric ja Benoît Lavaun kanssa johtamaan tilaryhmittymää. Maison Lavaulla on yhteenä 180 hehtaaria viinitarhoja eri puolella Rhônea.

Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella.

Maaperä viinitarhoilla vaihtelee punaisesta savimaasta savense- kaiseen kalkkiin ja hiesuun unohtamatta Châteauneuf-du-Pa- pen alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä. Rypäleitä viljellään perin- teiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Luomurekisteröinti saatiin vuonna 2014. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.