CHÂTEAU MAUCOIL 1895 VIEILLES VIGNES

Viini on ulkonäöltään syvän rubiininpunainen. Mustaherukka, karhunvatukka, toffee sekä kermaiset elementit muodostavat viinin viehättävän tuoksukentän. Täyteläisen pyöreä ja samettinen suutuntuma. Nousevat hapot ovat tasapainossa kypsän tummamarjaisuuden ja balsamisten elementtien kanssa. Tanniinit ovat tuntuvat ja hieman pyöristyneet. Vivahteikas kokonaisuus.

Château Maucoil 1895 Vieilles Vignes -nimikin huokuu historiaa. Nimittäin viinin valmistuksessa käytetyt köynnökset on istutettu phylloxeran (viinikirvan) jälkimainingeissa vuonna 1895 ja ne ovat Euroopan vanhimpien Grenache -köynnösten joukossa. Siitä tulee nimi “vieilles vignes” eli suomeksi vanhat köynnökset. Viiniä on kypsytetty 18 kk ranskalaisessa tammessa. Se on täyteläisen pyöreä ja samettisen viehkeä . Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Bonnet’n perheen käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja luomu ovat lähellä sydäntä. 

29.90

Tuottaja

CHATEAU MAUCOIL

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Côtes du Rhône Villages

Rypäle

Grenache Noir

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

0,1

Hapot

6,4

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Lammas, Riista

Ruokasuositukset

Tämä vanhoista köynnöksistä valmistettu Grenache sopii erinomaisesti suurriistalle, porolle, lampaalle ja naudalle. Myös sienet ja kypsennetyt kasvikset Välimeren tyyliin sopivat viinin seuraan. Täyteläisen, vivahteikkaan viinin ystävälle myös sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan.

Vuonna 2009 sukupolven vaihdoksen yhteydessä Bénédicte ja Charles Bonnet tulivat tilan johtoon. Silloin myös ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi.

Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella.

Maaperä viinitarhoilla vaihtelee punaisesta savimaasta savensekaiseen kalkkiin ja hiesuun unohtamatta Châteauneuf-du-Papen alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä. Rypäleitä viljellään perinteiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Luomurekisteröinti saatiin vuonna 2014. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.

 

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.